Tove tænker, af Mette Vedsø

Det er torsdag og mon ikke vi lige kan nå at presse en lille anbefaling – eller to – ind? Jo, det kan vi. Jeg har læst de her to små bøger af Mette Vedsø og jeg er meget begejstret.

Serien handler om Tove, som er en tænksom pige der starter med at være 8 år. Senere er hun 10. Begge titler er stille og roligt fortalt, hyggelige og nærmest filosofiske. Jeg vil anbefale dem fra ca. 9 år og op, voksne kan også sagtens nyde dem. Det er til folk der kan lide poetisk social realisme, underspillet humor og korte tekster, der antyder ting du selv skal regne ud.

I Dobbelt så gammel er Tove på telttur i Sverige med familien og en anden familie, nogen af fars venner, som de skal på camping med. Tove er ikke helt tilfreds med situationen, der er meget nyt på en gang. Men heldigvis er der en med i den anden familie som gør det hele nemmere. Kuk. Den seje dreng på 16 år, 8 plus 8 er 16, kys din kæreste på rejsen. Kuk er fantastisk og Tove falder med et stille brag. Oven i det, er der et lotteri og en meget stor æske chokolade og spændingen er til at tage og føle på. Det er så smukt skrevet og beskrevet.

I Alene i London tager Tove til London for at besøge sin onkel Don. Hun kan ikke lide, at han er helt alene i London, og synes han burde have en kæreste. Og der er jo den der søde damefrisør, som griner af alt Don siger og rører ved ham hele tiden. Men Melissa er måske ikke lige Dons type, og det kræver lidt omveje før det går op for Tove, at man ikke kan tvinge kærligeden frem – men at den er der, et eller andet sted.

Mette Vedsø har skrevet flere andre gode bøger, bl.a. Død og citronmåne, om Mattis der mister sin far og hans svære proces med at leve videre. Og den helt nye Hest Horse Pferd Cheval Love, for tweens/unge, der handler om venskab og heste og som har fået virkelig fine anmeldelser over hele linien, men som jeg ikke har læst endnu.

Hun har også udgivet meget flotte billedbøger og er i det hele taget ret produktiv og værd at lægge mærke til.

Vi har tidligere talt om hendes bog To plus to er Koko i min podcast Børnebogcast (som også er et godt sted at starte hvis du vil finde nye bøger til børn – du kan se hele listen over udsendelser her. )

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.