Søskende konflikter

Nogen tror måske, at den mindre søskende reelt skal være født, før det store slag kan stå?

Men nej, også på det punkt er vi foran herhjemme. Således lykkedes det i går aftes lilleNy at skubbe sin storesøster ned fra toilettet.

Jeg er med andre ord nået til det der punkt, hvor omfanget af min mave kommer bag på selv mig, indehaveren. Jeg skulle jo bare hjælpe Klara med at børste tænder, og ender i stedet med at give hende en rift på låret og et blåt mærke på den ene balde. Onde mor!

Klara kravler op på toilettet, for at nå håndvasken, så hun kan børste tænder. Mens hun kravler, strækker jeg mig op på tæer, for at nå det lille tagvindue bag hende, og lukke det, så det ikke trækker på hende. Men maven, ak den mave. Den er så stor, at den ligesom bouncer ind i hende, og eftersom hun er midt i et kravl, får hun overbalance og vælter ned bag toilettet, hvor hun så chokeret og skrækslagen roder rundt i shampoo flasker og toiletbørste og rør.

Jeg hiver hende op, og trøster det bedste jeg kan, alt i mens jeg forsøger ikke at fnise over det komiske i situationen. Klara er ked af det og det gør ondt, hun har også ligesom en hudafskrabning. Men det værste er næsten det der blik sådan nogle børn kan give en – total chok over at MOR er skyld i den her smerte. Man kan se på hende, at hun næsten ikke forstår det. Hun kan ikke rumme, at jeg, MOR, har skubbet hende ned fra toilettet. “Du skubbede mig!” siger hun, bebrejdende og meget overrasket – som om hun stadig er lidt i tvivl om det egentlig var det, der skete. Og hvis jeg har en bedre forklaring, er hun mere end villig til at tage mig på ordet.

Vi ender med at grine lidt af mors tykke mave, og skælder lillesøster ud fordi hun skubber. Og på Klaras initiativ sætter vi en kæmpe klump vat fast på balden, med plaster, og så gør det ikke ondt mere… kun i mors samvittighed. 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 Kommentarer til Søskende konflikter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.