Ikke inden 18

Hvis nu man var Brite med stort b, så undlod man at starte med sine gin-tonics inden 18, ikke? For ligesom at holde på formerne.

Men jeg har masser af former, og de holder tilsyneladende sig selv ganske godt, og hvis jeg skal gøre noget aktivt for at holde på dem oven i, så skal jeg give los før 18.

Og det gør jeg så. Jeg indtager nu sukker før 18. Faktisk før 12, som ellers var min grænse. Kl. er 10.51 og jeg sidder på arbejde og spiser after eight kugler og drikker faxe kondi.

Så er det sagt. Hele den grimme sandhed, ud i det åbne.

Men jeg er så træt. Utroligt træt. Og når jeg sådan giver mig selv lov til at tænke nærmere over, hvorfor, så er det egentlig ikke så mærkeligt. På en god nat, får jeg 4 timers søvn i streg. Og sådan har det været i 1,5 år nu. Der er heldigvis langt flest af de gode nætter, men 4 timer er stadig ikke meget.

Agnes falder i søvn omkring 19-19.30, og når der ikke er noget der plager hende (snot, tænder, hjernens udvikling, livet generelt) så sover hun igennem fra 19 til 04. Men jeg er jo en frihedselskende lystbetonet idiot, så jeg går ikke i seng kl. 20. Jeg skal da liiiige… sidde lidt foran fjerneren, snakke med min kærst´, sy nogle liberty kugler, sy en patchwork bold til baby der kommer på besøg i dag, stene lidt på nettet (jeg læser alle jeres blogs, men jeg får altså ikke kommenteret. Undskyld. Og nej, DFO, det er ikke en smart ide med to opvaskemaskiner!) Nå, men jeg skal bare være mig, alene, i nogle timer.

Og før man ved af det, er kl. midnat og jeg vælter i seng. Og ligger vågen lidt og ommøblerer inde i hovedet. Indretter nyt børneværelse, bekymrer mig om økonomien, tænker lidt på pigen der døde i bilen, planlægger hvad vi skal have til aftensmad i morgen, beslutter at begynde at løbe – i morgen – tænker at jeg skal have ringet til Anna/Maria/Marie/Malene/Maya/Katrine/Caroline/Mette/Anders/indsæt selv dit eget navn, hvis du synes, jeg burde ringe til dig. Og jeg beslutter at gøre alt det – i morgen. For nu er det jo midnat og alt for sent.

Så falder jeg i søvn, og så vågner jeg straks efter igen og hvis det er lyst nok, så får Agnes lov til at morgenbabse, for jeg er slet ikke frisk nok til at nægte nogen noget. Så mosler Agnes rundt indtil 6.30, hvor vi lytter til Stoffers vækkeur der ringer i 10 min. inden han vågner og slukker det. Så står han op, med Agnes, og jeg ruller om på maven, med armene ud til begge sider og fylder hele sengen i en form for bevidstløs turbosøvn, der kan vare alt mellem 5 og 20 minutter, afhængigt af om jeg er nødt til at stå op og tage bad eller ej.

Så tager jeg på arbejde og smiler og henter, så hjem, så mad, så godnat. Så forfra. Om og om igen.

Så derfor, vil jeg sy 20.000 libertykugler om md. og gå hjemme og sove til middag. Eller noget andet. Bare de dog indførte efterløn for 33 årige. Eller barselsorlov indtil dit barn sover fra 20-08, lige meget hvor mange år det så end tager. Eller systemet med Aflastningspartneren. Jeg skal have taget patent på det og sat det i gang. Der er mere brug for det end nogensinde!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 Responses to Ikke inden 18

 1. Julie skriver:

  Der kommer billeder senere. Det er ikke noget homoseksuelt. Og ja, det er herrealtafgørende for, om du er en god mor! 😉

 2. Mette B. skriver:

  Jeg kommenterer også meget sjældent, men jeg læser dine indlæg, og det her var rigtig sødt og sjovt, det skulle du lige vide 🙂 Lige nu har jeg også det som dig, selv om jeg ikke har mand og børn.. men hvor bliver de der timer til det sjove af ?

