Sådan går det så…

Starter lige et nyt indlæg. Ellers tager det overhånd med info i kommentarerne til det andet.

Søde Louise fra Hvidovre spørger, hvordan det går. Jammen det går da. Nogenlunde. Jeg sov ikke så meget i nat, fordi jeg hele tiden drømte at jeg blødte og vågnede op og måtte se efter. Og fordi jeg ikke kunne falde i søvn, fordi jeg om og om igen gennemgik samtalen med vagtlægen i mit hovede, og byggede det ene rappe svar efter det andet op. Kæft, de fik klar besked, inde i mit hovede, i nat.

Nå, men jeg fik afleveret Klara i morges, og kørte så ned til min egen læge, for at se om der hang en seddel på døren. Jeg kunne stadig ikke komme igennem på telefonen – den ringer bare ud. Der sad ingen seddel om ferie, afløsere eller noget som helst, kun det normale skilt, i følge hvilket hun skulle have åbent for telefonkonsultation på det tidspunkt.

Så gik jeg rundt om hjørnet, til den anden læge i samme bygning. De har så ferielukket, men dér hænger da i det mindste et skilt med 4 andre læger man kan ringe til. Jeg ringer så til en af dem, og da jeg oplyser hvem jeg normalt er patient hos, så sukker damen i den anden ende højlydt. Ja, siger hun, de er simpelthen blevet KIMET ned af min læges patienter. Og det er ikke første gang det er sket, at de er taget på ferie eller har lukket, og deres telefonsvarer ikke fungerer.

Denne læge giver mig så et telefonnummer på en tredje læge, som er i en såkaldt ferie-ring med min læge, altså en afløser! Jeg ringer til dem, og hurra, de har så aftenkonsultation om torsdagen, så de tager heller ikke telefonen. Men de oplyser 2 andre numre man kan ringe på. Det ene har ferielukket, og det andet er optaget. Men det optagede er jo et godt tegn, for så er der måske endelig nogen i den anden ende?

Langt om længe får jeg så fat i en læge. Hun lytter til mig, hun er normalt venlig, og hun siger jeg kan komme 11.30 og så vil hun kigge på mig. Dér har jeg så været nu, og hun var rigtig sød. Hun tog mig alvorligt, og hun sagde også at det ikke var første gang der var de problemer med min læges telefonsvarer (HA, tag DEN Lægevagt!!).

Hun undersøgte mig grundigt, og sagde at det så pænt lukket ud, der var ikke tegn på noget skidt. Og faktisk syntes hun, min livmoder var så stor, som en der er i ca. 12. uge – og jeg er jo kun i 10. Så den er i hvert fald ikke holdt op med at vokse. Men hun forstod godt min bekymring, når jeg ingen tegn på graviditet har ellers. Hun havde også en doptone, men hun var ikke så meget for at bruge den – for det er jo usandsynligt at man finder hjertelyd så tidligt. Men jeg overtalte hende, og hun forsøgte – dog uden rigtig at finde noget. Et par gange syntes hun, hun var lige ved, men det var ikke rigtig tydeligt.

Så gav hun mig så en henvisning til den gynækologiske akutafdeling, som desværre først havde tid til mig i morgen formiddag. Så nu skal jeg derud i morgen 9.40.

Jeg er mindre udflippet end i går, i det mindste lige nu. Det var meget rart endelig at møde et empatisk menneske der tog mig og den hippokratiske ed alvorligt.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Sådan går det så…

 1. Mille skriver:

  Det er jo sådan at det rent faktisk SKAL tage en seriøst, uanset hvor meget de så personligt synes man er et pivirøvdyr!
  Desværre (sagde lægedatteren) er der RIGTIG langt imellem de empatiske læger, sygeplejersker og lignende!
  Jeg håber det bedste for dig:-)

 2. Trine skriver:

  Den der med lægevagten har vi vist alle prøvet… Og de empatiske læger er der desvære alt for langt i mellem…
  Jeg håber det bedste for dig Julie…
  Mange knus
  Trine

 3. Katrine skriver:

  Hvilken lettelse – Havde det helt dårligt på din vegne & jeg håber på at du imorgen får endelig afklaring på at alt er i den skønneste orden 😉
  Kærlige tanker
  Katrine

 4. Suzy Q skriver:

  Nå godt at høre. Tak for opdatering.

 5. Pollyanna skriver:

  Jeg forstår ikke helt, du siger du ikke har nogen graviditetssymptomer? Du er træt som et helt alderdomshjem og har let til tårer – det lyder ret graviditetsagtigt på mig. Kvalme er altså ikke nødvendigvis et symptom(jeg har f.eks. aldrig haft kvalme under graviditet – men ofte haft kvalme uden at være gravid 😉 ) Men pøj – pøj – pøj med det.

 6. julie skriver:

  Ja, okay, ud over det så. Jeg har ingen brystspændinger, jeg har ingen ligamentsmerter. Jeg føler mig bare overhovedet ikke gravid. Jeg er jo sådan en der har en vildt god fornemmelse for min egen krop. Jeg kan f.eks. mærke fysisk når jeg har ægløsning. Og det bekymrer mig derfor at jeg ikke føler mig gravid. Hvis det f.eks. er en MA, så kan man jo godt stadig være hormornel og træt, men fosteret er bare holdt op med at udvikle sig. Jeg ved det ikke. Det kan jo også være, at alt er helt tip top i orden. Jeg plejer bare at have ret i alle mine instinkter og fornemmelser, altid, og denne gang vil jeg gerne modbevises.

 7. Frederikke skriver:

  Godt med lidt sådan gode nyheder.
  Ikke at det næppe hjælper, men jeg havde heller ingen symptomer ved min anden graviditet (faktisk heller ikke min første) udover træthed.
  🙂

 8. Louise skriver:

  Kære Julie.
  Tak for opdateringen. Ved godt hvordan du har det. 🙁 Been there – done that!
  Håber det bedste for dig.
  Tænker på dig.
  Hils Stoffermand. Måske han snart kommer forbi og kører vores weber frem så maden er klar når jeg kommer hjem? Hmmm…
  Og din smukke unge – hun er næsten lige så pæn som min… he he… mon ikke snart de/vi skal ses.
  Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.