Mordersken, af Anne-Marie Vedsø Olesen

I dag udkommer Mordersken, af Anne-Marie Vedsø Olesen. I tirsdags sad jeg sammen med en håndfuld andre bloggere og talte med Anne-Marie og forlagsfolkene om bogen. Det var som den slags altid er – inspirerende og drønhyggeligt. Jeg kan virkelig godt lide at høre forfattere fortælle om deres arbejdsproces, research, inspiration osv. Der er mange ting der går igen, og så er de alligevel altid så forskellige.


Jeg har ikke tidligere læst noget af Anne-Marie. Jeg ved ikke hvorfor, for især den her trilogi, der nu afsluttes med Mordersken, er lige noget for mig. Spændingsbøger sat i en historisk ramme. Den slags elsker jeg at læse. Og derfor vil jeg helst starte med Dronningens dame, som den første hedder. Og så læse to´eren, Bastarden. Inden jeg tager den nye her. Så derfor har jeg ikke læst den, og kan ikke sige dig om jeg synes den er god.

Men den virker forrygende. Den foregår i Konstantinopel i 1570, og vi følger hovedpersonen fra de foregående bøger, Madeleine de Montdidier. Hun bliver solgt til sultanens hemmelige korps af snigmordere og oplært i kunsten af dræbe.

Anne-Marie fortalte, at hun oprindeligt havde tænkt på noget med et harem her, men da det kom til stykket var det bare for kedeligt. Og jeg kunne ikke være mere enig, det lyder meget sjovere med en Arya Stark type, en Kill-Bill i Konstantinopel, der tager magten over sit eget liv i et meget patriarkalsk samfund og som kommer mere omkring.

Og Anne-Marie har sat sig ind i tingene. Læst til læge og studeret patologi, og trænet kampsport selv

https://www.youtube.com/watch?v=IKaB9KxYtWw

Jeg er total fan. Og de her bøger skal læses.

 

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.