Ind i skoven, af Jean Hegland

Det er en gammel bog efterhånden, som jeg faldt over tilfældigt i en boghandel, for mange år siden. Længe før jeg reelt begyndte at bekymre mig om apokalypsen.

Men den er helt sindssygt fint skrevet og meget rørende og GOD, så jeg synes du skal læse den. Den er skam oversat, men jeg kan kun finde billede med den engelske titel.

Den handler om to søstre, der er store teenagere/unge damer og lige på nippet til at flytte hjemmefra og starte deres eget liv. Men de bor stadig i huset i skoven, sammen med deres forældre, da tingene stille og roligt ændrer sig. Strømmen begynder at svigte oftere og oftere, samfundet falder langsomt men sikkert fra hinanden. Det er så stille og roligt og skræmmende realistisk. Ingen zombier. Bare os mennesker og vores eget bøvl. Der sker ting og sager, og til sidst må pigerne indse at forandringerne nok er kommet for at blive, og at de må tilpasse sig den her nye verden, hvis de vil leve deres eget liv.

Det er en smuk og eftertænksom bog, som har siddet i mig siden jeg læste den første gang for, ja, måske 15 år siden?

Nu ser jeg så ovre på min yndlings apokalypse blog at romanen skal filmatiseres. Det virker oplagt, nu hvor emnet er så populært. Og jeg håber, trods alt, at de gør det tro mod romanens stemning og ikke fletter nogle zombier ind her og der.

Bogen er vist udsolgt fra forlaget, men mon ikke den kommer i genoptryk når de opdager at den skal filmatiseres? Ellers er bibliotek.dk et rigtig godt bud.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

5 Responses to Ind i skoven, af Jean Hegland

 1. Vi er da glade for at høre vi er din ynglings apokalyptiske blog 🙂 Selv har jeg ikke læst bogen men med din fine beskrivelse tror jeg da jeg skal forbi biblioteket en dag. Det ser desværre ikke ud til at man kan få den som e-bog.

  • thejulesrules skriver:

   Det er I Jakob, fordi I er så hurtige med nyheder om film og bøger. Det er rart. Og sjove er I også ind i mellem 🙂
   Den er måske som eBog på engelsk?

 2. Bella single skriver:

  Dwnr sat på huskelisten, sammen med en trillion andre bøger, er begyndt at håbe på rekreation om ikke andet, så for at få læst de bøger jeg ikke nået i dette liv.

 3. Bella single skriver:

  Den er …
  Skide mobil, har smadret skærmen, så kan ikke læse hvad der står øverst til højre på mit skærmbillede

 4. Shm skriver:

  Tak for tip! Lyder lige som en bog for mig!
  Jeg fandt den brugt på amazon.co.uk, og den koster mig små 30 kr inkl fragt – hvis nogen kan bruge tippet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.