Lus – aaarrrggghhh

Ud over bare at være sig selv – januartræls – så er januar også sæson for lus. Og med to døtre med langt, meget tykt og uregerligt hår, er det et tilbagevendende frustrationsmoment. Jeg hader kort sagt de lede smådyr. Ikke børnene, lusene.

Vi vasker med det der linicinshampoo og vi kæmmer virkelig meget. Hver morgen i de perioder hvor der hænger skilte nede på døren i børnehaven. Engang købte vi en elektrisk tættekam over nettet, og den virkede faktisk rigtig godt i starten. Efter nogle uger klagede pigerne over at den gav stød, og vi var sådan aarrhh hold dog op med at være sart, det gør den da ikke! Men så kæmmede jeg Kristoffer. Og det gjorde den. Så den bruger vi ikke mere.

I år har jeg opdaget det her forebyggende middel. Er der nogen der har erfaringer med det? Der står det er uden insektgifte (fedt nok), men jeg er alligevel skeptisk overfor at spraye mine børn med kemikalier præventivt… Jeg vil dog lige prøve det. Se hvordan det lugter og sådan. Og om det generer barnet på nogen måde. Det er også en opvejning, for de skriger og laver cirkus over at skulle kæmmes, så det vil jo også være rart at slippe for det traume.

(Seriøst, se lige det hår!) Plus, ps., de skriver på forældreintra at d. 31.1. er Store Lusedag, hvor alle skal kæmme, så der ikke sker den der konstante gensmitte. God ide.

 

20140128-170058.jpg

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , . Bogmærk permalinket.

21 Responses to Lus – aaarrrggghhh

 1. Trine skriver:

  Hedrin once- “kæmmer” det i, fletter, godnat Ejner ( ved godt at det kan vaskes ud efter 15 minutter, men her sover vi med det)- good morning sunshine, vask hår, GOODBYE små lede kræ.
  Virker hver gang. Jeg får ingen reklamepenge for det. Brugte det sidste gang på den store da hun gik i 9.!!!! klasse.

  Mor til 3 langhårede piger.
  -Også dengang man skulle kæmme dem ud- med balsam…3 piger, hv. 4 dag i freaking årevis….

 2. Pia skriver:

  Det forebyggende stads virker ikke. Når det er slemt herhjemme bruger vi Hedrin, men det er dyrt – ellers er det frem med balsam i store mængder.

  • thejulesrules skriver:

   Jeg giver det en chance. Det ville virkelig være så fedt. Men ja, kæmning og balsam kommer man nok ikke uden om.

 3. Winnie Jepsen skriver:

  Jeg bruger Marocain(staves) olie, lidt i håret inder der kæmmes, meget nemmere at kæmme og lusene forsvandt også. Om det var fordi de ikke kunne lide olien eller det bare gjorde det nemmere at kæmme ved jeg ikke men vi fortsætter ihvertfald med at kæmme en gang om ugen med olie.

 4. Anne Christine skriver:

  Jeg bruger også Hedrin. Det betaler sig at købe den version hvor man sprøjter det i håret, så er det mere drøjt. Lusene overlever det ikke, og det gentages så 14 dage efter for at dræbe dem der lå i æg på det tidspunkt. Slut, færdig.
  Selv med korthårede knægte er det en pest med balsam og tættekam, så jeg er lykkelig for Hedrin, der vistnok er baseret på silikone og dermed ugiftigt.

  Krydser fingre for at du får has på de ækle små bæster!

 5. Mette skriver:

  Jeg har god erfaring med at køre mine børns hår igennem med et glattejern efter kæmning. Jeg bilder mig ind, at jeg “svitser” de lus og æg, som måske hænger i længderne 😉

 6. Malene skriver:

  Vi vasker børnenes hår i Eco-kid shampoo og balsam. Vi startede med det efter første gang den store havde lus. De har haft lus 2 gange efter det og begge gange efter at vi var løbet tør for Eco-kid og bare brugte noget alm. shampoo. Jeg køber det på nettet jeg tror nok at fidusen er æteriske olier. Ind i mellem når der er luse advarsler i institutionerne sprayer jeg med prevent spray som du talte om. Desuden er der en striks regel om minimum hestehale når man skal afsted om morgenen. Jeg har en ide om at så bider dyrene ikke så let på. Det er sikkert noget fis, men jeg holder stædigt fast på det alligevel 🙂

 7. Christina skriver:

  Hejsa,

  Vi har ikke særligt gode erfaringer med det – her er der også Hedrin x 2 og så masser af balsam og kæmning! :/

  Kh
  Christina

 8. Christine skriver:

  Her er det i karbad med nådigfrøkenen, masser af barbie og skum, og så først en alm. hårvask og SÅ i med balsam, masser af balsam.
  Her bruger jeg så en alm. kam først og så kæmmer vi! Det tager laaaang tid med det lange hår, men med rigelig efterfyldning af varmt vand, nyder hun det faktisk.
  Vi købte for nogle år siden pakken ‘Bug Buster’ på apoteket – har aldrig brugt andet og Liva har kun haft lus én gang. Med ‘Bug Buster’ sættet er der også sådan en jeg-tager-æggene-kam, så hvis man følger skemaet, er man hurtigt lusefri 🙂
  Vi har vendt situationen til en times wellness kun for os 2 😉

  P.s.: Jeg har også læst det der på forældreintra og kom til at klikke mig ind på linket til sundhed.dk og så på ‘billeder af lus’. Uuuuuuuuuuffff hvor er de grimme up-close!

