Om vigtigheden af andre mennesker

– hvis der var nogen, som er i tvivl – det er vigtigt med andre mennesker! 🙂
I dag er sidste dag til rytmik, for mig og Klara. Officielt er næste onsdag sidste dag, men på næste onsdag har jeg fødselsdag og står på en strand på sydfyn og synger midsommersangen, sammen med resten af min barndomsby, mens min far forsøger at overtale mig til en tur i radiobilerne med Klara.
Så i dag er altså sidste rytmik onsdag for os.
Vi startede til rytmik da Klara var 3 mdr., sammen med hele min Officielle Mødregruppe. Den som sp havde sammensat. Jeg tror det var godt på mange måder. Godt fordi det bandt os sammen i mg på en måde – vi havde noget sammen. Det var en god mg, men det er jo altid godt at have noget at lave sammen, i stedet for bare at drikke kaffe hele dagen. Nu er min mg spredt for alle vinde. Vi ses af og til, men ud af 6 er 4 startet på arbejde, så det er svært at samle tropperne. Men de bor jo i nabolaget og det er hyggeligt at kende nogen i lokalområdet. At støde ind i dem i amagercenteret eller på gaden.
Da rytmik holdet 3-6 mdr. sluttede, fortsatte jeg på holdet 6-9 mdr. På det tidspunkt fik jeg så selskab af Nina, Maya, Caroline og Kathrine inde fra juni 2003 siden. Nina kendte jeg godt, men de andre havde jeg kun mødt på vores lejlighedsvise cafeture, siden graviditeten. Jeg må have beskrevet de rytmiktimer meget rosende, siden de valgte at tage til amager for at gå til rytmik, for nogen af dem kommer langvejs fra. Men hold da op, hvor var det godt de gjorde det. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville blive så fantastisk. Jeg kan uden at tøve sige, at min barsel ville have været dødens pølse uden dem, og at jeg ville være blevet (endnu mere) vanvittig uden dette sociale holdepunkt. Den faste aftale med dem, hver onsdag, har været guld værd. Og 4 nye veninder, så gode, som jeg ikke troede man kunne få, når man er blevet så gammel 🙂 Alle mine bedste venner er fra folkeskolen og efterskolen – dvs de sidste ti år har jeg fået meget få nye venner. De hænger ligesom ikke så godt fast, som dem fra min barndom. Men de her 4 – dem beholder jeg!
Vi fortsatte også på rytmik holdet fra 9-12 mdr. – og det er så her vi er nu. Jeg håber vi kan holde fast, og ses løbende og lave faste aftaler, for det ville være godt gammeldags åndssvagt at opgive det vi her har bygget op. Så på trods af arbejde, stressende hverdage der lurer lige om hjørnet, så håber jeg vi kan priorotere det her.

Jeg kan kun anbefale andre på barsel: kom ud!! Lav noget, mød nogen, kast jer ud i det. Sid ikke derhjemme og leg den lille husmor med baby. Man bliver skør i hovedet, af ikke at mødes regelmæssigt med andre voksne, og barnets far tæller ikke i den sammenhæng. Når man møder andre og snakker med dem, så opdager man, at man ikke er alene. Andre oplever de samme ting som dig! Andre får også lyst til at rive hovedet af ungen nogen dage, og andre har også dage, hvor de sidder og tuder over at man kan elske nogen så højt, som man gør sin lille.

I går besøgte vi mette fra Juni siden, sammen med 5 andre derinde fra. Det var rigtig hyggeligt, og sikke et fint hus… jeg er ikke misundelig – nej nej – jeg elsker min 52 kvm på 4. sal. 🙂 Men tak til jer, for en dejlig dag, selv om jeg var ved at eksplodere på vej derud i regnen.

Og så er det jo Eriks 1-års fødselsdag i dag 🙂 tillykke til ham og til hans mor og far, Nina og T. Hvor er det vildt at det første år nu er gået og hvor er det vildt, at det har været så fantastisk og så dejligt.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.