Roadtrip 2016 – kan man omvende en ikkelæser?

Okay. Så, for to år siden fik jeg en venneanmodning på Facebook. Er det ikke sådan alle gode historier starter? Den var fra Villads, og da mit første chok over at folk der hedder Villads er blevet gamle nok til at være på fb havde lagt sig, svarede jeg ham, at vi vist ikke kendte hinanden. Nej, sagde han, men du er muligvis det sjoveste menneske på internettet. Ja. Så. Smiger vil få dig langt.

Siden har vi været venner på fb og skrevet lidt sammen af og til, om skabertrang, ideer, begejstring, byggefestivaller og biblioteker. 

I foråret kommer det så frem at Villads ikke kan lide skønlitteratur. What??!? Tænker du, og jeg tænkte præcis det samme. Og spammede ham med artikler om forskning der viser, hvordan du bliver et bedre menneske af at læse fiktion. Og smed lige en artikel om Lisbeth, sherif i egen by, oven i puljen, fordi hun mindede mig om ham. Det ku’ han godt li’! Tag mig med til den by, skrev han. Tag selv derhen, du bor i Jylland, svarede jeg. Okay, så tager jeg DIG med til den by, skrev han. 


Jaja. Right. Tænkte jeg. Det bliver aldrig til noget. Men det gør det. For Villads og jeg er nysgerrige og har åbenlyst svært ved at sige nej til eventyr. Derfor sidder jeg nu i Odense, og drikker rødvin med Lis. Og i morgen samler jeg Villads op i Kolding. Og det der startede med et ønske om at besøge Lisbeths Country Town, har udviklet sig til en todages roadtrip, med østerssafari, Vesterhav, Marie i Holstebro, nogle fremmede mennesker og til sidst Skagen. 


Undervejs i alle de her planlægningstanker gik det op for mig, at jeg naturligvis er nødt til at optage det hele og lave en roadtrip podcast. Man snakker om så meget i en bil. Og kan man omvende en ikkelæser på to dage? Det er ikke sikkert, men det bliver sikkert skægt at prøve.


Hvis du vil følge med, så er det ovre på insta. Eller fb, hvis vi er den slags venner. Og så håber jeg det ikke bliver helt weird, og det ender med en formidabel hjem-ud-hjem dannelsesrejsepodcast.

Dette indlæg blev udgivet i Fiktion, Hverdagsliv og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Roadtrip 2016 – kan man omvende en ikkelæser?

  1. Pia Nyberg skriver:

    Altså min nysgerrighed sitrer med spørgsmålet “hvorfor kan Hr. Charmetrold ikke lide skønlitteratur?” Hvad er det han ikke kan lide ved det? Jeg kan jo nærmest ikke fokusere før jeg hører svaret ?

    P.S. Hvornår starter du kursus i: “Sådan får man tæskelækre mænd til at invitere én på roadtrip”

  2. SigneB skriver:

    Sikke et fint og modigt eventyr!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.