 9. Tina Hoffbeck skriver:

  God søndag – du er måske i gang med at kæmme.

  Stakkels dine to langhårede døtre.
  Jeg kan huske tiden fra da min egen langhårede datter gik i de små klasser.
  Der var konstant lus og ingen af lusemidlerne hjalp i længden.

  Det vi gjorde var at undgå at: ikke sidde for tæt på andre med håret, ikke låne hinandens huer, kamme, tørklæder osv. ikke ligge i puder og madrasser i SFO eller klub osv.
  Det vi gjorde hjemme: frøs alt muligt ned i mindst 24 timer for at undgå evt. luseæg eller små lus i at brede sig, vi frøs puden ned, bamser og dukker, huer og tørklæder osv. Og så vaskede jeg oftere tøj og sengetøj, tæpper med mere.
  det vi gjorde med håret som virkede bedst fra at skylle det og komme en god balsam i eller en lidt dyrere olie fra frisøren i håret og så kamme. Lus kan ikke lide balsam og hårolie, de glider ligesom med ud. Ligesom en skovflår kommer bedst af med at smøre margarine på den og så nappe den af.

  Jeg kan ikke lige komme på mere, men der er sikkert en del fiduser.
  Jeg kan trøste dig med at det bliver bedre med tiden, alderen af dine døtre.

  Tina Hoffbeck
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

 10. Christina Hach Jakobsen skriver:

  Kære Julie
  Jeg er en af dem der længe har og nydt din blog, men aldrig er nået/turde til at kommentere.
  Har det måske lidt ligesom at jeg ALDRIG kunne finde på at ringe ind til et radioprogram…
  Nå, men nu gør jeg det alligevel, altså kommenterer.
  Et gammelt husråd angående lus, heldigvis et af dem der virker.
  bland 1 del husholdingsprit med 1 del eddike, pladr hele håret godt ind i det, helt nede fra hovedbunden og ud i spidsere. Jeg plejer at bruge en tot vat. og ja det kan svide,
  specielt hvis lusene har bidt godt og grundigt. Kæm håret igennem, lav fletninger, pladr lidt mere af blandingen i, vikl stofble eller viskestykke rundt om håret og oven på den en tynd plastik pose. lad det hele sidde et par timer eller sov med det om natten. Næste morgen redes håret bare ud. Det dufter lidt af eddike, men er ok og blødt.
  Det gode er at de levende lus dør faktisk med det samme af spritten når man kæmmer, men det helt geniale er at æggene bliver opløst af eddiken! Æggene kan jo være temmeligt svære at få kæmmet med ud for ikke at sige umuligt, og så skal man jo vente på at de først udklækkes som lus før de ryger i tættekammen. Her rammer man hele lusefamilien på een gang.
  Jeg har selv brugt tippet i flere år, det virker er overkommeligt og ikke mindst billigt, og ikke så mystifistisk.

  • thejulesrules skriver:

   Det lyder godt nok effektivt 🙂 Tak fordi du sprang ud i det og skrev!! Og tak fordi du har læst med så længe 🙂

 11. Ann skriver:

  Hej
  Min frisør har følgende pointe – grunden til at de “fine” børn i gamle dage ikke fik lus, var at de fik redt håret hver dag.
  Så find en af de der gode hårbørster med fine og tætte hår og red børnene hver dag – det skulle være den bedste forebyggelse.
  god fornøjelse

 12. Ellen skriver:

  Jeg har brugt det der hedder Hedrin ONCE, og jeg vil absolut råde til at finde et andet alternativ!
  Efter at have haft det i, vaskede jeg her til morgen mit hår NI GANGE med shampoo, brugte altså mere end to timer under bruseren, og alligevel ser mit hår ud til ikke at være blevet vasket i flere år. Det er simpelthen så fedtet, men min hud føles derimod som sandpapir.
  Det er ikke så rart, når man nu starter i gymnasiet i morgen. Find et andet alternativ!

  • thejulesrules skriver:

   Puha Ellen, not good! Jeg håber din første gymnasiedag bliver god trods alt – hvis du vil have en gammel dames råd, så kommer det her: alle de andre er mindst lige så usikre som dig. De har allesammen så travlt med at bekymre sig om deres eget hår/hud/tøj etc. at ingen går særlig meget op i dig

   • Mette Hermansen skriver:

    Det er ultravigtigt at putte store mængder shampoo i håret, inden man gør det vådt. Masser det godt ind. Først derefter tilsættes vand.

 13. jette bechmann skriver:

  Grunden til at dit hår bliver fedtet med hedrin once. Er at du skal tage shampoo i håret før du skyller hedrin once ud. Der må ikke komme vand først i håret. Fordi at det er vandskyende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.