Playliste

I går aftes blev jeg så inspireret og berørt af romanen om Eleanor og Park, at jeg endte på sofaen med min “pladesamling”. I vore dage vil det jo så sige en tlf med TDC Play og iTunes og en bluetooth højtaler der kan sluttes til.

Under alle omstændigheder gik jeg i dj mode, og genfandt alle de gode gamle. Især U2. Jeg hører alt for lidt U2, i betragtning af, hvor vild jeg egentlig er med deres musik.
Det var næsten ligesom i gamle dage, da man lå på sit ensomme pigeværelse og spillede plader på konfirmationsanlægget, der fyldte 1/8 af ens værelse. Bortset fra at jeg nu ligger på en sofa, med en kat på mig og en mand i samme rum, der må finde sig i min rustne sangstemme.

Jeg er meget vild med den måde forfatteren Rainbow Rowell bruger musikken på i romanen om Eleanor og Park. De møder hinanden gennem den, og de lærer hinanden at kende gennem den. De har deres helt eget soundtrack, ligesom vi andre også har. Der er sange der definerer hele perioder af mit liv, og sange der bringer minder tilbage med voldsom kraft.

Jeg kan ikke høre Travis, The Invisible Man, uden at være tilbage i den sommer, hvor vi sejlede i 3 uger og jeg lå og læste Ringenes Herre med høretelefoner på i alle tre uger. Tue Vest er kolik-Klara. Nirvana og Guns´n´Roses er efterskolen. Achtung Baby med U2 er mig som teenager. Nørdet, men ligeglad.

Har du også et soundtrack? Det ved jeg du har.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget . Bogmærk permalinket.

10 Kommentarer til Playliste

  1. Pingback: A little bit about music.. | Skandimama

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.