Lexibook leg for junior

Nå. Men så kom vi til at være Æblerne utro. Lidt. Vi fik muligheden for at afprøve sådan en dims her

20131107-115644.jpg

Det er en Lexibook junior, også kaldet barnets første tablet. Du kan læse mere om de tekniske detaljer og muligheder her, for jeg synes ikke jeg behøver skrive alt det ned en gang til, når nu andre har gjort det så udmærket.

Man må sige, at den var meget nem at gå til. Agnes satte den selv til opladning og ganske kort tid efter var hun i gang.

20131107-115704.jpg

Hun havde ingen problemer med at navigere rundt. Hun oprettede sin egen profil (og min, og Klaras) mens jeg stadig sad og bladrede i manualen, og så fandt hun de præinstallerede Lego friends film og var glad.

20131107-115728.jpg20131107-115747.jpg

Det er hendes halloween kjole. Hun går ikke sådan klædt til hverdag…

I starten var det filmene de var optaget af, men efter lidt tid begyndte de at afprøve de forskellige præinstallerede apps. Lexibooken kommer med 25 spil og ting installeret fra starten, som passer til “junior” barnet. Man ville godt kunne bruge denne tablet til en 2-3 årig, pga dens sikkerhedsskal og robuste natur, men det er en fordel med et barn der kan genkende lidt bogstaver og skrive sit navn – så er hun stort set selvkørende. Der er forældreblokering på, så vi risikerer ikke – som vi gør med iPad´en, at de pludselig sidder og ser en obskur video på youtube. Jeg ved, det er en ting en del forældre er glade for. For mig, har det endnu ikke været et problem. Vi får os en del snakke om hvilket budskab man sender til verden, hvis man f.eks. er Nicky Minaj på youtube, og jeg vil hellere snakke end forbyde. Men for et yngre barn, kan det være en fordel med den beskyttede digitale legeplads.

Nå. Så kom Kristoffer hjem. Så sloges de lidt om den. Så vandt han, med argumentet om at han lige ville se om man ikke kunne installere spotify og netflix på den… Men det var ikke så nemt. Vi er ikke android brugere herhjemme og vi kunne altså ikke sådan lige finde ud af, hvor og hvordan man installerede nye apps og vi holder os simpelthen for gode til at læse manualer… Heldigvis kom svoger Johandymand på besøg. Han er android bruger. Og ansat i CSI. Så han fandt det og nu er der spotify og netflix på Lexibook´en og pigerne bruger den til at høre musik inde på værelset. De sætter den selv til højtalere.

Jeg er helt hægtet af og får ikke lov til at rode mere med den.

Lexibook junior er en oplagt julegave til android brugere og deres børn, eller til folk der ikke gider ret meget teknisk og som virkelig vil værdsætte at der er installeret gode lærings og underholdnings apps fra start af. Og så er den billigere og meget mere robust end en iPad, hvilket jo er en fordel når den er direkte henvendt til de yngre børn. Kristoffer mente vi skulle prøve at kaste den ud fra 1. sal og filme det, for han var sikker på den ville overleve. Dér satte Agnes så grænsen. Det er hendes dims og hun er meget glad for den.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

21 Kommentarer til Lexibook leg for junior

  1. Pingback: Endnu en om tablets. - Side 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.