Pseudoferie

Jeg havde ret. Det er lidt ferieagtigt, kun at have et barn hjemme.

Der er meget bedre tid om morgenen, når der ikke er en der skal være et sted lidt i 8. Og når der kun er en, man skal presse til at tage noget tøj på og til at spise noget morgenmad. Og det går meget hurtigere, når der kun er en man skal hente.

Vejret er også ferie agtigt. Jeg synes folk er forkælede, når de brokker sig over det. Sorry, men det gør jeg. Det her er Danmark. Det vejr vi har nu er klassisk dansk sommervejr. Der kan sagtens komme nogle uger med lidt mere sol, men det er altså sådan her vi oftest har det. Blandet. Vi bor i Skandinavien, ikke på Ibiza, folkens. Lad nu være med at bruge så meget krudt på at være utilfredse. Så meget har det altså heller ikke regnet. Hvis det bare har været overskyet to dage, så har folk fuldstændig glemt at det var bagende sol i weekenden. Det er da utaknemmeligt. Som om der er en eller anden massepsykose, hvor folk bare ukritisk messer det samme budskab. Jeg siger til dig – det behøver du ikke! Det er okay bare at slappe af og tage det man nu får, også vejrmæssigt.

Og så overvejer jeg, hvad jeg skal give Klara i fødselsdagsgave på lørdag. 9 år. Det er stort.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Pseudoferie

 1. Konen skriver:

  Jeg forstår heller ikke folk som siger de er trætte af de danske sommervejr – det er jo strålende solskin!? Jo, det pissede ned i fredags, men så har man vel noget vasketøj eller et spil ludo og en kop varm kakao eller noget? Eneste ønske fra min side er at badevandstemperaturerne godt måtte blive en anelse højere i år. Det var lige koldt nok sidst.

  Og gave til en niårig? Er blank. Kan ikke engang tilnærmelsesvis huske hvad jeg selv ønskede mig/fik dengang. Og selv hvis jeg kunne var det nok håbløst gammeldags, efterhånden.

 2. Marie-Louise skriver:

  Til den kommende 9-års fødselsdag her i huset bliver det en discokugle – så har hun også udstyret klar, til når hun skal holde discofest for veninderne et par dage efter den store dag.

 3. Christine Marshall skriver:

  Så enig – med hensyn til det der vejr! Og med hensyn til gaver til pigelige snart-ni-årige er jeg clueless. Mit tøsebarn er snart 7 og jeg plejer at bruge dig som inspiration. ;o)

  Hilsner fra vindueskarmen i morgensolskin
  Christine

 4. Ellen skriver:

  Det med vejret- du har så evig ret.. der er ikke mange i DK hvis liv afhænger af vejret.. i det meste af min barndom glædede jeg mig til at blive fri for at vejret havde betydning- det var vigtigt med regn på det de rigtige tidspunkter fordi min far var landmand- og vigtigt med tørt vejr når det var høst osv… så der var stilhed foran tv-skærmen når der var vejrudsigt en gang dagligt.. .-) havde håbet jeg kunne slippe for det som voksen og kontoransat i hovedstaden- men NEJ….

  Gave når man fylder 9 år: Ja en jo jo- og nogle topmodels hæfter gav jeg niecen sidste år- men det er jo nok mest en mostergave 🙂

  Du har en herlig skrivemåde- elsker det:-)

 5. Helene skriver:

  Ja, folk brokker sig meget over vejret, men lige præcis i juni har de faktisklidt ret – se her fra DMI’s hjemmeside:

  Dårligste juni i over 20 år

  Er du til sol, varme og sparsom nedbør, så var juni 2012 ikke noget for dig.

  Med 96 millimeter nedbør skal vi 5 år tilbage for at finde en vådere juni end juni 2012.

  Med 183 solskinstimer skal vi 16 år tilbage for at finde en solfattigere juni end juni 2012.

  Med 12,8°C skal vi 21 år tilbage for at finde en koldere juni end juni 2012.

  … siger bare…

 6. Carina skriver:

  Hej Julie, kan du ikke komme med en inspirations-ønskeliste til den 9-årige?
  har jo selv en som fylder 9 på lørdag og mangler desperat ønsker (er helt ferietom i hovedet efter at have været sydpå i 14 dage)

  • julesrules skriver:

   Her er hvad vi har været rundt om: digital kamera. Løbehjul (det gamle er slidt itu). Disko kugle (udmærket bud, Marie Louise!). Klara selv har sagt: ny skoletaske. Sejere. Sejt tøj. LEGO friends. Penge.
   Gad vide om nogen får mobil Tlf allerede?

 7. Lisbeth skriver:

  …. åh de der ønsker…
  Løbehjul – kan anbefale en løbecykel – havde jeg lidt flere skejsere ville jeg selv have en :o)
  Emma øffer også om mob – synes ikke helt hun har behovet – men hva ved mor om det…
  Monster High er meget brugt iblandt klassens tøser – så det må vi nok hellere kigge lidt på….
  Eiiii vores tøser blir da ikk 9 vel????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.