Klara – et besværligt barn??


Jeg får ikke skrevet så meget herinde mere. Klara tager al min vågne tid. Hun vil stadig ikke sove. Om natten sover hun fint. I nat f.eks. fra kl. 23 til kl. 04, hvor hun fik et bryst, så sov hun igen til kl. 07, hvor hun fik det andet bryst. Så var hun vågen og hyggede sig lidt med mor og far og sov så fra ca. 08 til 09 igen. Her kl. 10 begynder hun så allerede at vise træthedstegn igen. Gaber. Gnider sig i øjne og næse, virker træt. Jeg ligger hende ind. Hun bliver lysvågen. Hun ligger lidt for sig selv, men kalder så meget insisterende, så jeg går ind og tager hende op i vores seng og ammer lidt mere, fordi liggende amning plejer at virke hver gang. Det gør det også – hun falder i søvn, men så sker det som sker hver dag nu og som sikkert vil ske resten af dagen i dag også. Hun vækker sig selv.
Hun kæmper sig simpelthen op igen. Tvinger de små øjne op. basker med arme og ben og trækker vejret hurtigt, som en lille hund. Og hun prutter en kæmpe lorteble.
Jeg tager hende op – skal hun måske bøvse? Næhh…så skifter vi bleen og ligger hende ind igen. Hun er nu pylret og ligner en der er overtræt. Far tager over. Klara basker og smasker – er hun måske alligevel mere sulten, tænker de uvidende førstegangsforældre? Selv om hun har spist en del lige før… jeg lægger hende til, hun sutter, slipper, sutter slipper, sutter, slipper – mit bryst er ikke en elastik, så jeg tænker ok – hun er ikke sulten og jeg gider ikke være legetøj. Far går ind i seng med hende, og der ligger de så nu, mens hun skriger. Jeg tror igen hun måske er sulten – måske var der ikke mere i det bryst hun fik, siden hun hele tiden slap det? Men hun spise jo for en time siden?
Så kommer alle tankerne – er der noget galt med mælken? Mætter den ikke? Er der ikke så meget som, det virker som om? Har hun spiste for meget og har ondt i maven? Har hun bare ondt i maven? Er hun allerede overtræt?
I går sov hun slet ikke. Igen – hun sover fint om natten. Men i går sov hun kun ½ time fra kl. 11 til kl. 23 – det kan sgu da ikke være normalt for en barn på 6 uger? Og den halve time var på en 1½ times gåtur med barnevognen…
Og den der med at hun måske bare har en mindre søvnbehov – den holder jo ikke. For hun er ikke vågen og glad. Lige nu er hun eksalteret og hysterisk og skriger. Og jeg fatter det ikke. Skal det så være sådan hele dagen i dag? Normalt skriger hun mest fra sidst på eftermiddagen og så til hun endelig vælter omkuld omkring kl. 22-23.
Kolik? Er det ikke på samme tid af dagen, i samme tidsrum? Klara virker bare overtræt.
Og alligevel virker det som om noget gør ondt… Men hvad? Hun har fin afføring hver dag, så hård mave kan det vel ikke være?
Nu går de op og ned ad gulvet, far nynner og klara lukker øjnene og sover lidt. Men går det som de andre dage, så vækker hun sig selv ca 2 min. efter hun er blevet lagt.
I længden er det rent ud sagt pisse irriterende… Misforstå mig endelig ikke – jeg elsker mit barn, hendes far elsker hende. Vi er begge to sammen med hende hver dag og pusler og hygger og nusser og alt det der skal til. Men for f……. hvor bliver jeg irriteret på hende, når hun for 5. gang på en dag tvinger sig vågen igen, kæmper og basker sig ud af søvnen, efter at vi i timevis har gjort alt det gode vi ved af for hende, for at gøre det rart og nemt for hende at sove.
Virkelig irriteret. Og så kommer den dårlige samvittighed. Jeg er den onde dårlige mor, der ønsker mit yndige barn hen hvor peberet gror, så jeg bare kan gå på toilettet i fred. Eller tage et bad.
Pludselig kan hun så tage en dag, hvor hun sover hele dagen, eller er prototypen på det ideelle spædbarn – sådan som den fredag vi var til brunch med kbh'er pigerne fra juni-siden.

