Utopier

Ja, ja, vi er enige om, at det var ren utopi at jeg pludselig skulle skrive blogindlæg hver dag. Det kommer ikke til at ske, med mindre jeg går på barsel igen – hvilket er meget utænkeligt. Meget.

Men det er rart nok, jeg synes det føltes dejligt at åbne mit rum igen, og jeg tror godt jeg kan være stædig og insistere på at der ikke er nogen rød tråd og at jeg skriver om det jeg selv har behov for og lyst til. Det virker som om bloggen accepterer min kompleksitet. Forvirring. Vægelsind.

Og om lidt har jeg ferie. Det virker utopisk, men jeg skal sidde i 14 dage og stirre ud over Middelhavet og spise rejer grillet med hvidløg og tomatsalat og lave mig en aperol spritz og/eller en gin og tonic så snart kl. er over 12. Og glem det der med at bryde ind i mit hjem imens, for 1) jeg tager alt af værdi med mig og 2) der bor andre mennesker i huset. Og som regel når jeg tager afsted på ferie, efterlader jeg mit hjem så rodet, at en evt. tyv sandsynligvis vil tro, at der allerede har været nogen og endevendt det hele. Det er løgn, det er ikke kun når jeg tager afsted på ferie, at her ser sådan ud.

Så. Jeg skal sidde her:

440249-21531-La-Herradura-Townhouse_Fit_0_0

 

 

 

 

 

 

 

Ret meget af tiden. Og når jeg bliver træt af det, så skal jeg nok ligge lidt ned, her:

448527-21531-La-Herradura-Townhouse_Fit_0_0

 

 

 

 

 

 

 

Jeg forestiller mig, at det bliver rart med skyggen omkring middagstid. Og ellers kan jeg også altid sætte mig derind, under det der halvtag:

448532-21531-La-Herradura-Townhouse_Crop_760_500

 

 

 

 

 

Og så skal jeg læse. Virkelig. Ja, der er også wifi i huset – hahaha – kunne du forestille dig, jeg tog på ferie uden?? As if. Men min arbejdsmail er deaktiveret på telefonen, så ikke noget med lige at svare på noget eller ordne noget eller slette lidt eller lure på, om de nu laver ordentligt bibliotek uden mig. Det gør de. Og jeg skal læse.

Men hvad? Jeg har ikke en kindle og jeg gider ikke læse så meget på ipad, så jeg er den type fortidslevn der slæber tunge bøger med i kufferten. Derfor skal der vælges. Og guderne skal vide, der er nok at vælge i mellem. Jeg har så mange jeg gerne vil i gang med.

Der er to af Patrick Ness, Mere end det, og den nye Vi andre bor her bare. Han kommer jo på bogforum, og Monster var spektakulær. Jeg vil gerne læse de to.

Så er der En gud i ruiner, af Kate Atkinson. Jeg elskede den forrige, Liv efter liv, og jeg har glædet mig til at kunne synke ned i den her. Jeg tror, det bliver en stor oplevelse.

Så er der YA bøgerne, som har ventet på en ordentlig ferie. Fangirl af Rainbow Rowell. Dumplin´ af Julie Murphy. Ude af Drift, af Lisa Owens. Afslappende, hyggelige, glade – forestiller jeg mig.

Og så kom jeg til at købe tre novelle samlinger. Kjell Askildsen´s Venskabets pris, Fay Weldons Udvalgte noveller, og Ligesom livet af Lorrie Moore. Jeg elsker noveller.

Men hvor mange er vi oppe på nu? 9 titler. Det er for mange, også selv om nogen af dem er paperbacks eller tynde. … Men jeg skal jo ikke have ret meget tøj med, vel? Det er over 30 grader dér, i de varme lande. Og der er vaskemaskine. 9 er ikke for mange. Det er jo FJORTEN DAGE, og jeg skal ikke lave ret meget andet. Bade lidt i pool og ved strand og i varme kilder, tale med familien, købe ind på markedet iført stråhat og spendérbukser. Den 13 årige vil se Alhambra og den 8 årige vil se en flamingo. Fuglen, ikke danseren. Det virker overkommeligt.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.