Discard

Nå, men jeg har travlt med at kassere bøger på arbejde, for vi skal have nyt selvbetjenings system og derfor nye chip i alle bøger – og da sådan en chip koster i omegnen af en ti'er, så kasserer vi altså før vi chipper.

Men så faldt jeg lige over en bog… som var sådan lidt sjov. Er der nogen, som har set den film, der hedder Forces of nature? Med sandra bullock og ben affleck? Den er sådan en lidt romantisk komedie, som jeg tilfældigvis faldt over på video for mange år siden. Anyway, ham hovedrollen har et job som bagsidetekstforfatter – han skriver det, der står bag på bøgerne. Og den her bog, som jeg faldt over, har en helt mindeværdig bagsidetekst, som ikke alene siger meget om selve bogen, men også om den periode bogen er skrevet og udgivet i, nemlig 1976.

Nå, men der står:

Familien selamb er en roman om en kapitalistfamilies (allerede nu, ikke, ved det ene ord – kapitalistfamilie – er beskrivelsen ligesom lidt farvet) opstigning og fald. På selambshof vokser en søskendeflok på fem op. Her lægges grunden til den stridbarhed der følger dem resten af livet. Peter, grisk og hensynsløs, overtager selambshof. Stellan, overfladisk og livsglad, bliver officer (og her synes jeg selv ordet livsglad får en negativ klang, ikke?). Den hykleriske og indesluttede Hedvig bliver sygeplejerske. Laura, den iskolde og forlystelsessyge, lever af sine penge (ONDE, ONDE menneske!!). Og Tord, bohemen, flytter ud på en øde ø og fascineres af insekternes grusomhed (!!!!!). En ting har de til fælles: egoismen.

Tadaaa. Altså, i bund og grund en historie om en flok virkelig usympatiske og onde mennesker, som er kapitalister! Erklærede!

Er der nogen der brænder efter at læse den?? Så er det ved at være for sent, for med kun 3 udlån på de sidste to år, så ryger den nu videre til småt brændbart…

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Discard

 1. kriss skriver:

  Hvorfor sælger I ikke ud af dem? – min far har da ind i mellem købt nogen fine bøger til en billig penge på biblo – pengene kunne jo gå til jeres kaffekasse – den er garanteret slunken efter du er kommet:)

 2. Julie skriver:

  Vi har ikke plads til flere bøger i Sælges-kassen… folk gider ikke have de gamle klamme beskidte titler. Tegneserier og billedbøger går godt, og også klassikere. Men ret meget står bare og fylder og nu har vi ikke plads til mere. Ud med det.

 3. Rikke skriver:

  Hey Julie, har du set dine skåle er på udsalg her: http://www.silleogsylvester.dk/product.asp?product=365&sub=0&page=2

 4. carina skriver:

  Hvor er det er herlig bagside tekst.

 5. Julie skriver:

  Næh, Rikke, det havde jeg ikke set. Tak for linket!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.