 3. Mette skriver:

  I hear you, I hear you!
  Men hva fan´gør vi ved det?
  Ring når der er gennembrud i opklaringen på det harmoniske, overskudsagtige og helt igennem perfekte familieliv…
  Og det behøver ikke engang ligne billederne på Soulemamas blog, mindre kan fint gøre det!
  Kh Mette

 4. yanita skriver:

  hvor du er god til at beskrive virkeligheden!!! Sådan er også mine aftener og nætter. Jeg kan aldrig forklare folk, hvad jeg gør af min tid. hvor du skriver det godt Julie! og nætterne: de tanker, hvor man tager tusindvis af beslutning og planlægger liiiige alt! og der er altid de sidste timer af søvn som er gode, aldrig nok af dem!
  tusind tak for din blog. kan ikke undvære den!

 5. DFO skriver:

  To opvaskemaskiner er en fantastisk idé, selvom tre er bedre! Hmmm… Julie, du lyder som en kvinde efter mit hovede, jeg mener: hvem der bare var gift med en der ikke kunne nægte nogen noget om morgenen…;-D

 6. Jette skriver:

  Nok engang har du sat ord på 🙂
  Kh Jette

 7. arty-farty skriver:

  Jeg læser også med, men får meget sjældent kommenteret. Men jeg har faktisk også tænkt på det her med at man burde have barsel til ens børn sov igennem. Jeg ville således have to afsindig lange barsler – sådan af et par års varighed – og det ville bestemt ikke være tosset. Det er altså indimellem umenneskeligt at nogen forventer at man producerer noget samsundsnyttigt når man er oppe 4-5 gange i løbet af en nat – ligesom der også er dage hvor jeg føler mig livsfarlig bag et rat. Om en måneds tid er til min tur. Prøvede at være forudseende og stoppede for natserveringen for en måned siden for at chilien skulle sove igennem. Men hende kan man ikke sådan narre, så jeg er inde mange gange i løbet af en nat for at lægge hende ned (hun rejser sig op i søvne) og så er hun bare desto mere morgenfrisk kl. 05 – som i nu-står-vi-op- morgenfrisk.
  Ris til egen røv, dér.

 8. grønlandsposten skriver:

  Tak for dine skønne beskrivelser af hverdagens herligheder…! Vil med dine ord i tankerne nyde de næste 5 måneders uabrudt (i hvert fald hvad angår barnegråd) nattesøvn ekstra meget. For slet ikke at tale om lørdage og søndage uden vækkeur. For så er det også slut her…

 9. Ria skriver:

  Kære Julie.
  Hvor har du dog bare beskrevet det godt! Og præcis, som det er… Men det bliver vel lettere…? Det bliver vi jo nødt til at tro på 🙂
  Og tak fordi, jeg nu har været nødsaget til at bevæge mig ud på Google og finde ud af, hvad en Libery Kugle er… Hvad bruger man sådanne til?? Er det vigtigt for at være en go’ mor?? :p Hjælp den uvidende! 😀

 10. Julie skriver:

  Ih, hvor er I søde! Jeg vidste bare, jeg havde de sødeste læsere!

 11. FruGosch skriver:

  Kære Julie
  Med fare for at lyde homoseksuel: Jeg er vild med dig. Du skriver simpelthen så sjovt. Jeg læser din blog fast, og jeg læser faktisk kun din og Julia Lahmes fast. Har ikke selv en blog, er meget lidt internet-ferm, så det er en stor kompliment til dig (og Julia), at jeg læser jeres!
  Du har så evigt ret i hele dit indlæg her. Og ja, man kommer til at gå alt for sent i seng, fordi det er ens ego-tid man har der….kl. er nu ca. halv et eksempelvis…
  Efter at have puttet med kæresten (helt uden liberty-kugler for nu bare at gøre forvirringen for Ria og andre total 😉 PS: Jeg kan INGENTING der ligner håndarbejde, altså….), nå men efter at have puttet kæresten, spørger han altid: “Går du ned igen?” og han kender svaret. For jeg skal ned til mine sene krimier på tv, mit glas rødvin eller kakao eller andet, min rugbrødsmad og lidt sødt eller salt (læs USUNDT) og sidst men ikke mindst: Din og Julias blogs….
  kh Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.