Idel lykke

Halløj, hvor har det været forårsvejr i den sidste uges tid, hva? Der er da ingen der gider sidde inde og blogge i så godt vejr. Jeg har i hvert fald været i haven og rasere. Ned med tørre døde ting, op med friske, farverige sprødheder.

Jeg elsker når vi kommer hjem og det er så godt vejr. Så lukker jeg lågen til indkørslen, bag bilen, og lukker ungerne ud i haven og så hygger de sig mega meget. De har legehus og sandkasse og to rutschebaner, en lille og en større. De har en pileflet hule inde i en syrenbusk. De har et bord og en vandhane og et utal af køretøjer. Og en lille ramponeret trampolin.

Jeg har bede. Og en masse stauder på vej op. Og tulipaner i fuldt flor. Og i går såede jeg koriander. Er meget vigtigt med en masse koriander!

Der ud over er min søster på besøg fra Berlin, og så har jeg altså heller ikke tid til at blogge. Vi snakker og ser film og spiser sushi og popkorn. I aften skal vi til Kashmir koncert. Jeg glæder mig såååå meget. Har hørt den seneste cd to timer om dagen (i bilen til og fra arbejde) i flere uger nu og det bliver alletiders at høre den live. Kan ikke huske, hvornår jeg sidst hørte Kashmir, men jeg tror det var på en eller anden festival, måske Midtfyns? Før det har jeg hørt dem i Svendborg, forskellige steder. Gymnasiefester og chessbar og den slags. Maaaange år siden.

Og så vil jeg gerne sende en stor tak til min kollega Alexander, der ved sin vedholdenhed netop har sparet mig godt 14.000 kr. “Det er altså ikke så svært” siger han til alting, og virker meget yngre end mig, selv om han i virkeligheden er præcis en halv time ældre. Men for en time siden hjalp han mig med min skat, og det viste sig at de jo ikke havde mine befordringsfradragsoplysninger, og at jeg derfor slap med at betale 936 kr. tilbage i stedet for 14.502. Dét er da alligevel også en slags penge. Og så kunne man betale online, ved Gud, og nu er den sag HELT ude af verden!

Og – jeg kan derfor tage til LONDON (baby) med mega god samvittighed og overskud på kontoen, på mandag. Yeah, London! LONdonLONdonLONdonLONdonLONdonLONdonLONdonLONdonLONdonLONdon.

Jeg rejser jo aldrig nogen steder. Egentlig. Men nu skal jeg til London, på konference med BØFA og 79 andre børnebibliotekarer. Vi i bestyrelsen tager derover for egen regning allerede mandag morgen og hygger os lidt indtil onsdag, hvor det hårde arbejde starter. Vi er fire damer i den bestyrelse, og vi går rigtig godt i spænd, så det bliver ligesom en rigtig veninde-tur! Vi skal shoppe og spise og gå rundt. Vi skal gudhjælpemig ind og se en musical! Ja. Også mig. Men jeg sagde, at jeg kun vil, hvis det er The Lion King, så det er det. Jeg tror, jeg gerne vil kigge i stormagasinet Liberty. Og måske i shaukat.co.uk´s fysiske butik. Og jeg vil også gerne på V&A museum, (især pga deres museumsbutik…)

Jeg har læst den der historiske roman London, for ligesom at friske op på byens historie. Og så læser jeg guidebøger i stakkevis.

Men jeg ved jo, at der kun er et rigtigt sted at spørge. Her. Jer. Hvad skal man se? Hvor skal man gå hen? Hvad skal man spise? Hvad er dit yndlings-tip til London? Kom med det, og gør min dag fuldendt.

Selv om – hvis der nogen sinde er nogen der har haft en bedre dag, end jeg har lige nu, så hører jeg gerne fra dem. Tror ikke, det kan lade sig gøre. Jeg mangler bare at Marie føder. Og at I kommer med tip-top-tips. SÅ er målet da fuldt.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , . Bogmærk permalinket.

26 Responses to Idel lykke

 1. Julie skriver:

  Ihh, Taka – jeg vidste man kunne regne med dig!

