Man ved man ammer når…

ens nye favorit lekture er Irma´s blad, Krydderiet.

Glem Costume, BoligLiv og Vi forældre, som ellers har ligget i front længe. Nej, Krydderiet, DET er ordentlig læsning.

Tog et eksemplar i Irma i forgårs – hvor jeg by the way var gået op med barnevogn og Agnes! Første tur, solskin, og hun sov hele vejen ud, ind i Irma og hjem igen. Dejlig unge.

Nå. Men Krydderiet. Jeg har læst det flere gange om dagen siden. Eller, der er jo ikke så meget at læse, men jeg kigger på billederne af maden, nærlæser opskrifterne og tænker, at det jo ikke virker så kompliceret, og så savler jeg over beskrivelsen af den nye Heiberg´s Blåbær is, som de har fået i sortiment.

Denne md´s Krydderiet har fokus på marrokansk mad. Og jeg må HAVE det. I morgen bliver manden sendt afsted med udspecificeret indkøbsliste og afstivet selvtillid a la “du kan GODT finde harissa i Irma. Du har en kandidatgrad for guds skyld. Og hvis du ikke kan finde harissa og frisk mynte og kikærter på dåse, så SPØRG efter det!!”

For prøv lige at se her. SE bare her:

mmmm 

Kikærte salat. Mmmmmmm. Kunne æde kilovis. Men jeg tror, jeg vil skifte tomaterne ud med små salte niscoise oliven. Søde appelsiner, skarpe rødløg og salte oliven er en super kombination, som mange mennesker overser.

Og til det, skal man da have lam. Måske sådan her, som de foreslår:

mmmmmmmmmmm

Lammespyd. Mums. Og så noget med aubergine, de foreslår en aubergine salat, som ser sådan her ud:

mmmmmmmmmmmmmmmmm

Men man kunne også lave den der auberginepuré, som min iranske onkel laver på sin restaurant. Og så nogle tynde brød til. Kæft, hvor er jeg sulten mand. Og hvor er jeg træt af rugbrød med spegepølse. NU skal mor i køkkenet! Når man har sådan en baby der sover så meget, så kan man vel lige så godt lave noget mad, mens man venter. I stedet for at sidde og kigge på vidunderet 16 timer i døgnet… Og jeg AMMER jo, ikke!! Jeg er en mælkefabrik. Det kræver SÅ meget energi og næring at bygge et helt menneske op af mælk, som man selv producerer.

P.s. Hvis andre er blevet sultne af mit nye tvangsprægede forhold til Irmas blad, så kan I finde opskrifterne her

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Man ved man ammer når…

 1. manna skriver:

  mmm. Da vi var i Marokko spiste vi så meget lækker mad. Bla sådan nogle vildt lækre “pastilla”. Det er sådan en slags filo fyldt ting med kylling og alle mulige lækkerier og krydderier bla kanel, og så dryset med puddersukker og kanel. Lyder måske bizart, men det er noget af det suverænt mest delikate jeg har spist
  Og så tagine. I overflod. Det er da en perfekt ret til sådan en råkold vinter aften.
  Velbekomme!

 2. Cirkusprinsesse skriver:

  Jeg blev også helt opslugt af selvsamme blad i weekenden. Spinat/æggedimmeren der også er i bladet kan i øvrigt varmt anbefales! Super nemt og super lækkert!

 3. Lone skriver:

  Er du da gal hvor er jeg glad for at Irma snart åbner igen i Odense!

 4. Jennie skriver:

  Lyder klart som om din krop skriger efter mere næring. Bøffer og rødvin, siger jeg dig, det styrker. Ja, ok, bøffer og rød saft så. Da Halfdan var 14 dage gammel skulle vi grille hos nogle venner, og jeg trængte bare sådan til noget blodigt. Ind på kultorvets slagter efter noget kød, kan ikke bestemme mig og siger bare til manden “jeg skal have noget jern”. Pinligt. Han synes så jeg var kommet rette sted hen! Gik derfra med røde kinder og to bøffer til 250 kroner. Men NØJ hvor var de gode.

 5. PassionPopsicle skriver:

  Blåbæris? Har Irma fået blåbæris?
  Nå… I ved hvor I kan finde mig så…

 6. julie skriver:

  Jennie – sådan har jeg det!! Købte to pakker bøffer i føtex slagteren i sidste uge, og frøs dem ned enkeltvis! Til mig selv!! Og når mand og barn så laver spaghetti med kødsovs eller andet pjank, som jeg ikke gider have, så steger jeg en bøf og blander en hurtig couscous salat, og så føler jeg mig som et ordentligt menneske igen! KØD!!!

 7. Mette skriver:

  Uhmm…
  Mine tænder løber i vand helt herovre i det mørke Jylland…..:-)
  Dejlige billeder – vi må have noget blodigt til aften…
  Hilsen Mette

 8. Annette alias MissB skriver:

  Jeg får saftige tænder… iøvrigt, hvad koster udbringning og kan du have det klar på en halv thiiiime? 😉 Gad vide om det er hormonelt – jeg skal også have kvallitetsmad nu, hvor Ophelia er 1 måned (i morgen) – ikke noget med at springe over med pizza eller en burger nede fra hjørnet. Tog en unghane ud af fryseren i går og har fundet opskrifterne og så forventer jeg, at manden skaber en vidunder-kylling i aften – mmmm. Jeg “gav ham lov” til at tage til karate i går, så han skylder big time!! Ulvetimer er dyre med 2 børn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.