Julebøger

Nå, mere jul! Mere pynt, flere gaver! Jeg var på Christianias julemarked i dag, og det var fint og der var egentlig mange gode ting, men jeg fik ikke købt ret meget, for der var så mange mennesker. De forvirrer mig og maser mig væk fra boderne. Selv om det bare var en mandag eftermiddag? Nå, men julestemningen er intakt og derfor kommer der her nogle julebøger.

Julebogen, af Sabine Lemire.

Den er simpelthen så fin. Ligesom Sabines andre bøger er den fuld af søde og fine ideer, som du godt kan lave uden en Diplom uddannelse i Panduro Hobby. Det er helt nede på mit niveau. Og børns. Hvilket er en fordel, når man har børn der gerne vil kreere ting, som f.eks. mine. Sabines univers er smukt, venligt og positivt og den her Julebog ligger sig lige i halen på hendes andre inspirerende udgivelser. Køb den nu, det er for sent at få den i gave d. 24.12.

Hæklet Julepynt, af Maja Hansen.

Maja Hansen kan hækle. Og hun kan skrive om det! Og finde på ting. Vi har alle hendes bøger oppe på mit bibliotek, og de går som varmt brød. Nu er der kommet en ny en, med julepynt. Den er fuld af sjove og fine ideer, og jeg forbander igen min manglende evne til at lære det håndværk. Jeg har prøvet, og det lykkedes mig at hækle et cover til min iPhone, men mere avancerede ting driver mig til vanvid. Jeg er dog altid villig til at prøve igen, og Majas bøger er meget motiverende, for jeg synes det ville være røvsejt at kunne lave alt det hun foreslår.

Julemandens jul, af Kim Fupz Aakeson, illustreret af Siri Melchior.

En sjov og hyggelig julebilledbog om en stresset og arrig julemand, som ikke er særlig god til hovedregning. Der er simpelthen ikke gaver nok til alle børnene! Det allersidste barn, en dreng i Rødovre (GODT det ikke var en pige i nabobyen Vanløse!) mangler en gave! Hvad gør man så?? Ja, lad os håbe julemanden finder på noget, hva? Når han er færdig med at ryge cigaretter og drikke kaffe direkte fra termokanden. Det er skævt og det er utraditionelt – på overfladen. For det er også varmt, rørende og helt perfekt julet. Med garanteret lykkelig slutning. Rigtig god hyggebog til os rørstrømske typer og vores børn på 4-10 år.

Nissen. Af Astrid Lindgren, illustreret af Kitty Crowther.

Så bliver det næsten ikke mere klassisk. Det er en magisk vinternat (selvfølgelig er det det! Det er jo Astrid LINDGREN!!) og på den gamle gård sover alle. Undtagen en. Gæt selv hvem. Nissen, den lurer, lister rundt og sætter små spor i sneen, og holder øje med alle de mennesker og dyr, der er hans. En helt traditionel, og også smuk og rolig, fortælling om Nissen og den meget nordiske og meget mørke tid. Hyggeligt, stemningsfuldt og smukt. For de stille børn, 4-10 år.

Den dag julemanden skød en elefant. Af Steffen Slot og Michael Thønnings.

En eventyrlig fortælling med fuld knald på fantasien. Hvad laver Julemanden om sommeren? Er det rigtigt at han har skudt en elefant? Og kan børnene Sara og Holger hjælpe ham, når turen går til Afrika og der er revolution? Dette er egentlig en forårshistorie, så hvis du vil have den mere traditionelle kalenderhistorie, med 24 afsnit, så er du for det første allerede bagud, og for det andet skal du have fat i den første bog om Sara og Holger, som hedder Den nat Julemanden gled i en sukkerroe. Bogen fås også som eBog, og her kan du oven i købet få ændret navnene, til dine egne børns. Højtlæsning for børn og barnlige sjæle, fra ca. 6 år og op.

Sidst, men bestemt ikke mindst, så synes jeg det her kunne være årets mandelgave! Jeg hader marcipan, især som massiv gris, og jeg er sikker på at vi er flere der har det sådan. Den her lille fine sag, ville være meget bedre!

Os to. Graphic novel, af Philippa Rice.

Det er den mest nuttede graphic novel jeg endnu er stødt på, og så er den endda baseret på virkelige hændelser. På udgiverens hjemmeside står der;

Os to er den britiske serieskaber Philippa Rices sideprojekt, som hun oprindeligt tegnede til sin kæreste, serieskaberen Luke Pearson, efter at de to flyttede sammen i 2011. Hun lagde dog også tegningerne ud på sin blog, hvorefter kommentarerne og brevene begyndte at strømme ind fra folk, der kunne genkende deres egne parforhold i de hyggelige hverdags-indblik.
På baggrund af den store popularitet udgav hun senere materialet i to mini-comics, og nu har forlaget Damgaard samlet deres indhold i en dansk udgave.

Om serieskaberen
28-årige Philippa Rice er oprindeligt fra London, og har tidligere studeret animation og bl.a. arbejdet med design for et tøjfirma.
I 2011 flyttede hun til Sherwood, Nottingham med sin kæreste, og har siden da lavet tegneserier, børnebøger, illustrationer, animationer, hæklede dyr og alt muligt andet kreativt, på fuld tid.
Hun er kendt for sin collageserie My Cardboard Life.

Så, de eneste der ikke skal vinde den her i mandelgave, er folk der lige er blevet forladt eller evt. aldrig har været i et parforhold… de vil måske blive kede af det. De vil sikkert hellere have marcipanen. For det er sådan en varm og livsbekræftende historie, med fokus på den dagligdags kærlighed, som mange måske glemmer at værdsætte nok når de har den, og som man rigtig savner når den pludselig ikke er der? De små ting. Som sammen skaber det større hele. Hvis du kender nogen der er nygifte eller lige flyttet sammen, så er det en oplagt julegave.

 

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Julebøger

  1. Mette Holmegaard skriver:

    Åh, en samling af dejlige juletitler – dem kan man ikke få nok af 🙂 Jeg er især blevet særlig glad for Julemandens jul af Hr. Aakeson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.