Taktik på hjemmefronten…

Vi har i lang tid ikke haft nogen lampe over vores spisebord. Det har ikke været noget stort problem, hvis I spørger mig, for jeg synes lamper er grimme, og desuden har vi så mange andre strategisk placerede lamper i stuen. Og helt ærligt, hvor meget kan det kræve at lyse de der 20 m2 op?? Der er da også et ret stort vindue.

Men Mr. Stoffer er af en anden mening. Han ville have en lampe. Han gik så vidt som til, at begrunde sine humørsvingninger og sit stressede karma med, at der simpelthen var for lidt lys i stuen og at "…det havde en deprimerende og undergravende effekt på hans speicale. Og på hans liv generelt."

Godt så. Nu skal man jo normalt ikke give mig en shoppemæssig udfordring, uden at jeg fuldt ud lever op til dens krav og promte tager affære. Men en lampe? I ved jo godt, at der kun er een slags lampe der dur til mig. (NEJ, det er ikke en lysekrone, som jeg skulle bruge til at svinge mig nøgen rundt i. Jesus altså, kropumulige og perverse læsere, nu stopper I!!)

Jeg vil have PH lamper. De nye modeller dér, med skærme i mundblæst opal glas. Og tidsløs stil. Jeg havde sådan set regnet med, at jeg ikke ville købe dem før jeg købte mit hus, og frigjorde alle millionerne i min lejlighed og fik lidt tilovers til interiør. Men altså – flytning? Hus? Nej vel, det ved vi jo ikke noget om pt. Og det gælder jo om at leve i nuet og få det bedste ud af det man har, og alt det der gejl…

Men altså – rent taktisk, er det lykkedes mig at trække tiden så længe, at stoffer i onsdags slog i bordet (via mobil telefon) og krævede en lampe NU! Og når der kun er en slags lampe som Fruen i huset (lejligheden) vil have, så måtte han jo til lommerne (opsparingskontoen) og finde nogle af de penge han fik af sin mor for læææænge siden. Og da jeg belejligt nok allerede fysisk befandt mig i Magasin, så var det ikke spor vanskeligt.

Hen til ønsket lampe. Sætte en finger på den. Salgsassistent materialiserede sig ud af den blå luft. Ja tak, et styks af den der. Mastercard frem. Ka-tjiiing. Nu ejer af et styk tidsløs elegance og mundblæst lykke.

pææææn

Og han blev virkelig glad. Han kom endda tidligere hjem, fordi han glædede sig så meget til at hænge den op. Hvilket han gjorde rigtig godt. Tror nok lige der røg nogle ekstra point ind på maskulinitets kontoen dér. Er faktisk første gang i parforholdet, at han har hængt noget elektrisk op i loftet.

Og så højner den ligesom hele standarden i resten af lejligheden. Mit liv er ligesom meget pænere nu. Og det er jo en investering ikke sandt? Den er også pæn om 20 år, forudsat at hverken Klara eller jeg begynder på det der med at svinge i den…

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

12 Responses to Taktik på hjemmefronten…

 1. marianne skriver:

  De er SÅ skønne de lamper, men jeg synes nu bestemt den mangler en “partner”. Sådanne lamper hænger da i par…..Og tænk, hvis du ikke kan få lige den samme glastype, når huset, jobbet, den nye baby o.s.v. kommer. Nej, du må i M. igen og shoppe igennem. God weekend

 2. /D skriver:

  Ihhh – jeg var spændt på hvilken lampe det var – og da jeg så den så grinte jeg !
  Vi har nøjagtig samme smag hvad angår lamper !
  Jeg syntes også de fleste er grimme… og kæresten gik i total chock da jeg sendte ham link af den lampe jeg ville have… dvs chocket kom da han så prisen !!
  Ja for skal jeg have lampe over spisebordet – så skal det være PH – og det skal være glas etc… og det skal være den største model… sorry honey 😉
  Jeg har måske hus, men ingen lampe, men den er snart på vej. Tilgengæld benyttede jeg mine år i lejlighed til at indkøbe dyre vinglas, lysestager, fade, tallerkner… så udstyret var i pæn orden da huset kom…
  Så klogt træk at investere i lampen !!
  Med et smil 🙂
  /D

 3. Sanne skriver:

  Tillykke med lampen den er MAJET fin fin!! Jeg er nu ikke helt så ensidig med lamper – elsker lamper og jeg er så træt af vores hus har så gammelt el, det kan bare ikke trække alle de lamper jeg gerne vil ha og nu må jeg under ingen omstændigheder køber flere er der nogen der siger! Ville nu ellers så gerne have PH bordlampen til skrivebordet… suk

 4. Benny skriver:

  Den er godt nok osse flot!
  Hvad må man slippe for sådan en sag?

 5. Julie skriver:

  Ja, altså Benny – billig er den jo ikke. Men det er en investering. Den vil holde for evigt. Klara kan arve den, og den vil stadig være fed! 3099 kr.

 6. Benny skriver:

  Vi er enige…:o)

 7. Grith skriver:

  Wauw…cool lampe:-)

 8. Julie skriver:

  Det her er den største model, så vidt jeg ved. Det var i hvert fald den største der hang der, som var af glas. Den hedder PH 3/2 Pendel. Dem som hænger i par (marianne) er dem, som er str. mindre. De er pænest i par, over køkkenborde, entremøbler osv. Mit spisebord (og hele min lejlighed) er jo ret lille, så det er alt rigeligt med en af de store, til mig 🙂

 9. Lone skriver:

  Den er virkelig smuk, og eftersom modellen har mindst 50 år på bagen, så aspirerer den til at være den største boligklassiker off all time.

 10. marianne skriver:

  Så pyt da….så må du vist droppe Magasin i dag ;-). De parvise fungerer nu også perfekt over langbordet i køkkenalrummet, men naturligvis i mindre størrelse. Får vi ikke et “rigtigt” billede af den?

 11. Karen skriver:

  Haha, tro på at Klara ikke begynder at hænge i den!! Anyways, mine forældre har 3 ph-lamper (godt nok af lidt ældre dato) og 3 børn og alle 6 dele er stadig i god stand, på trods af adskillige sammenstød 😀
  God investering. PH er tidløs.

 12. kriss skriver:

  Tillykke med lampen
  Har en kontrast over køkkenbordet – synes lige gyldigt HVAD jeg gør, så giver den smådårligt lys – men den er jo fiiiinnn. Men tilgengæld gammel, men stadig tidløsagtig – og så er det jo ligemeget-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.