Helt til rotterne…

Ja, okay, så der er så noget der hedder hormoner når man er gravid. Been there, done that. Men aldrig nogen sinde har jeg oplevet at have det sådan som jeg har det i dag.

Jeg er så sikker på, at bebs i maven er død. Jeg har tænkt over det en uge eller to, men i dag er jeg bare sikker. Den er død, eller muteret eller der er noget helt galt.

I bilen på vej til arbejde, fik jeg så sådan nogen menses-agtige smerter, og begyndte at tude helt vildt. Pissefedt med 80 i timen på en landevej.

Siden i morges har jeg ringet og ringet til min egen læge, men der er ingen, der tager telefonen. Den ringer bare, der er ikke engang nogen telefonsvarer på, som henviser til en anden læge eller noget. Måske er min læge taget på ferie og har glemt at sætte sin telefonsvarer til.

Så til sidst ringede jeg til lægevagten. Den slags er meget grænseoverskridende for mig. I alle Klaras 4 år har jeg ringet til dem een gang, og det var på vegne af min veninde, hvis dreng var faldet ned og havde brækket sin arm – så det synes jeg ikke, var et hysterisk opkald. Men lægevagten åbner først kl. 16. Bare ærgerligt, hvis du har problemer inden da så. Og ikke kan få fat i din egen læge, eller dennes telefonsvarer.

Så ringede jeg til Hvidovre Hospital, hvor de har sådan en gynækologisk akutafdeling. Men de kan ikke tage folk ind uden en henvisning, og der er åbent for tidsbestillinger mellem 9 og 15. Hvilket så ikke hjælper mig, når vagtlægen først kan give mig en henvisning efter 16.

Til sidst sagde den venlige dame fra akutafdelingen, at jeg var nødt til at henvende mig på skadestuen, og så ville de undersøge mig. Øv. Det gider jeg bare ikke. Jeg gider ikke møde op der, og blive stemplet som hysterisk (heller ikke selv om det nok er det jeg er). Og jeg skal hente Klara, for stoffer har først fri efter 17, og i aften får vi gæster – så jeg kan da ikke sidde ude på skadestuen og vente hele eftermiddagen. For i sidste ende at få at vide, at jeg bare var hysterisk. Hvilket jeg muligvis nok er – men den er altså død. Det tror jeg bare.

Det var helt anderledes med Klara. For det første fordi jeg havde så meget kvalme døgnet rundt, at jeg ikke var i tvivl om noget som helst. Og for det andet, fordi min gamle læge havde sin egen dop-tone, og vi derfor hørte hjertelyd meget meget tidligt, allerede i uge 9. Denne her gang ved jeg bare ingenting. Jeg føler mig ikke særlig gravid, jeg føler mig bare træt og helt forkert.

Men så længe man ikke bløder, så er den jo deroppe endnu ikke? Og man kan vel godt have ondt ind i mellem, og være hysterisk og helt sikker på at den er død, uden at den egentlig er det, ikke? Og hvad skulle nogen også kunne gøre ved det… ikke en disse kan man gøre. Hvis den er død er der sikkert en grund til det, så tidligt i forløbet.

Måske har den dræbt sig selv, fordi den hørte mig sige, at jeg ikke ville have en dreng? Eller fordi dens far blev så chokket over at den kom så hurtigt, at han først blev glad lidt senere? Måske gad den ikke have sådan en fed og hysterisk mor?

Kæft, det bliver bare RIGTIG sjovt for det der vennepar at være mine gæster i aften, hvad?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

23 Kommentarer til Helt til rotterne…

 1. Pollyanna skriver:

  Akke da. Jeg er sikker på at din lille baby in spe har det godt. Er der ikke en anden læge i dit nærområde du kan ringe til? Hvad med et Jordmorcenter. Kan dine smerter ikke være de der ligamentsmerter og altså helt normalt?

 2. Frederikke skriver:

  Julie, hvor langt er du nu 9-10 uger?
  Jeg synes ærlig talt, at du skal gøre som foreslået: Tage en tur forbi skadestuen.
  Mest for at give dig selv ro og så skal du måske tænke knap så meget på om du er hysterisk eller ej.

