Jeg vælger mig april!

Der var så dejligt, derude på landet. Og yada yada yada, noget med en abnorm ælling osv. Vi ved alle sammen, hvordan dén ender!

Der er også dejligt ude på det land jeg kører igennem til arbejde. Bortset fra en periode i sidste uge, hvor der lugtede af gylle alle vegne. Men det tror jeg, de der har med den slags at gøre, er færdige med nu. Jeg tror, de har bevæget sig videre til andre uopsættelige gøremål. Som det er nu, så kan min næse i al fald nyde turen i fulde drag, såvel som mine øjne kan. Nu er det udelukkende høj blå himmel, drivende hvide lammeskyer, begyndende gule rapsmarker og det grønne, der er så friskt-grønt at det næsten hviner i tænderne.

ihhhh

Faktisk, er det hele så pænt og nydeligt, at jeg i morges pludselig fik flashbacks til mine år i friskole og efterskole, og de dér indoktrinerede strofer fra højskolesangbogen væltede ud af min mund. Måske var det fordi min cd afspiller i bilen er gået i stykker? Måske var det fordi jeg var glad og alt var så pænt? Men det kom lige pludselig til mig, og jeg kan huske hele teksten!

Jeg vælger mig april!
i den det gamle falder,
i den det ny får fæste.
Det volder lidt rabalder,
dog fred er ej det bedste,
men at man noget vil!

Jeg vælger mig april,
fordi den stormer, fejer,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner ejer,
fordi den kræfter vælter,
i den bli'r somren til!

Og dét er smukt, fordi det er sandt.

(Tekst: Bjørnstjerne Bjørnson, 1870, Melodi: L. M. Lindeman, 1877)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

7 Kommentarer til Jeg vælger mig april!

 1. Johanne skriver:

  Hvor smukt. Tak for den lille Aprilstrofe. Heroppe fra Grønland hvor jeg bor sender den en snert af hjemve igennem mig. Omend det også tør her.
  Jeg læser i øvrigt trofast med men giver mig ikke ofte til kende. Men du skal have tak for at dele dit liv med os.

 2. Julie skriver:

  Hej Johanne! Det er altid rart med en hilsen fra dem på søen og dem på Grønland. De får så mange hilsner den anden vej jo. Hvor I Grønland bor du, om jeg må spørge? Jeg kender nogen der netop er flyttet til Nuuk. En ny bibliotekar inkl. familie.

 3. Johanne skriver:

  hej Julie,
  Jeg bor også i Nuuk, er din biblioteksven faldet godt til?

 4. Lisbeth skriver:

  Tak for et flashback til efterskoletiden :o) Go weekend…

 5. farmer skriver:

  April og maj.
  Det er der det hele sker.
  I det fynske køres der stadig gylle.
  Det ville være dejligt, hvis vi kunne fjerne gyllelugten, så kun rapsen pirrede næseborene.
  Det kommer nok en dag.

 6. Julie skriver:

  Hej Johanne. Det ved jeg ikke. De flyttede i starten af måneden og vi har ikke hørt fra dem siden 🙂 Så hvis du ser dem, så bed dem lige sende en mail 🙂

 7. Lone skriver:

  Mit bedste april-citat er: Unge piger og aprilvejr kan man ikke regne med. (dvs, de skifter mening hele tiden, ikke?) Og det er også så andt som det er sagt – april rummer både sommeragtige dage og snestorme, så intet kan forudsiges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.