Sidste dag på job.

Sidste dag på det her job, i hvert fald. Forventer da egentlig af få et andet job, en anden dag.

Sendte tre ansøgninger mere ud i morges og er ret overrasket over, hvor meget der egentlig er at søge. Hele fem stillinger som børnebibber i denne md. Det er overvældende mange. PICK ME!!!!

Af en sidste dag at være, er den her ikke helt tosset, so far. Solen skinner, jeg er optimistisk (så længe det varer) og jeg har medbragt en Passionstærte. Frisk og passioneret, ganske som alle de tilstedeværende børnebibliotekarer! De to af mine kolleger, der er på barsel, er vendt tilbage til folden for en dag, for at sige ordentligt farvel. OOooog nok også lige lidt for at vise bebser frem, men det kan man ikke bebrejde dem. Bebser er søde. Om end jeg føler ingen nævneværdig trækken i æggestokke eller hormoner, ved synet af dem. Jeg tænker, godt det ikke er mig. Dejligt, at JEG nu kan sove igennem hver nat. Skønt, at MIT barn ikke skal ammes hver 2. time, og pragtfuldt,at JEG kan være væk en hel dag eller mere, og lave mine egne ting, og så har hun det fint med sin far. Det er helt rart at være undværlig, på den front.

Eneste sted jeg gerne vil være uundværlig foreløbig: en god arbejdsplads. Og det kan kun gå for langsomt. Det er også meget besværligt at skrive freelance, når man er på dagpenge. Alt skal jo modregnes og udlignes osv, og jeg har da f.eks. ret svært ved at gøre op, hvor mange timer om dagen jeg bruger på mine noveller. Jeg tænker jo på dem løbende. Researcher lidt ind i mellem. Egentlig, bruger en forfatter vel omkring 24 timer i døgnet, på at tænke på sine projekter? Det vil så sige, at jeg slet ikke er dagpenge berettiget. Man skal nemlig skrive timerne på i den md, hvor man udfører arbejdet, og ikke først når man får betaling. Hvilket igen vil sige, at hvis man skriver noget, og ikke får det solgt og ikke får betaling – så bliver man trukket i dagpenge for arbejdet alligevel. Alletiders. De gør det godt nok ikke nemt for folk, der gerne vil bygge noget op. Hvorfor skal initiativ og virkelyst straffes på den måde?

Det forklarer også, hvorfor alle der skriver for Alt for Damerne bor i Hellerup. De er simpelthen nødt til at have rige mænd, for at kunne freelance på den måde.

Og de arbejder da også virkelig meget, de gode folk her i Hellerup. Tilsyneladende arbejder de så meget og så hårdt, at de stadig ikke har haft en ledig stund til at rydde deres fortove for sne. Det er således med livet som indsats, at jeg begiver mig fra stationen og mod mit arbejde. Godt det er slut med det pjat. For min skyld må det sne så tosset det vil, de næste mange uger. Jeg bliver bare hjemme og får alt bragt fra www.aarstiderne.dk, www.puslekassen.dk, www.gaardbutikken.dk og www-den-der-med-fisk.dk

Bortset fra, at Klara skal til ørelægen på mandag, og jeg har et møde med Adecco (det der vikarbureau) på torsdag. Bare for lige at se. Måske kan de finde på et eller andet. Så så man lige mig blive receptionist! SÅ kan man da have Marc Jacobs sko på hver dag, kan man ikke??

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Sidste dag på job.

  1. kriss skriver:

    Jo det kan man helt sikket – have MJ’s på hver dag.
    Godt nok et sært system det med dagpenge og det……..går ud fra at det kun er sådan i teorien – og ikke i praksis – ellers kan man så ikke sige at man arbejder med novellerne i sin fritid – selv en arbejdsløs har vel fritid – eller er den også inddraget?
    tak for snakken i går aftes – hyggeligt som altid

  2. Julie skriver:

    Fritiden er inddraget. Om du så skriver på det midt om natten, så skal det trækkes fra i dagpenge. Man er systemets slave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.