Madonna vs. Coldplay

Måske også to ekstremer? Og min vurdering af madonna koncerten bærer helt sikkert også præg af, at jeg inderst inde er mest til rigtige bands, med musikere og sammenspil. Rock´n´roll!!

Jeg synes, Madonna var utrolig dygtig. Meget professionel, og hun så også glad og smilende ud, der er ingen tvivl om, at hun nyder sit arbejde, og det var derfor ikke på den måde upersonligt eller koldt. Men det var alligevel kedeligt. Hvis man stod helt oppe foran, og godt kan lide dance rytmer, så tror jeg, man har haft en kæmpe fest. Men for os, der stod laaangt nede bagved, så langt nede at dem omkring en ikke engang rigtig gider klappe, der var det bare kedeligt. Pænt, men kedeligt. Og jeg ville hellere have hørt flere af de gamle numre, i en ordentlig poppet udgave, end de der up-tempo danceversioner.

Jeg følte bare ikke rigtig noget ved det. De to eneste højdepunkter jeg kan huske er, da hun viste et stort billede af Michael Jackson og spillede lidt tribute til ham, og da vi alle sammen sang fødselsdags sang for hendes knægt, Rocko, som var til stede og fyldte år.

Det var fint at se hende, og jeg er – som altid – meget imponeret af hendes professionalisme og energi. Hvis jeg kunne springe sådan rundt, i så mange timer, når jeg er 50+, så vil jeg ikke klage. Hell, jeg kan dårligt gøre det nu. Eller – det kan jeg ikke. Punktum.

madonna

Coldplay, der imod, er jo noget helt andet. Sådan et rigtigt rockband, med fire godt sammenspillede venner. Med plads til små personlige anekdoter, specielle versioner af diverse hits, trommeslageren giver et nummer med de tre andre på akustisk guitar osv. Dét er mere mig. Og Coldplay i Herning var en fantastisk koncert.

Mens jeg stod der, fortalte min søster mig, at jeg havde skrevet forkert på bloggen. Det var faktisk tredje gang jeg hørte dem, for jeg havde også hørt dem i Forum sammen med hende, for nogle år siden. Der hvor jeg så forkert på billetten og kom en måned for tidligt…

Vi stod i regn og blæst, jeg er lav og kunne ikke se alting altid, noget af lyden blæste væk og der var fulde, voksne mænd som burde lære at styre sig. Men det var fantastisk! Smukt, levende og helt rigtigt. Og de spillede Green Eyes akustisk. De spillede sådan set næsten alle de hits man gerne vil høre, og oven i også noget helt nyt og nyere, og sådan synes jeg det skal være. Jeg synes det er skide irriterende med koncerter, hvor kunsteren stort set kun spiller noget fra den sidste nye plade. Det er jo en hån mod de fans der har fulgt med i mange år og gerne vil have lidt af det hele.

Coldplay fortolkede Billie Jean af Michael Jackson i en fin akustisk version, og det fik mig til at tænke på, hvor billigt et salgstrick han nu er blevet. Er han blevet hyldet til samtlige koncerter sommeren over?

coldplay

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 Kommentarer til Madonna vs. Coldplay

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.