Solsortens død

Læste den her artikel på arbejde i dag, om de mange frost-truede solsorte. Jeg kan af princip rigtig godt lide solsorte, fordi de synger pænt, så det var da lidt sørgelige nyheder.

Jeg troede dog ikke, at det ville gå så stærkt. Men på vej ned til stationen, nærmest faldt jeg så over den første døde fugl. Blev helt trist, og standsede op. Ruskede lidt i det ene lille stive ben, men den var bundfrossen. Man kunne have slået søm i, med den solsort. Ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig… Noget genoplivningsforsøg? Lidt mund-til-næb og en varm lur i frakkelommen?? Kattene var da sikkert også blevet ekstatiske af glæde, over sådan en vintergæst.

I hvert fald, har jeg straks i morgen tænkt mig at oprette en vildtfuglefoderfilial ude på altanen. Har da også en spand pigeon æbler fra min mors have, ude i køleskabet… de er da ret kedelige efterhånden, så de kan komme ud i altankasserne. Og så nogen af de der fedtkugler. Det ville da også lige være noget for Klara, med lidt live-natur underholdning på første parket.

Solsorten

Julie – nu med hjertet på rette sted. Eller okay, der har det sq nok altid været.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 Responses to Solsortens død

 1. Henriette skriver:

  Altså ikke fordi jeg vil skyde en hvid pind gennem dine uselviske handlinger – meen var det ikke fordi det var koldt.. Eller er det noget med at de mangler mad?
  (ku ikk lige overskue artiklen også)

 2. Julie skriver:

  De mangler mad, fordi det er koldt. Der ligger et snelag, som er frosset så hårdt til, at de ikke kan komme ned til maden. Så det er to onder på en gang! Vil stå ovre ved metroen i morgen og hverve sponser-forældre…

 3. Julie igen skriver:

  SponsOr. Med o.

 4. Kriss skriver:

  Altså SponsOR og ikke SponsEr…. *GG*
  Tror du ikke også misserne vil elske at sidde i vinduet og klapre tænder over de små pipper i altankassen? – så hvis de små pipper nu falder ned fra altankassen, så er det ikke af sult – men af skræk:o))

 5. Lone skriver:

  Men de svæver godt på den måde 😉
  Vi har længe fodret fugle i haven (vi har nemlig sådan een, ikke for at vade i det) og vi har kun et eneste problem – at fuglemaden trækker rotter til. Suk…det er ikke let at være dyreven.

 6. Sanne skriver:

  Pas nu på hvad du rager til dig – vi havde samme idé en gang sidste år “kom vi redder alle småfugle i kommunen” Sønnen gik til opgaven med stor entusiasme og jeg fulgte trop – æbler og fodderkugler og brød hver eftermiddag, jo jo det kunne ikke blive fint nok det hele. Resultat: ca. 40 fuldfede havmåger holdt til i vores have i over en måned og ikke en eneste lille sød fugl har turde sætte sine ben her siden – Kan lige se din altan for mig :o)

 7. Grith skriver:

  Her i min have har fuglene kronede dage, her trives de ihvertfald. Mit indtryk er at faktisk ret mange gør noget ud af at sørge for dyrene om vinteren, så hurra for det:-) Og håber I får succes på altanen:-)

 8. Farmer skriver:

  Ingen grund til at købe fedtkugler og diverse.
  Læg blot en pakke af det billigste stegemargarine ud til fuglene.
  Det er fedt, fedt og atter fedt der er brug for, og det er ligegyldigt, hvilken fedttype, når blot det ikke indeholder salt. Energiforbruget pr. gram legemsvægt er enormt for små dyr og fugle. (Stor overflade i forhold til totalvægt.)

 9. Julie skriver:

  Stor overflade… er jeg den eneste der ser for mig, sådan en solsort, der er bredt ud? Ligesom foldet ud, endimensionelt… ikk så nemt at flyve omkring på den måde 🙂 Vi har store fugle i gårdhaven også. Der er et par grå duer (tyrkere?) som har boet her lige så længe som mig. Har rede i det samme træ hvert år, og slås med de skide husskader hvert år. Måger har vi også, så jeg skal nok passe på, Sanne.

 10. Julie skriver:

  Nanna – principielt er det en god ide, og det er også sådan min mor gør, i hendes have. Men jeg har ikke så meget buskads på altanen… så der lander faktisk tit en måge eller en skade, derude. Men vi lader rådet gå videre til alle de onde mennesker med haver…

 11. Nanna skriver:

  Min far – dyreelskeren blandt venner – placerer altid de dersens fedtposer til fugle under nogle grene i en busk eller lign., for så kan de store fugle ikke komme ind til dem, og de små kan godte sig i fred. – Blot en måde at lade de små komme til på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.