 3. Frederikke skriver:

  PS: Drenge er nu også dejlige børn 🙂

 4. Mille skriver:

  Julie, der er også ligamentsmerter at tage med i overvejelserne.
  De smerter der kan komme fra ligamenterne kan gøre noget så eddersplittersindsygt ondt, at man tror NU vælter blodet ud!
  Men jeg vil sige som Pollyanna og Frederikke, en tur på skadestuen (- og så den personlige: Aflys aftenens selskab, så du kan slappe lidt af)

 5. tine skriver:

  Altså Julie! Jeg synes også du bør aflyse i aften. Om du skal tage på skadestuen tror jeg ikke, da det sikkert er ligamentsmerter.’Og så vil jeg bare berolige dig med at ikke 2 graviditeter er ens og du kan derfor heller ikke sammenligne med Klara. Måske har du ikke kvalme denne gang fordi du venter en dreng….
  Op med humøret tøs 🙂

 6. Johanne skriver:

  Hej Julie,
  Åh jeg kender godt din panik. Jeg er selv gravid 10+4 og har også været helt fra den. Jeg fik så en scanning af min kærestes kollega og der lå den og vinkede til os.
  Jeg håber virkelig at alt er vel, men jeg synes du for din egen ro skal enten tage på skadestuen, eller prøve at kontakte en privat scanningsklinik. Dem er der mange af og f.eks ultralydklinikken har åbent om lørdagen også. De 800 kr det koster er sikkert givet godt ud hvis du er meget nervøs.
  Jeg blev scannet på maven i uge 9 og der kunne man altså sagtens se den. Jeg ved at nogle siger at det kan man først senere.
  Mht smerter så har jeg også haft dem – i høj grad — så jeg troede at nu var det det. Men det var det ikke.
  Jeg tror alt er ok med din baby.

 7. Marie skriver:

  Tænk, søde Julie, jeg tror jeg hellere ville blive stemplet som hysterisk, end at gå at være bange som du er nu. Skid på dem på skadestuen…hvis det kan gøre dig rolig at blive undersøgt, så gør det. Går da ikke at du er så urolig og bange, altså.
  Knus og kryds for at alt er som det skal være.

 8. Maria skriver:

  Kære Julie
  Jeg havde det på nøjagtig samme måde, da jeg var gravid med vores 2’er sidste år – så bange så bange for, at den var død. Jeg kunne ikke få mig selv til at tage på skadestuen, og jeg prøvede at få en tid til en privat skanning, men kunne først få en tid lige før NF-skanningen – og så var det jo alligevel fjollet.
  Jeg var SÅ nervøs inden NF-skanningen, men selvfølgelig lå der et fuldstændig levende og sprællende lille foster inden i mig! Og lettelsen var stor 🙂 Så du kan tro, jeg kender dine følelser – men faktum er jo også, at så længe du ikke bløder, så er alt højst sandsynligt ok derinde 🙂 For mig var problemet alt det, som havde læst på nettet både under 1. graviditet og mellem 1. og 2. og under 2…. Jeg tænkte, at det da ikke kunne gå godt 2 gange for mig, når det går galt for så mange andre.
  Nå, men det jeg vil sige er, at hvis du virkelig virkelig er så bekymret – så lyv dig til en skanning på skadestuen. Sig at du har blødt lidt, har smerter eller hvad ved jeg. Jeg kunne ikke – men set i bakspejlet burde jeg nok have gjort det, for jeg brugte uforholdsmæssigt mange tanker på det!
  Knus fra Maria

 9. julie skriver:

  Tak for jeres kommentarer. Jeg kan ikke tage på skadestuen, for jeg har jo Klara. Hun skal ikke med – hvis der er noget galt, så kan jeg ikke være sammen med hende. Og jeg vil ikke afsted alene. Jeg prøver læge/vagtlæge her efter 16, og så må de give mig en henvisning til skanning på den der akutklinik, så snart som muligt.

