Verden er her endnu

I går, da jeg som apokalypsens 5. rytter stred mig frem mod Statens Serum Institut, var min største frygt at jeg, i min søgen efter et toilet, ville åbne en forkert dør og møde en abe med fråde om munden og således afstedkomme menneskehedens endeligt.

Det skete ikke. Ja, Selv tak.

Til gengæld fik jeg et anfald af akut starstrucknesshed over de mennesker der mødte mig ved lågen. Anna. Maren. Hende her. Og Dines! Ja. En lille blog, og 11 år senere står man der. Og får serveret lækker indisk mad, af Mette Holbæk imens hun kalder mig The Original Gangster. Og lytter til forfatteren Sissel-Jo Gazan der fortæller om sin nye bog, Svalens graf, der udkommer i dag. Og bliver fuldstændig opslugt af virkelighedens drama, som det bliver fremlagt af forskeren Christine. Jeg troede, romanen var fiktion. Eller, du ved, bare sådan inspireret af en lille smule et eller andet. Men meget af det er simpelthen sådan det ER.

Der findes en mand og en dame der forsker i vacciner og deres utilsigtede konsekvenser for bl.a. øget børnedødelighed i Guinea-Bissau. Og de HAR svært ved at trænge igennem til WHO med deres observationer. Og det har stået på i årevis. Jeg tør slet ikke gengive alle detaljerne, fordi 1) jeg vil ikke ødelægge bogen for dig og afsløre for meget og 2) jeg er bange for at skrive noget der er faktuelt forkert pga min ringe hukommelse og 3) hvad nu hvis man også ude i virkeligheden bliver myrdet for at vide for meget?

Men altså, det var derfor vi sad på Serum Instituttet og det var derfor Christine var med. Fordi virkeligheden, som så ofte, overgår fantasien. Du kan læse meget mere om det her. Og det håber jeg du gør, og jeg håber du er journalist, eller gift med en, og at der kommer nogle ordentlige kioskbasker overskrifter som varer mere end et døgn.

Ud over forskningen og den spænding det afstedkommer, er Svalens graf en krimi og en familieroman. Det er en krimi fordi der er en politimand med og nogen der bliver myrdet. Men jeg kan godt lide, at familiedramaerne fylder så meget som de gør. Jeg kan lide, at jeg lærer personerne at kende, også gennem deres baggrund, og det gør det endnu sværere for mig at lægge bogen fra mig.

20130823-123352.jpg

Og så kan du ellers vinde dig et eksemplar af den udmærkede, underholdende og spændende bog lige her. Skriv en kommentar. Jeg trækker lod d. 1.9.13.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Give away og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

46 Kommentarer til Verden er her endnu

  1. Pingback: Vind en bog! | Fru Z

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.