Frankenweenie

I anledning af Halloween og at vi har haft 64 – FIREOGTRES – børnehavebørn på biblioteket her til formiddag, til græskarmuffins og højtlæsning, er her et indlæg fra sidste år på børnebøger.nu, om ebogen Frankenweenie.

Det startede noget forvirrende, for jeg havde forventet en ebog a la de andre Disney udgiver til deres film, som f.eks. Modig, som jeg tidligere har skrevet om.

Men det viser sig at ebogen med historien Frankenweenie ikke er tilgængelig i den danske del af iBooks. Og den ebog med samme titel som vi kan få, mere er en avanceret bag om filmen ting. Det er ærgerligt, i og med at jeg godt kunne tænke mig at læse historien.

Til gengæld er den her bag om filmen ting ikke så ringe endda. Den er desværre på engelsk, så den skal formidles af en voksen. Men kigger man på den sammen, kan de større børn sagtens få meget ud af den. Man skal lige finde ud at navigere rundt i den megen information, men hvis man læser det der står på første side om, hvordan man bruger ebogen, så går det. Den indeholder en del eksklusive klip fra filmen, rigtig mange original tegninger og små sjove 3D animationen af hovedpersonerne. Der ud over, får man et unikt kig ind bag kulisserne.

Jeg tror ikke ret mange børn tænker over, hvor meget arbejde der ligger i en stop-motion dukkefilm. Nok heller ikke ret mange voksne? Det er meget fascinerende at se alle de små kulisser og rekvisitter og dukker, der skal håndlaves og flyttes rundt på tusindvis af gange, før sådan en film her kan blive til noget.

Tim Burton retter på dukkerne i klasseværelset

Historien om Frankenweenie er en klassisk gyser historie med masser af humor og små referencer til gamle gyserfilm, som kun de voksne opfatter. Unge Victor eksperimenterer glad og gerne med elektrisitet og hvad er mere nærliggende, da hans elskede hund Sparky bliver kørt over, end at forsøge at genoplive hunden a la Frankenstein. Det lykkedes over al forventning, men desværre hugger nogle af de andre børn Victors opfindelse, og så har vi balladen og hvad der af medfølger af mumie hamstere, vampyr katte og monster skildpadder.

Jeg har altid været en stor fan af Tim Burtons film, især de animerede og dukkefilmene (man kan også roligt se A nightmare before christmas til Halloween!), og jeg glæder mig til at gense den her. Og det er faktisk meget rart at kunne bruge ebogen Frankenweenie til at vise Klara hvordan sådan en film bliver til.

Frankenweenie – an electrifying book, er gratis og fås i iBooks.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.