Opkast hele natten


Ja, det lyder lækkert, men det er det bestemt ikke!
Jeg vågnede omkring 02.30 ved at Klara hostede voldsomt. Hun lå på maven, med strakte arme, og hostede og lød som om hun gylpede lidt. Da jeg så tog hende op, kunne jeg mærke hun var fugtig på brystet og kunne også ane en plet på madrassen – og netop som jeg tænkte at det da var længe siden hun havde gylpet – så ørlede hun helt vildt ud over mig. Lækkert, der i mørket og kun halvvågen.
Nå. Men jeg fik vækket stoffer, som skiftede hendes sengetøj mens jeg skiftede hende. Hun virkede glad nok. Lidt træt, men havde ikke feber eller noget.
Netop som hun var ved at falde i søvn igen, ved mig, så kastede hun op igen. Så nu havde vi så også opkast i vores seng… Og den er ret besværlig at skifte når man er træt, så vi tørrede så godt vi kunne og lagde nogen store håndklæder ud over. Hvilket viste sig at være en god plan – for hun kastede op igen – og igen – og igen – og igen og igen og igen – hver gang lige når vi var faldet hen alle tre. Så vi har brugt tre lagner på hendes seng, to håndklæder på vores – og resten kom kun på gulvet fordi jeg nåede at holde hende ud over sengen. Hun har fået skiftet 7 bodyer mellem 2.30 og 6, hvor hun ville op som sædvanlig…

Hun virker stadig glad – lidt træt, men har ikke feber, hoster ikke, snotter ikke og har spist lidt grød til morgen. Nu sover hun igen, efter en god omgang bryst.
Først tænkte jeg om det var noget mavevirus – da jeg også selv har lidt ondt i maven. Men så kom stoffer til at tænke på, at hun havde fået en ny type jerndråber for første gang i aftes. Kan det virkelig være dem der har været så hårde ved hende? Hun blev ved med at kaste op, selv da der ikke var mere mad, men kun galde. Den lille stakkel – jeg kan tydelig huske hvor ondt den slags gør – jeg gjorde det jo 3-4 mdr. under graviditeten.

Nå, men de jerndråber (fra føtex) er røget ud nu og så må vi på apoteket og have fat i den første slags vi brugte. Dem var der ingen problemer med.

Men jeg er godt træt i dag. Fik jo ikke sovet meget mellem halv tre og seks. Stoffer er ude at løbe og bagefter skal vi have købt et nyt autosæde til Klara. I eftermiddag kører vi til fyn og skal i morgen fejre min mormors 85 års fødselsdag. Vi skal have en lækker menu på Sortebro Kro, i Den Fynske Landsby ved Odense. Min mormor er født og opvokset på den kro – indtil den blev erklæret bevaringsværdig og flyttet sten for sten til Den Fynske Landsby. Nu fungerer den som restaurant dér og de laver enormt lækker mad! Jeg var ellers ret nervøs for om vi burde blive hjemme, i nat midt i opkasten, men Klara virker jo ikke syg overhovedet. Jeg tror bare det var de dråber.
Men jeg håber alle får en dejlig weekend og hygger sig.
kh julie

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.