 10. julie skriver:

  Nå, det er så sidste gang nogen sinde jeg ringer til vagtlægen. Så vil man da hellere ligge og dø, end høre på dem. Det er jo ikke fordi man ikke allerede føler sig som et hysterisk fjols i forvejen, når man ringer. Og de ser det så åbenbart som deres fornemmeste opgave at gøre det værre for en. Jeg fortalte, at jeg ikke ku få fat i min egen læge, og så sagde mokken bare, at det kunne jo ikke passe. Som om jeg ringede bare for at lyve for hende?? Hun ville sådan set helst ikke hjælpe med noget som helst, men til sidst afslørede hun at jeg jo kunne komme hen på deres akutklinik, og så ville DE undersøge mig, før de evt. henviste til en skanning. Jeg kunne så godt lide at vide, hvordan de har tænkt sig at undersøge lige præcis mit problem UDEN at skanne??? Der er jo ingen garanti for at de kan høre hjertelyden så tidligt. Nu vil jeg næsten hellere på skadestuen – der har vi da været før med Klara, og de plejer da at være søde og normale mennesker. Egentlig tror jeg bare jeg går i seng, og dør.

 11. Suzy Q skriver:

  De taler til én som om man er lort, på lægevagten. Ring ALDRIG. Man føler sig så ussel bagefter.
  Privat scanning – NU. NU.
  http://www.babyscanning.dk/tlftid.html
  Kæmpe knus

 12. julie skriver:

  Jo, men lige frækt nok at jeg skal punge ud med 7-800 kr. fordi dem på lægevagten aldrig har hørt om konceptet “hjælp”… men du har ret… når man betaler, kan de vel for fanden ikke tillade sig at få en til at føle sig mere åndssvag end man allerede er…

 13. Suzy Q skriver:

  De har åbent til kl. 21 på telefonen.. måske er der en sød person i den anden ende?

 14. julie skriver:

  Ja, hun var da sød – men hun havde ingen tider før midt i august. Nu har hun skrevet mig op til, hvis der kommer et afbud. Suk.

 15. Suzy Q skriver:

  Nå.. *suk*. Hold ud Juliet…du må gerne flippe ud. Det gør dig ikke hysterisk.

 16. Bloggerella skriver:

  Altså hvis din nuværende læge stadig ikke svarer imorgen, så er der to muligheder (udover skadestue) 1. ring til en læge i nærområdet, de kan måske svare på hvad der er blevet af din og eventuelt tage dig indtil en tid. 2. Ring til din gamle læge, forklar situationen og tud eventuelt hos sekretæren, det kan være at de vil være behjælpelige, det er jo trods alt stadig inden for kommunegrænsen… De har jo for pokker aflagt den hippokratiske ed…

 17. Linda skriver:

  Hej Julie
  Dette er både beroligende og ikke.
  Jeg havde en MA i maj i 12. uge, men havde aldrig smerter eller noget andet.
  Nu er jeg heldigvis allerede gravid igen og har så skide ondt i maven, som jeg aldrig har haft før. Har været nødt til at tage pinex for smerter.
  Kvalme har jeg nu intet af, men det havde jeg heller ikke første gang.
  Men der er en masse der påstår at det er normalt, og at disse ligamentsmerter bliver værre for hver gang, så lad os håbe det bare er det.
  Og ellers få en tid hos lægen og se om du ikke kan få tiltusket dig en tidlig scanning.
  Det virker ærlig talt som om man godt må være lidt hysterisk idag. Jeg er da blevet taget rimelig seriøst indtil videre =)
  Kh, Linda 5+2

 18. julie skriver:

  PRÆCIS – den hippokratiske ED! Det var DET jeg skulle have råbt af den vagtlæge mokke! I morgen ringer jeg til min egen læge igen og hvis der stadig ingen gevinst er dér, så ringer jeg til min gamle læge. Hun har sin egen doptone – hun kan finde hjertelyd!

 19. Mette skriver:

  Sikke nogle røvhuller ved den der lægevagt!!! Virkelig frustrerende situation.

 20. Annette skriver:

  Sidst jeg ikke kunne komme i kontakt med vores læge, droppede jeg telefonen og troppede istedet op hos sekretæren! Nu er det jo ferietid, så din egen teori om at lægen har ferielukket, er måske den rigtige. Man kan faktisk selv købe en doptone, så har du den lige ved hånden, når/hvis du får den grimme tanke at der er noget helt galt i maven. Jeg håber du får fat på “en eller anden” imorgen som kan berolige dig. /Annette

 21. Louise skriver:

  Hej Julie,
  Hvordan går det??
  Louise fra Hvidovre

 22. jens skriver:

  Held og lykke – og mange tanker..
  Hvor er hjælpen når man har mest brug for den, her i DK ?
  Og apropos lægevagten – så lyder det til at det er ens i hele DK !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.