Pheew

Første dag på arbejde igen. Måtte skifte password på pd'en og det betyder så, at jeg har været her i over 3 mdr. Så er den der prøvetid slut. Nu kan jeg ikke fyres sådan lige. Ikke at jeg har planer om at blive det, eller noget, men det er da rart nok at vide.

Her er meget varmt. Meget. Ganske som det har været alle de andre steder jeg har arbejdet. Hvorfor skal offentlige bygninger være så varme? Og så dårligt ventilerede? Ikke noget at sige til, at man som offentlig ansat får et rygte for at være lidt sløv i det og holde mange kaffepauser. Vi har ikke noget valg, venner! Der er 40 grader varmt på arbejdspladsen og vi er ved at dø langsomt. Jeg vil vædde med, at private virksomheder er pisse gode til det med aircondition! De sidder garanteret alle sammen og fniser, i et 23 grader svalt lokale, med gratis vandkølere alle vegne – og så griner de højt når de får deres løncheck også. Bastards. Og jeg skal være her til 17, bare for at gnide salt i såret.

Havde ellers fin tur herop. Tror alle andre er på ferie endnu, for der var næsten ingen trafik og ingen kø inde i byen, selv ikke ved de 1000 vejarbejder, hvilket så er skyld i, at jeg sidder her hele 15 min. for tidligt. Hørte høj musik hele vejen, fordi vi nu endelig har fået bilanlæget til at virke og da der er sådan nogen store højtalere bag i, som den tidligere ejer har sat i, så er der god lyd. Og sammenlagt med min skønsang, så overdøver vi nemt vejstøjen og blæsten fra de åbne bilruder. Gør sådan en køretur noget mere overkommelig, at man kan høre musik imens.

Klaras fødselsdagfest søndag gik fint. Efter at vi havde aflyst over halvdelen af gæsterne pga trusler om regn og torden, blev det naturligvis strålende sol. Men vi hyggede os alligevel og barnet fik nogle gode gaver og så mange muffins at hun drattede omkuld kl. halv syv. Og sov til syv i morges. Hun er heldigvis blevet normal igen rimelig hurtigt efter ferien. Havde ellers frygtet at alt det forkælelses-reaktions-pyller ville tage uger at udrydde igen, men hun er sit eget rolige selv igen. Det eneste der mangler er, at få hende til at gå selv igen også. Efter en uge på mormors hofte, tror jeg hun måske har glemt hvordan ben virker. Men vi er heldigvis meget onde og hårde forældre, så lur mig om hun ikke selv tager trappen fra i dag af.

Nå, har 376 emails i min arbejds-indbakke som jeg lige skal slette…

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

12 Responses to Pheew

 1. julie skriver:

  Men din løn MÅ da være bedre, Kriss 🙂

 2. Kirsten skriver:

  Tilllykke til Klara og velkommen hjem. Hvornår har du ferie igen?
  Tror nu ikke det er alle privatansatte, der griner. Inden for en uge har manden været ude at spise og drikke to gange, overnattet på hotel to gange og været med en projektgruppe ude og køre go-kart, samt fyret en masse kørepenge af på at gøre det hele langt væk… Dem der “betaler” er jo dem, der står i en – godt nok meget kølig – farbrikshal.

 3. kriss skriver:

  Nå ja, så ok da Julie:-), men til gengæld var min uddannelse så meget kortere end din:-)

 4. Læseren skriver:

  YES! Det er lige præcis sådan det er at være privatansat. Du glemmer brunchen, cafe latten, frokostkokkene og ikke mindst softicemaskinen :o)

 5. Sanne skriver:

  Så vidt jeg husker fra det private er det noget med et 16 år gammelt anlæg der ikke køler jævnt, giver træk i ens nakke og ikke kan indstilles til andet end “varm luft” eller “kuling” – vandcoolerne gav så vidt jeg husker 2/3 af regionskontoret en eller anden form for forgiftning så de var syge i 14 dage og kaffepauser var noget man trak af sin egen løn. Var jeg det forkerte sted??
  Tillykke med Klara – sender de bedste ønsker for hendes 4. år og håber hun får et godt job med aircon og mulighed for varmefri.

 6. Kenneth skriver:

  Jeg fniser ikke – måske smiler jeg en lille smule – det er svært andet når man sidder i ca. 18-20 graders svale lokaler mens man nyder sin cappucinno …. nåja, og der er da vist i øvrigt massage lidt senere 😀
  I det private har man så glæden ved at vide at stedet når som helst kan finde på at lukke, bliver overtaget af en anden virksomhed, projekter man arbejder på lukket og generelt er prikkerunden lige om hjørnet – staten er i det mindste ikke helt så nem at lukke 🙂
  Og tillykke med barnet 🙂

 7. kriss skriver:

  Her er tisse møg pisse koldt! – Sidder PT i Vesterport (du ved den der gl bygning med cobber på ydersiden), normalt er her varmt, men man må ikke sidde tæt på vinduerne, de må nemlig af hensyn til bevaringsværdige bygninger og andet pis ikke isoleres – så sætter du din tekop dér er den is kold på nul tid. I Tåstrup hvor jeg normalt residerer er der aircon – men den er baseret på små kontorer som med tiden er slået sammen til et stort, så enten er der møg koldt eller møgvarmt – altså fordelt jævnt over lokalet – og airconnen giver den ledeste træk så man får migræne. Inde ved hovedkontoret ved Knippelsbro er der bare is koldt altid. Var der ellers noget???

 8. morfar skriver:

  Kun 376?? 🙂

 9. Uffe skriver:

  Sigter du til nogen bestemt, Sanne?

 10. Mette K skriver:

  Ej, minder mig om noget! Men er det nu det tidligere job i det offentlige under taget i en gammel uisoleret bygning og forrygende med støvmider? Eller er det denne fantastiske nymodernes bygning med glasfacade og persienner der køre op og ned som vinden blæser og uden air con? Tja, jeg ved det såmen ikke – så forskellen er nok den samme. Blot var min løn for 37 timer incl. forkost i det offentlige… MK

 11. Sanne skriver:

  -> Uffe
  Måske! 😉
  Men jeg elsker osse’ din blog, læser den hver eneste dag og er for det meste enig med dig. Vi nostalgikere må holde sammen.
  kh.
  Sann

 12. Sanne skriver:

  Vidunderlig blog! 🙂 Har lige fundet den og du er nu skyld i at jeg ikke har lavet andet end at læse (i arbejdstiden!) den sidste times tid. Vil helt sikkert vende tilbage. Har jo lige fundet Nynnes hemmelige tvilling, og hun er faktisk meget bedre end Nynne, som jeg ellers har savnet meget. Elsker din glæde over dit liv, der er alt for mange brokkere, der altid snakker om “degoegamledage” – de gode gamle dage er LIGE NU! Tænk over det alle sammen. Tag ved lære af denne livsglade blog.
  kh.
  Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.