Påskeferie

Har lyst til at skrive, men har ikke så meget at skrive om. Andet end:

Vi holder påskeferie, og når jeg siger vi, så mener jeg mig og mine døtre. Ham den anden har ikke fri. Ved ikke engang om han har tænkt på at tage det, eller om det bare ikke er en mulighed i det firma. Nok det sidste. Men nu har jeg i hvert fald fri og del hygger, dels stresser, alene med de to børn.

De er søde jo jo, men hold da k… hvor genererer de meget arbejde. Der er H E L E tiden mindst en, der er sulten. Jeg synes ikke, jeg laver andet end at koge grød og smøre madder og skære appelsiner ud i både uden skræl og samle ostehapsemballage op fra gulvet rundt omkring. 

Og de flytter simpelthen sådan rundt på ting. Både mine og deres. De skulle ansættes i verdens mindste, men mest effektive, flyttefirma. De kan flytte hele indholdet af din lejlighed i det sekund du blinker – du opdager det ikke, før du prøver at sætte dig ned på den stol der var lige bag dig, lige før. Men nu er den væk. Måske står den ude i entreen, sammen med 7 umage sko, 1.336 perler, 36 umage sokker og en stoleforhøjer? Den lille har fået en forkærlighed for Den stores underbukser. Så hun tømmer hele tiden dén skuffe. Den store har fået en forkærlighed for Den lilles schleich dyr, så hun tømmer hele tiden dén pose.

Den store har i årevis haft en forkærlighed for mine ting, og de er forsvundet i en lind strøm de sidste 2-3 år. Nu har hun så også kastet sin interesse på mit voksende stof-lager, til sy-projekterne. Og således nåede jeg kun netop at standse hende i går, inden hun satte stofsaksen i noget Amy Butler, med hvilket jeg har andre planer end at det skulle klippes ud i småstykker. 

To timer senere, var hun væk. Sammen med iris var hun løbet ud fra haven, hen ad fortovet og ned til Robert. Uden at sige det til os. Og sådan fortsatte hele dagen.

Den lille piver. Kindtand nr. 4 buler og er på vej igennem. Hun kravler også op på alting og falder ned hele tiden, så hendes hoved buler også andre steder end omkring tænderne. I går da hun skulle i seng, blev hun ved med at sætte sig op og slå sig selv i hovedet, mens hun sagde av av av av. Og jeg ville helt ærligt også have en kæmpe hovedpine, hvis jeg havde mishandlet mit hoved i samme grad, som hun gjorde i går.

I dag skal hun have sko. De første rigtige sko. Hun går så fint og så meget nu, at det er påkrævet.

Vi er også ved at bage chokoladekage. Klara var så fascineret af elpiskeren og dens magt over æggehviderne, at jeg måtte love hende, at hun må få den, når jeg dør. Hvilket ikke kan vare længe, hvis jeg ikke snart får 5 minutter i fred og ro.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Påskeferie

 1. Marie skriver:

  Hej Julie. Apropos børn…husker du engang snakkede noget om at Klara havde fået noget ugiftigt, økologisk & makrobiologisk neglelak på sine negle. Hvor køber man dét henne?

 2. julie skriver:

  Jeg tror det var købt i Fields – i sådan en helsebutik. Men man kan sikkert også få noget andre steder, Pureshop.dk og den slags. Det hed noget med Honey Bee Gardens eller sådan noget…

 3. Marie skriver:

  TAK, så ved jeg hvad jeg skal gå efter.

 4. Lone skriver:

  Oh, I hear you Sister! Vi har haft en lignende dag, men må indrømme at jeg er den der smutter ud af huset. I går for at tage til undervisning på Uni og i morgen for at tage på arbejde – ved ikke lige hvordan ham den herboende anden overlever i morgen. Har en sur sur 4-åring (suk, hvad BLEV der af den lille følsomme krebs??) og en næsten 6-åring der er teeeeeenager. Tror hun da. Så dem slæber vi med til Tyskerland på torsdag – så kan de måske lære det!!?
  btw – hader hader haaader også al den flytten rundt på ting, iiih!

 5. julie skriver:

  Kan det være fuldmånen Lone?? Begge krebse her i husstanden er også virkelig sure. Mig og Klara. Fisken er bare uforstående og Skytten på tværs.

 6. Christine skriver:

  Det lyder præcis som min påskeferie 🙂 Faktisk fuldstændig. Faldt omkuld kl. 20 med ungerne…hård dag, men de er jo skønne og vidunderlige!

 7. AB skriver:

  Jeg forbander kindtænder, tyngdeloven og uorganiserede flyttefirmaer uden kundeserviceafdeling, hvor man kan ringe til og klage!
  Drengen her i huset har så skrabet sig en mellemørebetændelse oven i kindtandsprocessen, så kombineret med bulerne har vi en virkelig lunefuld unge, der det ene øjeblik griner, tumler og møsser alt og alle og lige pludselig (lige så hurtigt som dit miniflyttefirma flytter en lejlighed) skifter til den ondeste Mr. Hyde, for et spiltsekund senere igen at sidde og smile uanfægtet videre. Tal lige om humørsvingninger! Hvad kan det ikke udvikle sig til i teenagealderen?

 8. Lone skriver:

  Hø, ja det er måske den fulde måne. Fisken her i hytten forstår i hvert fald heller ingenting og skorpionen (moi) er på barrikaderne – så er der lige tvillingen (teenageren)….ja, hun opfører sig ind i mellem som 2 personer, lige så flytteaktiv som 2 grandvoksne 😉

 9. Anne skriver:

  Ja. Og amen. Til det hele.
  Er så træt, at jeg ikke kan finde ud af at gå i seng.
  Måske sover jeg bare på tastaturet i nat.
  Lea Amalie er begyndt at gemme ting. I forgårs var fjernbetjeningen til vores tv væk hele dagen. Jeg fandt den om aftenen. I soveværelset. Under min hovedpude. Af og til (= stort set hver dag) gad jeg godt kunne trække en udskrift af hendes dagsorden.
  Og når man har en 1årig lillesøster, kan man pludselig blive totalt opslugt af Lego-Duplo, selvom man er 8-snart-9-år.

 10. julia skriver:

  Ja, et tifoldigt leve til vuggestuer og pædagoger! Rigtig glædelig påske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.