pyha – endelig hjemme!!Ja, så er vi endelig hjemme. Det var en dejlig jul, men også anstrængende i længden med alle de familiemedlemmer, når vi bare er vant til at være os tre alene.
Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte med alt det der er sket… Jeg tror jeg vil skrive en mere detaljeret beretning til Klara, om hendes første jul, på datoen d. 24.12. og så bare holde mig til alt det løse her 🙂
Klara er stadig igang med tigerspring nr. 5 tror jeg. Hun vil sidde på arm konstant (og er jo også blevet vant til det i løbet af julen, med alle de mennesker…) og hun vil ikke sove alene. Hun er noget nær umulig at få til at sove om aftenen, hvis ikke jeg går med og bliver liggende med hende. Og hun er jo også kommet ret sent i seng i juledagene. Hun vågner stadig mindst 2 gange om natten og vi har ikke fået mere gang i noget mos og grød endnu.
Men jeg fik en stavblender af min mormor i julegave, så nu har jeg da midlerne 🙂
Men samtidig med al det bøvl med Klara, så er det som om der sker en gevaldig udvikling!! I løbet af den sidste uges tid har vi bemærket flere nye færdigheder hun mestrer.
Juleaftens dag trillede hun flere gange sammenhængende, netop som gæsterne trådte ind ad døren. Jeg ved ikke, om hun prøvede at gemme sig for dem under sofabordet? Det var i hvert fald der hun endte, mens jeg sad og gloede meget forbløffet efter hende – jeg troede jo hun lå lige foran mig 🙂
Siden har vi ikke kunnet ligge hende på ryggen overhovedet, uden at hun triller om på maven. Men det er ikke altid hun kommer videre, og så ligger hun der og bliver stiktosset.
Så er hun begyndt at sige mange flere lyde, hvor hun bruger tungen og læberne. Så det tyder jo også på at hun snart bliver bedre til det med grød og mos. Heldigvis. Hun er også begyndt at ligge og synge for sig selv, især nede i barnevognen, lige før hun falder i søvn.
Og så har jeg lagt mærke til, at hun er helt vildt dygtig til at bruge sin tommel og pegefinger! Hun kan altså allerede det der pincet-greb! Hun sidder og nulrer de små knuder på hendes lamaze-dyr og er meget glad for at nulre vaskeanvisninger på diverse bamser og legetøj. Jeg troede, de skulle være ældre før de kunne pincetgreb? Men hun har jo altid været dygtig til det motoriske.
Så kan hun næsten sidde selv. Vælter først efter et godt stykke tid ud til den ene side 🙂
Så med alle de nye ting hun kan, er der måske ikke noget at sige til, at hun er så urolig og pylret. Det er da mange ting, for sådan en lille hjerne på en gang.

I dag d. 27. var vi ude hos Sanne/babytilsommer, til julefrokost. Det var rigtig rigtig hyggeligt. Jeg sagde godt nok ikke så meget, men sådan er jeg jo ind i mellem 🙂 Jeg forstod da også, at jeg ikke er den eneste der ikke får meget søvn for tiden, så det passer måske meget godt det med tigerspringet, selvom Jonathan jo er noget ældre end Klara og Mattias… Der står jo også bare CA. 26 uger 🙂
Det var dejligt at få sat ansigt på Angela, Kristina og Dorte og især på deres små lækre poder. Katrine er en lækker og sød lille pige, som jeg havde en meget dyb samtale med ude i gangen, mens vi stoppede gavebånd og paprør ned i Jonathans storesøsters støvler! Philip var også herlig, og med i samtalen, og grinte så meget, da Katrine og jeg lavede ham en paryk af gavebåndet… han skulle jo have noget at sætte den hårbøjle og de spænder fast i, som han havde hugget 🙂 Martin havde nogen flotte krøller, så han behøvede ikke gavebånds-paryk og nøjedes med at se på. I det hele taget nogen herlige unger, og jeg glæder mig så meget til Klara kommer i den alder! Selv om jeg godt kunne se, at det gælder om at have et øje på hver finger og helst et sæt i nakken også 🙂 Der var ikke meget pynt, slik eller frugt, som de tre ikke fik flyttet rundt på!

Og så ved jeg godt, hvad jeg skulle have ønsket mig til jul! Jeg vil have sådan en 7-årig pige, som Jonathan og Pernille/nillleper har! Hun var da for dejlig!! Og så praktisk! Hun var virkelig god til at tage sig af alle de små og selv da Klara var mest overtræt, lykkedes det A at fjolle rundt, så Klara begyndte at kluk-le! Noget ellers kun hendes far kan få hende til! Så det var ret imponerende! Sanne og Mattias havde fine julegaver til alle børn, og Klara fik en fin tøj-elefant med en rød ring i snablen. Hun er meget glad for den, tror jeg, eller også forsøger hun at æde den…? Hun kanøfler den i hvert fald grundigt, mens hun knurrer som en tiger??

Her til aften tog det næsten to timer at få hende til at sove. Hun ligger så uroligt hele tiden, selv om hun er totaltræt. Som om, hun har en kerne af uro inden i, så en del af hende SKAL bare bevæge sig hele tiden. Holder man hende i de små tykke hænder, så kører benene op og ned. Holder man så på dem, så gnider hænderne i øjenen eller kradser mig på bryst og ansigt. Lykkes det så en at holde både hendes arme og ben, ja så vrider hele kroppen sig eller hun slipper brystet og begynder at dreje med hovedet. Jeg bliver vanvittig af det, og det er ikke første gang jeg tænker at der burde vokse en ekstra arm ud under graviditeten…

kh julie

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.