Julefreden

Jeg hører stadig det nummer med The Rumour Said Fire på repeat. Hele tiden. Min mor er ved at blive skør af det, og på den måde er alt jo som det plejede at være, da jeg boede fast hjemme. Noget af det jeg tydeligt husker, er min mor, der ofte mente at alt musik jeg hørte var “meget ensformigt”. Har aldrig været enig med hende, for – det er det jo ikke. Gad vide, hvad hun så havde tænkt, hvis der havde fandtes techno og dance på sydfyn dengang… dét er da på en måde ensformigt. Mere end rock, altså!

Men hun slipper ikke, for i morgen kommer min speciale skrivende søster også til fyn, og hun har købt cd´en og SÅ skal vi virkelig høre det hele, på repeat. Så må min mor pakke Stig Rossen og julesangene væk!

Har været i Svendborg i dag, i fygesne og slud, men vi skulle købe julegaven til Klara fra mormor og morfar. Hun skulle have en rigtig skoletaske, som hun selv skulle være med til at vælge. Indtil nu har hun klaret sig med sådan en mindre rygsæk, men det blev påtalt til skole-hjem samtalen, at den altså ikke var stor nok. Jeg synes bare, det er lidt synd for de små børns rygge, at de skal slæbe så meget rundt. De har jo ingen bøger endnu, men jeg ved da af egen erfaring at: jo større taske, jo mere ubrugeligt lort. Jeg tør dårligt vende bunden i vejret på min egen taske pt. Tror det er lidt det samme med børn, bortset fra at det er værre for dem, fordi de også slæber rundt på rådne madpakker og sorte bananer. Gør jeg trods alt ikke.

Begge børn har nydt et karbad – hvem der dog bare havde badekar. Flexibath er godt, men efterhånden lidt for småt til en snart 2 årig og en 6½ årig. Selv med megen god vilje. Så har de spist opvarmet suppe, kogte æg og fiskefrikadeller. Agnes valgte at dyppe sin fiskefrikadelle i suppen, som de gjorde med brødet i år aftes. Yummi kombi.

Vi har bygget nisselandskab i vindueskarmen og ædt alle morfars hjemmekogte klejner. De er fandme også gode! Vi har også lavet konfekt, men marcipan har aldrig været min ting, så det får lov til at stå. Klara mente sagtens vi kunne drysse kagekrymmel på, så det er noget af det mest festlige konfekt jeg længe har set. Hun er total beskyttende overfor det og råber ad morfar, hvis han prøver at tage et stykke. Det er til jul!

Agnes ligger og sover sin lur, i sin varme pose, i barnevognen på den overdækkede terrasse. Jeg gad virkelig godt ligge derude. I den lækre pose. Det er min største drøm. En voksen str. voksipose og barnevogn, og så en daglig lur på 2-3 timer.

Om ikke så længe skal vi se Anne på Grønnebakken. SÅ ved man da, at det er jul. 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Julefreden

 1. Frau Putz skriver:

  Ah… indrøm det bare. En enkelt sort banan finder du vel også en gang imellem (ligesom os andre)
  Det med store tasker er virkelig et problem. Emilie kan nærmest ikke løfte sin – og jeg kan da godt forstå det, når man så lige insisterer på at få lov til at se, hvad f.. det er hun har med, som vejer så meget…
  Diddl-mappe, hårbøjler, biblioteksbøger, bip-bip-spil, klamme sokker, utallige alufoliekugler – og den før omtalte sorte banan eller et-eller-andet-som-vistnok-var-et-æble-engang…
  Det er næsten ikke til at fatte, at så meget kan knaldes ned i en enkelt skoletaske…
  Nå… men MIN mor mener til gengæld, at alt mit musik er “noget larm” – så måske de lige skulle stifte en eller anden klub eller gå på et kursus sammen, så de lærer at forstå nutidens (/fortidens, for 80’erne er vel ikke helt nutid?) musik.
  Lyder som om I er HELT KLAR til alt det der julehejs… og det er jeg også – om 1 dag og 1 times arbejde…

