Tillykke med Berlin

Så var der gået 20 år. Herre gud, som om det ikke var nok at en hel generation af Malther og Lukas´er er blevet voksne og skal sidde henne i banken og rådgive mig, eller behandle mit barn på skadestuen, så er vi nu nået dertil, hvor jeg er gammel nok til at jeg kan huske noget, der skete for 20 år siden.

Jeg kan huske, at jeg så det i tv og at jeg følte det store og historiske. Men jeg var også allerede en nørd som 13 årig, og elskede alt historisk. Og så var jeg hunderæd for atomkrig. Jeg havde læst den der Støvets Børn, en ungdomsroman som stadig findes på biblo, og jeg frygtede virkelig at dø i en altudslettende atomkrig. 

Murens fald og enden på den kolde krig gjorde mit liv nemmere. Jeg blev mindre bange, mærkbart.

Nogle år senere kom min søsters veninde hjem fra en tur til Berlin, med et lille stykke af muren til min søster. Kæft, hvor var jeg misundelig. Jeg forsøger stadig at regne ud, hvordan jeg skal få det hugget fra hende. Det vil kun være en passende hævn for alt det hun har hugget fra mig. F.eks. den der gigantiske bolschestribede slikkepind, som vi begge fik en af i Odense zoo. Og hun åd sin på 2 min. og min gemte jeg væk i mit skab. Men senere har hun afsløret, hvordan hun jævnligt sneg sig ind og tog papiret af den og slikkede på den, puttede papir på igen og sneg sig ud. Mange år efter, da jeg smed den væk, undrede det mig også at den var så klistret. Jeg troede, det var noget der skete med bolschemasse, når det havde hængt 4+ år i et skab…

Åh, disse minder…

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 Kommentarer til Tillykke med Berlin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.