Hvis det er, af Helle Helle

Nå, men Helle Helle kom jo med en ny roman for lidt tid siden. Jeg har altid godt kunnet lide hende, og hendes meget stramme prosa. Jeg beundrer alle der kan sige så meget, med så få ord. Og jeg var helt solgt da hun udgav titlen “Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand”. Bedste titel E V E R!

Nogen af hendes bøger er bedre end andre, sådan er det jo, og jeg synes Hvis det er, er en af de rigtig gode. Det er en spøjs historie om to løbere, en kvinde og en mand, som farer vild i en nordjysk skov. De har taget hver deres ualmindeligt almindelige fortid med, og den får vi så fortalt mens de ligger og fryser i et shelter. Som I hendes andre bøger sker der egentlig ikke ret meget, men hverdagsdramaet er alligevel fængslende. Tænk, at vi alle sammen går rundt og lever de her underspillede dramatiske liv. Det gør vi.

Det er vemodigt og humoristisk, stille og vildt.

Og så er det nemt at læse. Ikke fordi det er en kvalitet i sig selv, men Helle Helle gør det muligt for dig, der ellers kun kan holde koncentrationen fangen til chick lit og krimier, fordi du skal lave vildt meget sovs og holdes vågen af tusind babyer, at læse en ordentlig bog. Fordi det er kort og præcist, kan du godt gøre det. Og bagefter kan du lyde som om du stadig er litterær og tænker selv. Så, tak for det også, Helle.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Hvis det er, af Helle Helle

  1. Marie skriver:

    Hvor er det sjovt. Jeg hørte den som lydbog. Og har hele tiden haft opfattelsen af, at de 2 løbere var 2 kvinder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.