 2. Anne skriver:

  Åh, det lyder så skønt og julet, at jeg får lyst til at tage af sted lige med det samme! Hjem til min egen familie, dog.
  Men – det vil nok være klogere at vente til i morgen som planlagt, og så satse på at vejret lige arter sig en anelse. Det HØVLER ned med sne her, og det har det gjort uafbrudt siden kl. 8 i morges. Det er helt vildt.
  Jeg har vistnok ikke haft rådne bananer i min egen taske i mange år – min søn er til gengæld storslem indenfor den disciplin – , men jeg har haft et par episoder med gær. Fordi jeg altid tænker, at hvis jeg putter det ned til de andre varer, så bliver det mast. Og så tænker jeg “nu lægger jeg det i tasken, og så husker jeg at tage det op med det samme, når jeg kommer hjem”. Og haha. Som om. Og så står jeg pludselig der i en eller anden åndssvag sammenhæng (på AROS, f.eks), og hiver en gammel pakke gær op af tasken, sammen med pung og mobiltelefon.
  Til min undren kan mine forældre lide mere og mere af det musik jeg hører. Og det er altså ikke, fordi MIN smag er skredet over i TV-Charlie-segmentet. Da jeg var barn, hørte de Erik Gripp og Sven Bertil Taube og den slags, og jeg syntes de var pinlige. Nu hører de ting, som de med garanti ville have bedt mig om at holde inde på mit værelse, dengang jeg boede hjemme.
  Men ok, der er helt klart (og heldigvis, på en måde) satdig ting, som jeg godt må have for mig selv.
  Nå, det blev da helt vildt langt for en gangs skyld.
  Ville egentlig bare kigge forbi og sige glædelig jul. Glæder mig meget til sidste weekend i januar!

 3. Therese skriver:

  Åhh ja – Anne fra Grønnebakken er da indbegrebet af JUL! ;o)
  Sidder netop nu og genser den for ca. 1000 gang… Elsker den serie.
  Her i Horsens vælter sneen bogstavlig talt ned – der er lys i vindueskarmen og varm kaffe i kruset – om lidt kommer familien hjem, og så skal der hentes juletræ, trilles havregrynskugler og guffes hjemmebagte boller = lykke ;o)
  Jeg elsker julen.
  Glædelig jul til dig og dine fra en trofast læser ude i Bloglandet.

 4. julia skriver:

  Anne fra Grønnebakken ER jul… Jeg sad hvert år i min mors arm og så det. Også da jeg var fyldt 25…

 5. Nina skriver:

  Jeg kan dufte den Lundeborgske julestemning – du må hilse mange gange! Knus fra Nina med julenyheder 😉

 6. Julie skriver:

  Det er løgn Nina??? Er det rigtigt?? Allerede? Wauw!

 7. Katrine skriver:

  Jeg er SÅ misundelig på afslapning i familiens skød – jeg håber du NYDER det !
  Da jeg pakkede lidt konfekt i en dåse for at forære det til morfar, mente Ida at det skulle han bestemt ikke ha’ – så det ligger måske til små piger at være lidt overprotective omkring konfekt de selv har fabrikeret :o)

 8. Maria skriver:

  Jeg gad altså også godt have en lun pose, en barnevogn, og en daglig middagslur på terassen i 3-4 timer.
  Ohhh, hvilken lykke det må være. Men… måske man bare skal glæde sig til man bliver gammel, så er det pludselig helt legalt at tage middagslur igen. Omend det som regel ikke foregår på en terasse.
  God jul – det lyder herligt ved jer.
  KH Maria.

 9. ulla skriver:

  Æv har ikke opdaget at de sender Anne fra Grønnebakken..hvor??? Nå, kunne jo også bare sætte mine dvd´er på. Har lige genset Matador, som også er indbegrebet af jul hos mig, og har helt tomhedsfølelse, for sidste afsnit var igår.
  Åh ja, en voksen voksipose og 2 timer i voksenvogn..yes yes den er jeg med på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.