Der må flere ord til og derfor køber du for 378,- kr. lyrik

Selv om man er den kommunikerende type, med mange mange, alt for mange, ord inden i, så rækker de alligevel ikke altid. Så vil man gerne låne andres ord, eller tilføje nye til sin egen samling. Jeg har fx de her rundt omkring i mit køkken. Den der på Hello Kitty papiret lå bare pludselig en dag på køkkenbordet. Det var en ulige uge, pigerne var taget afsted, og jeg var sandsynligvis nedtrykt, og så lå den der bare. Som et hemmeligt budskab. Vi har fastslået at det er Agnes´s skrift, men hun kan ikke huske hvornår eller hvorfor hun skrev det, og slet ikke at hun skulle have lagt den på køkkenbordet. Så det er lidt magisk, og jeg værdsætter den helt enormt. 

I går gik jeg så helt over gevind, på et shoppingspree uden lige og købte mig tre digtsamlinger. Det er lidt et sats, for ligesom med bukser, kan man ikke altid passe al lyrik, men heldigvis ramte jeg plet. Og brugte resten af aftenen på at læse den her.

Og den virkede faktisk. Jeg trak vejret og slappede meget af, og jeg følte mig både set og genkendt og forstået. Sarah Cohr Lützen har skrevet en helt afslappet og uformel digtsamling, som både er underholdende og eftertænksom. Jeg både lo og græd, med andre ord. Som der står på bagsiden – det er “en lyrisk hyperventilation, et poetisk angstanfald, en samling af vejrtrækninger og nogle hvæs af en cigaret”. Alle digtene handler om at komme overens med sig selv, at acceptere verden som den nu er, og ens eget vaklende ståsted i den.

Og så er den enormt lækker. Soft cover, røde sidekanter og rød skrift og illustreret med forfatterens egne tegninger, der fuldender historierne. Den har alt det en papirbog skal have og som man ikke får digitalt. Se bare:

Det er intet mindre end fantastisk, og hvis det var jul igen i morgen, skulle ALLE have den her i julegave. Verden ville blive et bedre sted.

Til sidst nåede jeg til den her side, og så blev jeg så rørt at jeg fik lyst til at skrive til Sarah på facebook eller i et brev og fortælle hende, at hun har gjort en forskel nu.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Der må flere ord til og derfor køber du for 378,- kr. lyrik

  1. Hulemor skriver:

    Åhhhhh TAK. Det var lige den bog jeg manglede, men ikke anede eksisterede! Min bedste veninde rejser om lidt om på den anden side af kloden (næsten), og jeg har længe villet finde en bog til hende, som hun kunne tage med. Og da hun både dyrker yoga, ryger og er sindssygt fantastisk på alle måder, er den her perfekt til hende. Så den vilde jagt gik ind – jeg stormede i vildskab gennem Aarhus, og efter 1 1/2 time lykkedes det at finde et enkelt eksemplar på hylden i Arnold Busck, selvom deres lagerstatus sagde 0, som i nul.
    Er der noget bedre end at give den allerbedste gave til en, man virkelig elsker? (Og når hun kommer hjem, skal vi læse digtene op for hinanden, det ved jeg bare)
    Så…. tak! Og godt nytår

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.