 2. KunSandheden skriver:

  Åh ja, bøger i Borders og alle de andre steder – desværre bliver det aldrig det samme at træde ind i en dansk boghandel igen. Og indisk mad – masser af indisk mad med peshawar naan – m-m-m. Og Porto Bello Road, Notting Hill, ligeså cool som det ser ud i filmen. Og supermarkeder, M&S, med mad så lækkert pakket ind, at man har lyst til at indrette sit hjem med det. Åh, gad sgu godt sådan en lille UK-tur…

 3. Signe - mor til tre skriver:

  Nå, Julie, nu springer jeg så ud efter lang tid som skabslæser. Men jeg er nødt til at anbefale dig min største oplevelse i London ever: Er du til gys & gru (og den tanke kan man jo godt få… – var der nogen, der sagde Twilight?) bør du unde dig selv at besøge London Dungeon. Skræk & rædsel, gys & gru – levendegjort London-historie – ikke for børn under 10 og sarte sjæle. Se mere her http://www.thedungeons.com/

 4. Pollyanna skriver:

  London er bare The Capital of Cool… Har set The Lion King med mine børn – stor oplevelse. Kan også anbefale Spamalot – hvis man er til gag-gag Monty Python. Helt sikkert indisk mad – fås bare ikke bedre end i London(ved ikke lige om det er bedre i Indien, da jeg aldrig har været der…) Tate Modern – hvis man er til moderne kunst – imponerende sted. Med børn er Natural History Museum rigtig godt. En billig måde at komme forbi mange af Londons sights er at tag en tur i dobbeltdækker, feks linie 11, mener den går fra Victoria Station. Absolut Hamley’s -hvis du skal have legetøj med hjem til dine børn, Camden Market må også være et must…. God tur.

 5. Maja skriver:

  Hej Julie – hvor skal man starte? Her får du nogle udvalgte favoritter, jeg altid besøger, når jeg er i London:
  – Selfridges – skønt stormagasin. Skøn køkkenafdeling, parfumeri, bogafdeling mv.
  – Borough Market – hyggeligt madmarked, hvor bl.a. Jamie Oliver handler. Vi har fx købt krydderurter med hjem derfra.
  – Uniqlo – japansk tøjkæde, ikke dyrt, men faktisk rigtig fin kvalitet i basisvarer. Købte sidste meget lækre cashmere-trøjer der.
  – Stables – ude ved Camdem Market (som ikke selv er værd at besøge længere).
  – Spitalfields Market.
  – Covent Garden – herlig atmosfære og fine butikker.
  Lidt turist-tips:
  – London Eye giver et godt overblik over byen. Book turen hjemmefra og undgå den laaange kø. Det kan findes på nettet.
  – Sejltur på Themsen er også en god måde at se byen på – og hyggelig! Særligt i solskin 🙂
  – Leicester Square, hyggeligt plads i byen, hvor man kan købe både kaffe fra Starbucks og is fra Ben & Jerry’s.
  Der er SÅ meget at opleve i London – og så mange atmosfærer at indsnuse. Strejs omkring og oplev byen. Metroen er fin – men det er også rigtig fint at gå rundt, så man oplever mere. Tag de gode travesko med. Og – selvom I går meget rundt, kan det hurtigt betale sig at købe et Oyster Card, som kan bruges i alle metrolinjer. Man sætter penge ind på det ved købet, og så trækker systemet dem selv alt efter hvor langt, man rejser. Er der stadig penge på, når I skal hjem, kan I returnere dem.
  Håber, at du får en fantastisk tur!
  /Maja 🙂

 6. Anne skriver:

  Jeg kan sige thumps up til Majas forslag.
  Indisk kolonimad er de gode til i London, men der findes en fantastisk libanesisk restaurant. Dvs. der findes et par stykker, bl.a. ligger der en ved Picadlly Circus. Jeg har aldrig fået bedre mellemøstlig mad. Se mere på http://www.noura.co.uk.
  Og så er der Gordon Ramseys café – The Boxwood Café – den ligger på Knightsbridge, og en frokost fåes for omkring 30 pund. (Og så kan man bagefter gå tur i Hyde Park og se egern).
  Hurtig mad af høj kvalitet finder I hos Prêt à Manger. Jeg elsker den kæde – alt er appetitligt og deres udvalg er ret omfattende fra sushi til supper.
  På Borough Market kan man købe en fantastisk burger hos en af de handlende, men det er stående taffel. Der ligger også en fin sushi restaurant derude (if our fish were any fresher, you’d had to slap it).
  Et enkelt shoppingtip er Marylebone Highstreet. Gaden er en sidegade til Oxford Street og er omtrent fri for kædebutikker. Den ejendomsmatador, der ejer butikslejemålene har nemlig sænket huslejen for at få en masse spændende butikker ind. Der ligger bl.a. en aldeles fantastisk boghandel (udenfor kæde, reoler beklædt med Liberty-print, alvidende personale – det eneste der mangler er kaffe ;-))
  God tur!

