Syg nat – sygt barn

Nå, så er hun altså rigtig syg, den lille stakkel. Vi havde simpelthen den værste nat – hvis man overhovedet kan kalde det en nat? Hvis man definerer nat ud fra noget der har noget med søvn at gøre, så var det ikke engang en nat. Heldigvis klarer vi det – vi har jo meget erfaring med vågne nætter, og nu hvor de forekommer så sjældent så er det meget nemmere at takle det, uden at få lyst til at smide nogen ud af vinduet.

Kronologisk: Hun kom først i seng kl 21, eftersom mormor og morfar jo kom forbi med stor-pige sengen. Desværre skulle de hurtigt videre ud til moster mette med et skab, og derefter til Dragør og overnatte hos venner, inden de skulle med flyveren tidligt i morges. Klara synes det var meget sært at de kom og gik så hurtigt, og hun var meget ked af det, da de tog afsted. Prøvede hele tiden at få mormor til at læse een bog til, eller morfar til at lege lige lidt mere med Barbapapa figurerne. Det var faktisk ret unfair overfor hende, at de ikke havde mere tid.

Nå, men hun havde været frisk nok om aftenen og faldt hurtigt i søvn kl 21. Så sad jeg aaaalt for længe oppe, som sædvanlig, og snakkede med Kirsten på msn og mailede med Den Mystiske Kommentator Jacob Bøtter, og da jeg endelig fik slæbt mig til køjs – så vågnede hun. Naturligvis.

Hun har jo et meget – meget – insisterende skrig, når hun først mener noget. Må nok erkende at hun minder en smule om sin mor, på det der stædigheds-område. Så hun vandt ret hurtigt og kom over i vores seng. Her faldt hun i søvn, mens jeg børstede tænder, og så prøvede jeg at flytte hende. Ikke tale om mor!!! Så vandt hun pladsen i smørhullet, og trængte sin far helt op i radiatoren og sin mor helt ud på kanten, af den 120 cm "brede" seng. Hun genererede mere varme end et nedsmeltende atom-kraftværk, så dyne var ikke nødvendigt for nogen af os. Men sove – det gjorde hun ikke. Hun lå og snakkede lidt med sin far, og med sig selv. Sukkede, trak vejret meget hurtigt og rykkede rundt i hele sengen. Omkring kl. 04 – efter meget meget sparsom søvn til mor her – fik jeg nok, og forsøgte endnu engang over-i-egen-seng-finten. Nix, nul – aldrig i livet mor! Så hellere skrige til hele kbh S vågner.

Men så trådte jeg i karakter, og stoffer røg ind på sofaen og klara røg på panodil. Nu ville mor have nattesøvn! Det hjalp et par timer, indtil Klara vågnede og græd og græd, men faldt i søvn igen. I et par timer, indtil kl. 8.15 – hvor jeg så fik aflyst træning med maya, ringet til vuggeren og meldt afkommet sygt, samt vækket kristoffer og sendt ham i skole. Så gik jeg i seng igen – Klara sov stadig! Og næste gang jeg vågnede var kl. 12.30… Og Klara sov stadigvæk.

På det her tidspunkt begyndte jeg at bekymre mig for om, det mon var andet end tænder? At sove så meget og være så varm, det er ikke naturligt for en 2 årig. Det er feber i 3 dage heller ikke. Hun nåede lige at vågne lidt over 2, og så kom stoffer hjem igen og jeg tog afsted på aftenarbejde, hvor jeg er nu. Og hvor jeg pludselig fik kriller, og besluttede at ringe til lægen. Som har aftenkonsultation om onsdagen og var så sød selv at ringe hjem til stoffer og klara. Og nu har jeg lige ringet til stoffer, og de sidder i lægens venteværelse, for hun ville gerne lige se dem. Klara er helt sløv og faldt næsten i søvn bag på cyklen, på vej derhen. Det er ikke gode tegn. Hun har ikke spist noget i dag, men heldigvis drukket masser af vand og meget mælk. Jeg ringer til dem senere og hører, hvad lægen sagde. Måske er det det der 3-dages feber, som slutter med udslet, for stoffer sagde at hun havde fået noget rødt udslet i armhulerne?

Og kæft hvor er det råddent at sidde her på arbejde, mens ens kød og blod har det så dårligt. Godt jeg har fri i morgen igen. Vil aldrig aldrig aldrig have fuldtidsarbejde. På en måde. Åh, moderskab, dit tveæggede sværd!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

One Response to Syg nat – sygt barn

  1. Karin skriver:

    Årh, stakkels lille putte… Hårdt ikke at få sin nattesøvn, men det er hårdere at bekymre sig om sit syge barn. Jeg håber, at det “blot” er en influenza.
    KH
    Karin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.