Hver dag starter det forfra, af Line Kjeldsen Jensen

Hvis der er noget folk kan bruge til noget, så er det nogen at spejle sig i. Det kan vi godt lide. Jeg har ofte talt med folk om min blog, fx., og så kan de godt lide at jeg ikke er ret perfekt og at da jeg havde små børn, lagde jeg ikke skjul på skyggesiden af det cirkus. (Lige for tiden gider du ikke høre fra mig om den slags, for alt er så uhyggeligt perfekt og nemt og lyserødt med glimmer på og børnene er så store og nemme, at det vil pisse de fleste normale mennesker af. Det kan vi tage i et andet indlæg. Bare du husker, at jeg stadig er offentlig ansat, lille og tyk, så du ved, træerne vokser jo ikke ind i himlen, trods alt.)

Og så siger de folk er perfekte på de sociale medier. Nå, men der vil jeg svare – så følger du de forkerte mennesker, og det skal du holde op med, hvis det ikke gør dig glad. Det er muligt du synes Remees undertøjsmodelkæreste er pæn og at hendes baby er nuttet – og så er jeg enig med dig – men det er måske ikke det man skal kigge på, hvis man ikke selv føler sig helt på niveau, og hvis det betyder noget for en at være på niveau.

I stedet kunne du følge Line, som tegner sin hverdag som mor til en teen og to ret små børn. To blebørn, du. Det er barsk socialrealisme! Line har tegnet og fotograferet til instagram i noget tid, og det er der nu kommet en meget smuk og dejlig bog ud af. Den hedder Hver dag starter det forfra (også en meget relaterbar titel!) og kan fx erhverves her.

Det er en slags tegnet fortælling, en graphic novel som de siger i Jylland, og det er også en slags dagbog fra barselsland. Line er ærlig og rå, men også varm og fuld af glimt i øjet. Der er enormt mange genkendelige scener og følelser, som de fleste med små børn vil have oplevet på egen krop, også selv om deres mand ikke er rockstjerne og væk i flere uger ad gangen. De mange stregtegninger er fulde af humor og selverkendelse – det er ikke kun mandens skyld, det hele. Ind i mellem kommer der fotografier af scener fra et hverdagsliv.

Alt i alt er det enormt underholdende og meget smukt sat op. En lækker bog, god til dig selv, men også så flot at den er god til gaver til alle med små børn.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.