Nye gode bøger!

Selv om jeg har travlt med at lege kludedame med Agnes, så får jeg også læst lidt. Og her er to af de rigtig gode!

Først “Heksenat” af Deborah Harkness. Jeg fik den fra forlaget, så jeg har nået at læse den inden den udkom, d. 26.4.. Den er virkelig, virkelig god! Nok især til alle os der var vilde med Twilight og True Blood og de andre paranormale romance bøger. Men måske også til dem der virkelig godt kunne lide Davinci Mysteriet. Den minder en lille smule om den, fordi det er roman og spænding blandet med videnskab og efterforskning og den slags, men heldigvis ikke alt for meget! Der var kun et ganske kort stykke, hvor de skrev en masse om noget dna, hvor jeg tænkte “åhh nej, ikke davinci mysteriet!” – men så gik det væk igen og resten af bogen er fantastisk!

Meget kort fortalt, fordi jeg vil ikke ødelægge din læseoplevelse, og vi ved du skal læse den her, så handler bogen om Diana, som er forsker. Hun er også tilfældigvis heks, men fornægter den del af sig selv og har gjort det siden hendes hekse forældre blev dræbt, da Diana var 7 år. Der er et mysterie der. Nå. Men så er hun på biblioteket – fordi det er der, det sker! – og kommer til at sætte en masse i gang da hun rører ved et meget gammelt manuskript. Samme sted møder hun også en anden forsker, Matthew, som tilfældigvis er vampyr. Og SÅ har vi balladen! Total Romeo og Julie, hvor man ikke må få hinanden fordi ens racer ikke er gode venner.

Den er mere for voksne end Twilight var (bl.a. med sexovitchen), og er bedre skrevet og meget mere spændende end True Blood bøgerne. Og heldigvis er Heksenat kun den første i en trilogi. Her er en video hvor forlaget præsenterer den:

Den anden bog du skal læse, er noget mere social realistisk. Den hedder “Måneskin i Odessa” og er skrevet af Janet Skeslien Charles.

Den handler om Daria, som er i tyverne og bor i Odessa, Ukraine. Hun bor sammen med sin mormor, Bopa, og vi møder hende netop som hun får arbejde som sekretær, på trods af at hun er uddannet maskiningeniør. Men sådan er det i Ukraine – det er svært at finde arbejde. Hendes nye chef siger lige ud, at han forventer hun går i seng med ham, og for at undgå det, prakker hun ham sin veninde Olga på. Desværre er Olga en led forrædder, og Daria bliver usikker på fremtiden og tager derfor et ekstra job, som tolk på et ægteskabs bureau. Her hjælper hun kvinder fra Odessa med at finde amerikanske ægtemænd og begynder også selv at skrive sammen med en mand fra USA. Nårh ja, og samtidig er der så en flot og sexet ukrainsk mafioso der efterstræber hende. Hun har nok at se til.

På smudsomslaget står der, at Publisher´s Weekly skrev noget med, at romanen har den rette blanding af humor og hjertesorg, og det er jeg helt enig i. Det er et alvorligt emne, men humoren gennemsyrer alligevel hele Darias historie. Man lærer hende rigtig godt at kende, og håber sådan at hun finder lykken, lige meget hvilken retning hun ender med at vælge.

Ovre på Elle skriver anmelderen, at det er lyserød amerikansk chiklit pakket ind i gråt, russisk papir, og at det virker. Og det er spot on. Det er det. Og det gør det. Det er en bog jeg har savnet, siden jeg blev færdig med at læse den.

Det er begge de her bøger faktisk. Det er den bedste slags, når man ikke rigtig kan komme i gang med at læse noget nyt, fordi man føler man er sine nye bedste venner utro.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

13 Kommentarer til Nye gode bøger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.