Sorgens ild

I sidste uge, da jeg havde ferie, fik jeg læst efterfølgeren til krimien Kragepigen af Eriksson og Sundquist, Sorgens ild. Det gik stærkt, for det er ikke en bog man sådan lige lægger fra sig.

Temaet er misbrug af børn og det er egentlig ret klassisk pakket ind, med en kvindelig kriminal kommisær, der har rod i privatlivet og arbejder hele tiden. Det kan man nu godt forstå, for jeg vil også gerne have den sag opklaret.  Men det er paradoksalt, at folk der arbejder så hårdt for at hjælpe uskyldige ofre, efterlader deres egne uskyldige ofre i kølvandet på karrieren. Således er der en stakkels søn hjemme hos kriminalkommisæren, der går for lud og koldt vand, især efter at hans far er skredet med en ny ung kvinde.

Jeg kan godt lide den måde de her bøger er bygget op på, med ret korte, intense kapitler – så man næsten bliver åndeløs af at læse dem – og ikke for meget forklarende eller snik snak.

Vores hovedperson Jeanette, er dybt involveret i opklaringen af mordene på nogle drenge som ingen savner. Hun samarbejder med psykologen Sofia, som vi andre godt ved der er noget mystisk ved. Jeanette har bare ikke opdaget det endnu og langsomt er hun også blevet forelsket i Sofia. I Sorgens ild, fletter sagen om drengene fra den første bog sig ind i en ny sag om misbrug af børn, incest og vold. Det er om at holde tungen lige i munden, når man skal holde styr på alle trådene og alle de små hints om det ene og det andet.

Jeg vil ikke afsløre mere om handlingen, for det fede ved en krimi er ligesom at man ikke ved, hvad den ender med eller hvem der gjorde det. Men jeg vil gerne anbefale begge bøger. De er meget spændende, godt skrevet og lette at læse – herhjemme er det et krav til en bog, at den skal kunne læses stående, ved siden af komfuret. Hvis jeg ikke kan følge med i handlingen, selv om jeg læser i stegeos og børnetumult, så får jeg ikke læst bogen færdig. Den skal være fængende nok, til at jeg ikke kan slippe den og let nok, til at jeg ikke behøver.

Sorgens ild er afleveret til familien på fyn, som også var vilde med Kragepigen. Nu venter vi spændt på 3´eren.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

8 Kommentarer til Sorgens ild

  1. Pingback: Bog vitaminer « The Pollyanna Principle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.