 7. Kirsten skriver:

  Argh, kommer da helt i tanke om, at jeg snart må til London igen!
  Vi var der med børnene, så det er nok ikke helt det samme, der kan anbefales. Men jeg synes selv, at Natural History Museum (Dino-skeletter) og British Museum (Plynringer fra andre kulturer) er ret fantastiske. Og gratis 🙂
  Lidt til venstre fra fra Hamleys – altså når du kommer ud der fra 🙂 ligger der en Desigual butik. Nu er det jo ikke lige rützou-stilen, men det er en fantastisk butik, med et enormt farvebombardement. Og hvis det ikke lige er din stil, så er deres børnetøj også fantastisk. Kan jo også købes lidt her hjemme, men selve butikken er et besøg værd.
  Så må du selvfølgelig også i en M&S og købe smoothie og frokost. Og i det hele taget i forskellige supermarkeder. Alting er pakket helt anderledes ind og præfabrikeret. Du kan sætte dig på trappen uden for Sankt Pouls Cathedral (M&S food ligger lige på hjørnet) og nyde solen og maden. Og ellers ligger der en dyr og dejlig sushibar også lige over for. Du tager bare fra karusellen, og så betaler du efter tallerknernes farver.
  Og så skal du tage undergrunden ud til forstæderne. Både de pæne og de berygtede. Og ude ved de berygtede skal du spise indisk. Og det skal du gøre mange gange.
  Ned til Themsen ligger der en masse caféer. De er dyre og de fleste er ikke specielt gode, hvis det er mad, du kommer efter. Men Latte og forårssol er de gode til.
  Og så skal du gå rundt og rundt og finde kroge og kringleveje og se, hvor du ender. Og du skal lære undergrunden godt at kende, fordi så føler du, at du ER London. Selvom du selvfølgelig ser mere i en rød bus.
  Og selvom bøgerne siger det, så er Fish&chips ikke nødvendig. Det er bare ikke nogen god oplevelse. Men mindre du er hel vild med det, der ligner her hjemme.
  Ha’ en fantastisk tur!

 8. M skriver:

  Jamen Julie, jeg har prøvet det hele!!! På nær ananassen, men den ligger klar ude i køkkenet, så den går jeg bananas i lige om lidt. Jeg kan jo ikke føde når min personlige gravid-guru-orakel-coach er udenlands!!! Så hvis jeg ikke har født inden din afgang…så bli’r du hjemme…ik’?

 9. Mette skriver:

  Mine farvoritter er følgende:
  Columbia Rd, hvis du har tid:
  http://spitzenklasse.blogspot.com/2009/09/london-tip-columbia-rd.html
  Butikker: TK maxx (outlet med meget at spare på mærkevarer), uniqlo (især deres jeans), gap (især deres merino uld linie) & primark (gode stofballerina´er og alt muligt andet til ingen penge) Og diverse genbrugsbutikker, supermarkeder og boghandlere.
  Markeder: Spitalfields og Greenwich
  Museer: V&A og designmuseet (sidstnævnte mest pga. butik og beliggenhed)
  God tur – jeg er ret misundelig, selvom jeg lige har boet derovre ½ år!

 10. M skriver:

  Jeg arbejder virkelig på det!!! Næste plan er at gå i Blockbuster og lege horror-film, så en fødsel måske kan blive skræmt igang!!! Ville ønske jeg kunne komme med tiptop-Londonbaby-forslag, men det eneste der har trukket mig til London var MoMi – deres filmmuseum…og det er lukket nu. Ak ak!
  Den glædeligste tur til dig – og så lover jeg at der er et stk. barn når du vender tilbage!!!

