Hvor er min stand-in?

Kender du de der dage, hvor du vågner kl. 04.30 ved lyden af dit yngste barn der i dén grad brokker sig inde i sin egen seng? Og så går dit barns omsorgsfulde far derind, blot for at konstatere at arvingen har lavet en ordentlig pakke til far, og at dagen dermed mere eller mindre officielt er startet? For hvor nemt er det at få sådan en til virkelig at sove igen, når hun først er blevet skiftet og trøstet (fordi hun er sur over, at det ikke er mor der kommer).

Og så står du op, hvad der føles som splitsekunder senere, og allerede dér ved du bare, at det bliver sådan en dag, hvor komfort vinder over fashion.

Således ifører du dig din t-shirt fra i går, fordi den ligger lige for, dér på gulvet. Og du sætter dit hår op i alle Moder Bibliotekarers frisure – den sjuskede knold i nakken. Du tager dine løseste bukser på, selv om de er lavet af turkis fløjl og i virkeligheden er for korte… sådan at man kan se en stribe af dine hjemmestrikkede uldne sokker mellem buks og sort, fordformet lædersko. Virkelig stilfuldt. Men du er så træt, at du helt ærligt er ligeglad, og hvis nogen alligevel siger noget som helst til dig i dag, er det på deres eget ansvar. Så de kan bare prøve at kommentere det.

Men det gør de ikke. Fordi resten af dagen kommer du til at stå og se så træt og muggen ud, at ingen i hele verden har lyst til at samtale med dig om noget som helst andet end de helt sikre spørgsmål a la “hvor står påskebøgerne?” eller “hvem var det der skrev den der bog der var anmeldt, måske i politiken, for omkring 4-5 år siden?” (og ja, de bliver faktisk lidt fornærmede, hvis det ikke lykkes at finde ud af det).

Uld vinder over nylon.

Cola vinder over vand.

Take away vinder over hjemmelavet.

Sofaen vinder, igen, over oprydning, rengøring, motion, venner, symaskinen, haven, boganmeldelser, net-projekter, madlavning og stimulerende leg med børn. Men altså, de er da selv ude om det. Sov dog. Og skid i dagtimerne. Bare et moderligt råd.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

13 Kommentarer til Hvor er min stand-in?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.