Jeg får ikke skrevet så meget herinde mere. Klara tager al min vågne tid. Hun vil stadig ikke sove. Om natten sover hun fint. I nat f.eks. fra kl. 23 til kl. 04, hvor hun fik et bryst, så sov hun igen til kl. 07, hvor hun fik det andet bryst. Så var hun vågen og hyggede sig lidt med mor og far og sov så fra ca. 08 til 09 igen. Her kl. 10 begynder hun så allerede at vise træthedstegn igen. Gaber. Gnider sig i øjne og næse, virker træt. Jeg ligger hende ind. Hun bliver lysvågen. Hun ligger lidt for sig selv, men kalder så meget insisterende, så jeg går ind og tager hende op i vores seng og ammer lidt mere, fordi liggende amning plejer at virke hver gang. Det gør det også – hun falder i søvn, men så sker det som sker hver dag nu og som sikkert vil ske resten af dagen i dag også. Hun vækker sig selv.
Hun kæmper sig simpelthen op igen. Tvinger de små øjne op. basker med arme og ben og trækker vejret hurtigt, som en lille hund. Og hun prutter en kæmpe lorteble.
Jeg tager hende op – skal hun måske bøvse? Næhh…så skifter vi bleen og ligger hende ind igen. Hun er nu pylret og ligner en der er overtræt. Far tager over. Klara basker og smasker – er hun måske alligevel mere sulten, tænker de uvidende førstegangsforældre? Selv om hun har spist en del lige før… jeg lægger hende til, hun sutter, slipper, sutter slipper, sutter, slipper – mit bryst er ikke en elastik, så jeg tænker ok – hun er ikke sulten og jeg gider ikke være legetøj. Far går ind i seng med hende, og der ligger de så nu, mens hun skriger. Jeg tror igen hun måske er sulten – måske var der ikke mere i det bryst hun fik, siden hun hele tiden slap det? Men hun spise jo for en time siden?
Så kommer alle tankerne – er der noget galt med mælken? Mætter den ikke? Er der ikke så meget som, det virker som om? Har hun spiste for meget og har ondt i maven? Har hun bare ondt i maven? Er hun allerede overtræt?
I går sov hun slet ikke. Igen – hun sover fint om natten. Men i går sov hun kun ½ time fra kl. 11 til kl. 23 – det kan sgu da ikke være normalt for en barn på 6 uger? Og den halve time var på en 1½ times gåtur med barnevognen…
Og den der med at hun måske bare har en mindre søvnbehov – den holder jo ikke. For hun er ikke vågen og glad. Lige nu er hun eksalteret og hysterisk og skriger. Og jeg fatter det ikke. Skal det så være sådan hele dagen i dag? Normalt skriger hun mest fra sidst på eftermiddagen og så til hun endelig vælter omkuld omkring kl. 22-23.
Kolik? Er det ikke på samme tid af dagen, i samme tidsrum? Klara virker bare overtræt.
Og alligevel virker det som om noget gør ondt… Men hvad? Hun har fin afføring hver dag, så hård mave kan det vel ikke være?
Nu går de op og ned ad gulvet, far nynner og klara lukker øjnene og sover lidt. Men går det som de andre dage, så vækker hun sig selv ca 2 min. efter hun er blevet lagt.
I længden er det rent ud sagt pisse irriterende… Misforstå mig endelig ikke – jeg elsker mit barn, hendes far elsker hende. Vi er begge to sammen med hende hver dag og pusler og hygger og nusser og alt det der skal til. Men for f……. hvor bliver jeg irriteret på hende, når hun for 5. gang på en dag tvinger sig vågen igen, kæmper og basker sig ud af søvnen, efter at vi i timevis har gjort alt det gode vi ved af for hende, for at gøre det rart og nemt for hende at sove.
Virkelig irriteret. Og så kommer den dårlige samvittighed. Jeg er den onde dårlige mor, der ønsker mit yndige barn hen hvor peberet gror, så jeg bare kan gå på toilettet i fred. Eller tage et bad.
Pludselig kan hun så tage en dag, hvor hun sover hele dagen, eller er prototypen på det ideelle spædbarn – sådan som den fredag vi var til brunch med kbh'er pigerne fra juni-siden.

Jeg fatter ikke, hvad der går galt de andre dage – i dag. Nu ligger hun bare og kigger, tydeligvis udmattet og træt, i sin fars arme. HVORFOR lukker hun ikke bare øjnene og sover? Og bliver ved med at sove, når hun er faldet i søvn? (og nævn ikke bogen Godnat og sov godt! Jeg har bidt tandmærker i bibliotekets eksemplar – den virker ikke på min lille skrigeballon…Hun skriger på en måde der siger &quo
t;…og jeg kan GODT blive ved!" suk. 5 ugers undersøgelsen er på tirsdag – 2 uger for sent pga ventetider. Jeg er spændt på hvad lægen siger.

 kh Julie (klara er for træt til at hilse)

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Klara – et besværligt barn??

 1. Eline Gantzhorn skriver:

  Hej! Jeg føler med dig! Vores Hans er lidt på samme måde… Han sover også fint om natten, men er heller ikke dansk mester i at sove om dagen. Han kan sove når jeg går med barnevognen, men 5 min. efter vi er hjemme vågner han. Det gør han også 5-45min. efter jeg har puttet ham i liften. Han har meget luft i maven som generer ham, men hvorfor vil han ikke sove længere ad gangen? og hvorfor vågner han overhovedet. Børn er ikke til at blive kloge på!
  Eline

 2. LAVA skriver:

  Hej Julie, Klara og no-name Farmand.
  Tak for dejlig hverdagsbeskrivelse, som virkelig er genkendelig på mange planer,,, ikke mindst det lille skrigehoved, der bare ikke VILLE overgi sig og sove…
  Skyndte mig at sende den videre til en kommende ligestillet!
  Formoder dog skrigeriet er slut idag, 6 år efter, og hun nu råber efter mad på en noget mere bastant måde…
  Men når I nu kigger tilbage på den tid, så var den alligevel også meget givende alligevel ikke sandt?! Også selv om det ikke var spor sjovt sålænge det stod på!
  Enjoy Life.
  // Lasse

 3. julie skriver:

  Hej Lasse.
  Jo, det er klart – det var også en dejlig og meget givende tid. Man skal ikke lade sig afskrække af den slags historier, som kommende forælder. Sagen er jo netop den, at det er det hele værd, på trods af dage som den jeg beskriver her.
  Og hun er klart nemmere som 6 årig 🙂 Men stadig ret stædig…
  Til gengæld er hendes lillesøster MEGET nemmere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.