 11. Julie skriver:

  Nej nej nej, tænk, hvis du først føder når jeg er i udlandet???? Det går da ikke… er du sikker på, du ikke kan klemme et friskt jordbær mere ned? Har du bagt ve-kagen? Har du fået trykket på anklerne? Har du drukket tonicvand og spist frisk ananas??

 12. Takashimaya skriver:

  Åh! Afternoon tea på et superposh sted! Det er ikke helt billigt (ofte omkring 30 pund), men til gengæld dækker det både frokost og aftensmad (og er smart hvis man skal i teatret om aftenen) Man kan oven i købet booke hjemmefra: http://www.afternoon-tea-london.co.uk/restaurants/default/index.asp
  Hvis man er interesseret i vintage designertøj, så er stedet Cheval Place, ikke så langt fra Harrods, hvor der ligger en række forskellige af den slags butikker.
  Og så SKAL man jo bare se Harrods madhaller. Og køb bøger (feks kogebøger. De er lidt tunge men til gengæld er de så meget billigere end i DK) i massevis.
  Jeg synes heller ikke helt, man har været i London, hvis man ikke har været i Top Shop. Det er lidt både paradis og helvede her på jord.
  Husk at Nike tøj er billigt i London! Og at London er verdens bh-hovedstad! Feks i Selfridges eller M&S

 13. Julieumulie skriver:

  Bare en no go her.. IKKE TOWER off London!! Det altså bare vildt syrt at komme ind og ikke særligt spændende, hvis du spørger mig.
  Camden derimod elllllelsker jeg. Totalt lille landsby midt i storbyen!!
  GUD hvor jeg savner London :,-(

 14. Morfar skriver:

  PAs på med trampolinen der sker mange mange ulykker med de sataner.

 15. julie skriver:

  Tjek, Morfar og Umulie. Vi passer på med tower og trampolinen! (det gør vi faktisk. Den er altså meget meget lille og de må kun være en ad gangen på den.) (ikke tower. den er større og man må være flere dér).

 16. Karin skriver:

  London: Der er den mest fantastiske smykkesamling på V&A. Og så er der afternoon tea i Orangeriet i Kensington Gardens!

 17. Sanja skriver:

  Ihh hvor dejligt med de skatte-basse-penge du alligevel ikke skal betale! SÅ skal du nok få en dejlig tur til ydlandet alligevel.
  Og det eneste du skal lave i London er da at gå på Rob-spotning, hvad andet er der at lave?

 18. Takashimaya skriver:

  Er lige kommet i tanke om et par shoppetips mere: Ren produkter er billige i London og så kan man købe Lego spil (feks Creationary: http://shop.lego.com/Product/?p=3844&CMP=KAC-GOOGEU&HQS=lego+creationary). Indtil videre kan de kun købes i UK og Tyskland

 19. Julie skriver:

  ROB! For syttan da Sanja, hvordan kunne jeg glemme ham? Nogen der ved, hvor han bor?
  Tusind tak for alle de mega gode tips! Der er klart flere af dem jeg vil følge, med eller uden mine rejsekammerater.
  En del af dem er heldigvis bygget ind i børnebibliotekar-konferencen, så de kommer til at ske. Vi skal f.eks. starte med en rundvisning på Natural history museum, og se det og høre om hvordan de formidler og hvorfor på den måde. Vi skal også i Hamleys og lære noget om deres formidling. De sætter jo virkelig sig selv i spil, personalet der. Og vi skal ud og køre med en dobbeltdækkerbus i to timer onsdag aften og se hele byen!
  Men sushi, cashmere, markeder, krydderier, kringelkroge, indisk, hyde park, og alt det andet – det vil jeg se på! Det hele! Jeg tror, jeg bliver vild med det og vil afsted igen og lige pludselig var jeg sådan en der rejste og tog steder hen!! Uhh!

 20. Julie skriver:

  REN er min elske-elske mærke! Og jeg er løbet tør for flere ting og skal helt klart shoppe produkter en masse!

