Hvor ironisk

med det topmøde om klimaforandringer og global opvarmning – og så er vi samtidig nogen der brugte over 2 timer på at køre en strækning der normalt tager 30-40 min. i går. Hvor er den opvarmning, når man har brug for den?

Gik ud af egen hoveddør kl. 7.35 med forventning om at være ved Klaras skole senest kl. 8.00

Brugte over 20 min. på at opvarme, skrabe og grave bil fri af sne og indkørsel. Med hjælp fra gentleman-agtig amerikansk underbo i 60´erne.

Kørte derefter 5 km i timen og takkede Gud og max mekaniker for vinterdæk. Nåede skolen lige 2 min. over 8, men der var kaos og alle kom for sent, så ingen bemærkede os. Hurtigt videre til vuggestuen, hvor Agnes blev afleveret i god ro og orden.

Omkring 8.20 begav jeg mig ud ad Jyllingevej, lige så langsomt som alle de andre.

Kl. var 9.57 før jeg nåede frem til der hvor man fletter ud på Hillerødmotorvejen. Det er en strækning på et par km., som normalt tager 5-10 min. at køre. Afkørsler og tilkørsler var så dårligt ryddet, så det gik fuldstændig i stå ved alle sammenfletninger. 

Ud ad Hillerødmmotorvejen gik det ok, langsommere end normalt, men helt ok. I Hillerød kommune gik det ligefrem super – de rydder deres veje virkelig godt i den kommune. Men så snart jeg passerede kommuneskiltet til Gribskov lå der flere centimeter fastkørt og glat sne på hele kørebanen. Der så hverken saltet, gruset eller ryddet ud. Så det var med hjulspind op ad bakker og ind i rundkørsler. Men frem nåede jeg da.

Fik afholdt mus samtale, tog lidt vagt, og kørte så hjemad igen. Det gik ok hjemad, men der lå mange biler i grøfterne og der var stadig kø ved alle sammenfletninger.

I dag møder jeg senere og håber de har fået ryddet. Har sent fri og håber virkelig ikke, der kommer mere sne. 

Kristoffer har også sent fri, så moster mette henter pigerne og tager hjem og hygger.

I går havde stoffer fødselsdag, og det fejrede vi med at putte børn kl. 19, efter at de var affodret med rester fra aftensmaden dagen før. Så spiste vi sushi foran en film og nød freden.

Og så starter juleræset synes jeg. Jeg mangler kun et par gaver, men de skal findes i dag. Og jeg har sent fri. Og i morgen skal vi til julefrokost, så jeg skal også finde tid til at stege en ribbensteg og lave en couscous salat. Og rydde op. Så vi kan køre på juleferie. Og vigtigst – komme hjem fra juleferie til et hjem der ikke ligner ragnarok. Det er ikke hyggeligt. (Og ps. hvis du er en tyv, så drop det, for underboerne er hjemme hele julen sammen med gæster og flere hunde. Og jeg tager alt af værdi med mig. Dvs mac, smykker og børn.)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Hvor ironisk

 1. miss.Moellebo skriver:

  Vil ønke dig rigtig god Jul og et glædeligt Nytår, håber sneen kun ligger ude på markerne hvor jeg bor.

 2. Pollyanna skriver:

  Værdierne i nævnte rækkefølge 😉
  God jul til dig og din familie fra en ‘gammel’ læser, der nyder din blog, sprog og sjove hverdagsbetragtninger!

 3. Mariahønen skriver:

  Ja glædelig jul – og tak for al den feel-good stemning man får her inde på din blog.

 4. Anette skriver:

  Ha, ha. Mac, smykker og børn. Jeg går ud fra, at du har listet i prioriteret rækkefølge! 🙂
  Det bedste ved, at der er fokus på klima, udledning af for megen co2, energifrås mm er, at vi slipper for de hæslige billeder i TV2 Nyhederne, der hver aften (tidligere!) i december viste et og andet rædselsfuldt hus overdekoreret med et kulørt lyshelvede!
  Glædelig jul til dig og dine. Jeg ønsker jer et lykkeligt nytår!
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.