Sommerens bedste bog til børn? 

Jeg har sagt det før og jeg gentager det gerne – vi er SÅ priviligerede, med alle de forrygende bøger der udkommer til børn her i landet. Så nej, der er ikke EN bedste bog, der er virkelig mange. Men … der er måske alligevel en som er bedst, hvis man nu står med sådan en 9 årig type, der egentlig synes det der læsning er lidt småkedeligt og det er sjovere at sy ting i filt eller se Adventure Time på iPad eller bygge et minihus i træ.

Agnes vil i hvert fald gerne anbefale Hundemand, af Dav Pilkey. Du kan låne den her, hvis du bor i Kbh og der er ikke engang kø lige nu.

Hundemand handler om Greg Hund og betjent Knægt der bliver sat sammen til Hundemand efter at den enes krop og den andens hoved dør. Det bliver så til politikorpsets bedste betjent – Hundemand – som klarer de sværeste opgaver og er god til at opsnuse forbryderne. Og dem er der nogle meget skurkagtige nogen af. Jeg er naturligvis mest bekymret over Katten Pjevs, der opfinder en maskine som kan fjerne alle ord fra bøger og angriber biblioteket med den. Resultatet er at alle folk bliver vildt dumme, så der er også en samfundsopbyggende og meget aktuel morale i den historie. Den er sjov og skør og actionfyldt. Der er vend-o-rama´er og der er en tegnevejledning til Hundemand bagerst. Det er starten på en serie, så der er heldigvis mere godt i vente.

Og er man lidt ældre end 9 og kan bedre lide fantasy, men gider stadig ikke rigtig læse, så kunne man forsøge sig med disse. Desværre har Carlsen kun oversat de to første i serien og der er kommet i hvert fald 7 på engelsk. Men mange børn er også gode til engelsk ret tidligt nu, så måske var det også noget for den begyndende engelsk læser. Du kan tjekke Kbh´s bibliotekers udvalg her.

Det er en utrolig spændende historie, som jeg også selv har nydt meget, og som begge mine egne børn har været glade for. Jeg har også altid held med den i biblioteket, til de der læsetrætte 9-10 årige. Den er mildt uhyggelig, der er en mor der forsvinder, men dog ikke på Coraline-måden og de finder hende igen. Den er meget smukt tegnet og en fornøjelse hele vejen igennem. Den handler om to børn og deres mor, som flytter ind i et nyt hus efter en familietragedie. Huset er arvet og har tilhørt en oldefar der forsvandt på mystisk vis. Muligvis fordi der er noget med en magisk amulet, en magtfuld rolle som stenens vogter og en port til en anden verden, nede i kælderen. Fantastisk eventyr, med mange fede karakterer og et rigtig godt plot.

Hvis du selv har en børne-yndlingsbog den her sommer, er du velkommen til at anbefale den i en kommentar, så andre kan få glæde af det.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Fagligt og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.