 21. Katrine skriver:

  Lucky, lucky, lucky you! 🙂
  Min rigtig gode veninde har boet i England siden vi gik ud af Gym. Og en del år boede hun i London og jeg besøgte hende et par gange om året. Herligt! Jeg elsker pub-mad og at shoppe – for det er jo lissom dét London kan, ing’ 😉
  Hvad med at lave en picnic i een af parkerne og så glo på mennesker?
  Sherlock Holmes museet er også lidt skæ’ægt.
  God tur!
  (Mon jeg kan være i din kuffert?)

 22. Cristine Gliese skriver:

  Hold op, hvor er du heldig. Jeg var i London i starten af april og er intet mindre end fuldstændig fanataisk forelsket i byen.
  Alle de andre forslag er super gode – jeg foreslår også SOHO, Homo og bøsse kvaretert. Find en lille cafe, eller stor, der er masser og sæt dig ned og se, kikke, iagtage og bare opleve. Det er et fantastisk sted med gang i den og sjove skøve typer!
  Så kan jeg kun anbefale at finde Candy Cakes butikkerne! kagerne er vilde og lækre og du har ikke set det lignende før. http://www.candycakes.eu
  Er du til skøre sko, så skal du se Irregular Choice 39 Carnaby Street
  London
  W1F 7DT
  Jeg eeeeelsker London, hvilket min blog også vidner om.
  NYD DET!
  KH Cristine

 23. Sonja skriver:

  Covent Garden er et must – pga. fantastisk atmosfære og gode butikker. Fat face (.co.uk) og L’Occitane skal besøges for hhv. verdens lækreste tøj og verdens allerallerallerbedste håndcreme!!
  God tur og kun lidt misundelse herfra;-)

 24. Patricia skriver:

  Bare det var mig der skulle til London. Fantastiske forslag du allerede har fået, men jeg bliver nødt til at tilføje at der mangler noget væsentligt…. sko! Intet besøg i London er perfekt uden et smut forbi Neal Street – det er dér alle de skobutikkerne er samlet side om side og jeg lover det er godt. Kan tydeligt huske panikken én af de første gange jeg var i London, hvor jeg ikke kunne finde en eneste skobutik – indtil jeg fandt Neal Street.
  Er du til indisk, så er Punjab (for enden af Neal Street) det bedste. Covent Garden er lige om hjørnet, og gør dig selv den tjeneste at stoppe i en Pret a Manger og prøv en Banoffee Pie. Og gør det gerne tidligt på turen, for du vil have flere senere! Og alletiders show er Avenue Q. Ved første øjekast ligner det et dukkeshow a la Meppets, men tro mig – det er ikke for børn. Til gengæld er du næsten sikker på at synge småfrække omkvæd i lang tid efter (The Internet is for Porn, Everyone’s a Little Bit Racist, It Sucks to be Me, og If You Were Gay bare for at nævne nogle af dem).
  Ah, London! Nyd det!

 25. Maja skriver:

  Forresten – REN-produkterne, som du allerede har fået flere tips til, kan du bl.a. købe i Selfridges (de har gule bannere etc., så det er til at finde på Oxford Street). Du kan også spise lækkert malaysisk på hjørnet af Peter Street. I Flower Street ligger en TinTin-butik, hvis du er til det. Urban Outfitters lige i nærheden er et besøg værd – både for tøjet (som desværre ikke er i den billige ende, men til gengæld fedt) og for de sjove dimser 🙂
  Glæder mig til at høre om din tur – og husk nu ikke at lægge alt for mange planer (på trods af alle vores gode forslag): der skal være tid til at nyde og bare være, lugte, se, føle, fornemme det skønne London og lige så stille og roligt lade byen sive ind under huden på dig.
  God tur!

 26. Sanne skriver:

  Jeg er lidt bagud med at læse din blog. 🙂
  Du har forhåbentligt shoppet for alle 14.502 kr.!!! 🙂
  Han lyder som en ven det kan betale sig at holde fast i.
  Som et lille kuriosa, kan jeg nævne at trommeslageren i Kashmir har en gammel Opel GT, som jeg, og at jeg har mødt ham til træf et par gange. Supersød fyr, som min trommeslagersøn hang på nakken af hele aftenen – det tog han med godt humør. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.