Og det er derfor, jeg ikke går på slankekur

Dette kunne have været en potentielt set meget underskudsagtig dag. Meget. Jeg havde ekstra vagt til kl. 16 pga en andens ferie, og Kristoffer arbejdede til 17.30. Hele familiemenageriet afhang dermed af, at jeg kunne gå et kvarter før tid, for at nå til København inden kl. 17, hvor børnehaven lukker. Det er virkelig underskudsagtigt at skulle afhente sit barn inde på den sociale døgnvagt, eller hvor de nu kører de unger hen der skal skrabes op fra legepladsen efter 17.

Men jeg kunne gå, og hun blev hentet og kl. var mange. Og jeg havde ikke købt ind, for hvornår skulle jeg have gjort det? I går, synes du? Mhmm, jeg hører hvad du siger. Men nej, det er åbenbart ikke den slags mennesker vi er. Og jeg gider ikke handle efter 17, med en 4,5 årig der ligner en der har arbejdet i minerne hele dagen. Og opfører sig tilsvarende ukultiveret.

At gå i Netto, efter 17, når både mor og barn er sultne, er selvmord. Jeg vil hellere spise toiletpapir.

http://www.youtube.com/watch?v=_kdTZK3-fcY

I stedet for, blev det sådan noget med, hvad vi nu havde i fryseren. Og dér havde vi noget frossen vandmelon i tern. Vupti, hvor overskudsagtigt, hva? Så jeg balancerer på kanten af underskud, men får det lige vinklet over i noget party-mor, hvor vi lige hurtigt koger en sukkerlage og blender den med lidt saft fra frisk lime (som jeg havde i køleskabet, fordi nogle venner købte noget til mig for to uger i siden, i håb om, at jeg gad lave mojitos til dem…) og så det vandmelon:

20120809-214207.jpg

Og man skal jo aldrig gå ned på udstyr, så jeg havde da både flamingoer og paraplyer og sugerør ude i rodeskabet i entreen…

I mens undersøgte jeg hvad vi havde i køleskabet, hvilket var; intet. Intet brugbart. Ud over æg. For ligesom at gøre det lidt mere lovligt skyndte jeg mig at finde mit spelt frem, og så lavede vi pandekager. Da jeg var barn på Fyn i 80´erne, var pandekager altså helt plausibel aftensmad. Og med speltmel, så er det da nærmest helseagtigt, eller hvad?

Senere kom Kristoffer så hjem med noget kød og nogle kartofler, men da var vi andre også klar til second dinner.

Og det er derfor, jeg ikke går på slankekur. Fordi så må man ikke drikke vandmelon slushice kl. 17.30 på hverdage. Og hvad fanden skulle vi så have gjort?

20120809-214901.jpg

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

17 Responses to Og det er derfor, jeg ikke går på slankekur

 1. Maria J skriver:

  Herligt! Pandekager er stadig fuldstændig legal aftensmad og den sidste, som man næsten er for mæt til at spise, må man bide huller i og bruge som maske, inden den ryger ned i maven til de andre.
  Med speltmel er der jo dømt helse og fiber, og med den glæde man opnår med pyntede drinks og pandekager, så har du for længst sikret dig selv og din 4.5 årige et længere og lykkeligere liv 🙂

 2. Rikkeprikke skriver:

  Sådan Julie. Du må have scoret gode point på morkontoen. Sikke en fest på en helt almindelig potentiel underskudsagtig torsdag. Og helt ærlig, hvad sker der for de der folk, med de der langt ude spisemanier? Her gik jeg og troede, at spiseforstyrrelser der handler om MAD var slemt nok, men nej, nu er spiseforstyrrelser da lige rykket et skridt videre til toiletpapir og skurepulver, som jeg selv lige har skrevet om. Det er fandme for underligt….

  • julesrules skriver:

   Der er også en om en der drikker neglelak. Jeg ved ikke om den er øko…

   Men ja, der er heldigvis altid nogen der er længere ude end en selv 🙂

 3. Marie-Louise skriver:

  Eeeeeelsker vandmelon! Eeeeeeelsker fest! Og pandekager. Ville elske at være barn hjemme hos dig. 🙂

 4. Linda skriver:

  Ikke for at være lyseslukker, men de fleste supermarkeder holder nu åbent til 22, og jeg handler t selv efter ungerne er lagt i seng for jeg gider heller ikke slæbe dem med. Eller endnu bedre, kører ud og handler, mens manden lægger dem i seng.. =)

  • julesrules skriver:

   Det er da ikke lyseslukker agtigt? Jeg handler også tit sent. Men hvis det er efter putning, er det jo under alle omstændigheder for sent at handle aftensmad?

   • Mette T skriver:

    Nemlig.com løser en del af problemet herhjemme… Men ikke nok, vi løber også tør for aftensmad hele tiden. Min hofret er pandekager med hytteost og optøede ærter! Jeg synes vandmelon slush lyder fantastisk 🙂

  • Ellen skriver:

   så er det da godt du ikke har en mand der har arbejde om aftenen 😉 er jeg bare nødt til at sige.. hvem orker at købe ind når først ungerne holder pause?

   Vi “prøver” at købe ind en gang om ugen- ikke efter madplan og indkøbsliste- og der er ofte microfrikadeller, optøet grønt og pasta på menuen- men jeg har efter jeg fik børn i tankerne ofte givet min mor en medalje for indsatsen med at diske op med rigtig mad hver dag i alle de år jeg boede hjemme… vi fik også stegt torskerogn af og til- og den er da nem- hvis man har et par dåser på lager…

 5. Berit skriver:

  Hej Julie
  Det lyder da bare som en super hyggelig overskudsagtig aften hos jer!
  Den der vandmelon slushice ser for skøn ud!
  Jeg har også frosset nogle vandmelontern, – blendes de bare med sukkerlage og limesaft, oder?

  • Julie skriver:

   Jeps. Sukkerlage koges af lige dele sukker og lige dele vand. Til lige under et kg. vandmelon, der var 8-900 gr., bruger jeg 2 dl. sukker og 2 dl. vand. Og lader det køle af. Og så saften fra en hel lime. Det gav i hvert fald 5-6 gode drinks.

 6. Marlene skriver:

  Jeg elsker din humor, Julie. Kh. Marlene

 7. Anne Christine skriver:

  Men så smagte det der uslankemad sikkert også så godt at I blev mere mætte end hvis I havde forkøbt jer i vingummibamser i Netto. Jeg tror på at man bliver sund af at lave noget lækkert selv om ernæringseksperterne hyler i baggrunden. Og Netto havde bare givet jer begge to stress, hvilket jo er mere usundt end at spise usundt 🙂

 8. marianne skriver:

  Ja, hva gør man. For at bliv mor SKAL man kunne trylle aftensmad frem af næsten ingenting. Her bliver pandekager accepteret som aftensmad – både af børn og mand, mens jeg rynker på næsen. Men hva pokker laver man når der kun er 3 æg i huset og det man skulle spise lligger frossen i fryseren?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.