Jeg vælger mig april!

Der var så dejligt, derude på landet. Og yada yada yada, noget med en abnorm ælling osv. Vi ved alle sammen, hvordan dén ender!

Der er også dejligt ude på det land jeg kører igennem til arbejde. Bortset fra en periode i sidste uge, hvor der lugtede af gylle alle vegne. Men det tror jeg, de der har med den slags at gøre, er færdige med nu. Jeg tror, de har bevæget sig videre til andre uopsættelige gøremål. Som det er nu, så kan min næse i al fald nyde turen i fulde drag, såvel som mine øjne kan. Nu er det udelukkende høj blå himmel, drivende hvide lammeskyer, begyndende gule rapsmarker og det grønne, der er så friskt-grønt at det næsten hviner i tænderne.

ihhhh

Faktisk, er det hele så pænt og nydeligt, at jeg i morges pludselig fik flashbacks til mine år i friskole og efterskole, og de dér indoktrinerede strofer fra højskolesangbogen væltede ud af min mund. Måske var det fordi min cd afspiller i bilen er gået i stykker? Måske var det fordi jeg var glad og alt var så pænt? Men det kom lige pludselig til mig, og jeg kan huske hele teksten!

Jeg vælger mig april!
i den det gamle falder,
i den det ny får fæste.
Det volder lidt rabalder,
dog fred er ej det bedste,
men at man noget vil!

Jeg vælger mig april,
fordi den stormer, fejer,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner ejer,
fordi den kræfter vælter,
i den bli'r somren til!

Og dét er smukt, fordi det er sandt.

(Tekst: Bjørnstjerne Bjørnson, 1870, Melodi: L. M. Lindeman, 1877)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

7 Kommentarer til Jeg vælger mig april!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.