Jubilæum

Jeg læste denne her for nogle uger siden, og var voldsomt imponeret. Det er Lottes skønlitterære debut og jeg fik bogen, fordi vi er venner på facebook. Og dang det er jeg glad for! Jeg tror, det her bliver noget af det bedste jeg overhovedet kommer til at læse i år, og der er allerede så meget godt derude, så det siger ikke så lidt.

Lottes noveller kredser om hverdagslivet og der hvor det går over i noget voldsomt. Brud, sorg, tab, død og alt det der sker hele tiden. Det minder mig om, hvor skrøbeligt livet er, hvor nemt man kan miste det der betyder noget, hvad enten man passer på det eller ej. Det er som om der også er et tema omkring fædre. Fædre der går, der kommer, som under alle omstændigheder har stor betydning.

Og det er hård læsning. Historierne sætter sig i en, og bliver siddende, så jeg kunne ikke læse mere end en eller to om dagen, så meget fyldte de. Jeg læste den i en uge hvor børnene ikke var her, så jeg tog en til morgenmad og en om eftermiddagen. Hårdt ja, men også godt. Så velskrevet og ikke deprimerende. Der er også håb. Og jeg elsker når folk skriver på den her stramme måde, med så meget mellem linierne. Man skal høre efter og tænke selv, man får ikke det hele udpenslet.

Jubilæum har fået rigtig gode anmeldelser. Bl.a. på Litteratursiden, Politiken, Berlingske, og fem stjerner i Alt for damerne. Det hele er totalt velfortjent. Du kan læse mere om Lotte på hendes egen blog her.

Min varmeste anbefaling får Jubilæum også. Den passer ind i det vi godt kan lide – en velskrevet, klog og tankevækkende bog, der samtidig er overskuelig og kan læses i en travl hverdag. Jeg elsker noveller.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , . Bogmærk permalinket.

One Response to Jubilæum

  1. Fin, fin anbefaling. Det lyder som en novelle-samling, jeg gerne vil læse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.