Klara – en citygirl


Hvor er det sært at have et barn, som er bange for græs… Nu er jeg jo selv fra landet på en måde, så jeg havde da aldrig forestillet mig, at jeg skulle kunne fostre et så friskluftforskækket barn.

Mandag var vi hos malo29 og mathilde og D. Det var alt for længe siden vi sidst havde set dem, men det var heldigvis ingen hindring for hyggen. Nu er det heller ikke så svært for mig at hygge mig hos dem, for den friske luft helt derude i hvidovre gør åbenbart noget ved klara. Jeg har i hvert fald aldrig været der uden at hun har sovet minimum 2 timer, oftest 3, ude i sin vogn. Lidt træls, når man nu er der for at hun også skal lege med mathilde 🙂 Men det er typisk med klara – når man skal bruge hende, så sover hun og når man gerne vil have 5 min.'s fred i hovedet så vil hun ikke sove de næste 5 år.
Nå – men malo og thilde har en have, som vi – da klara langt om længe vågnede – begav os ud. Det var jo dejligt vejr og sådan nogen børn er jo vilde med naturen, ikke?
Nej – det er de ikke nødvendigvis. Klara var i hvert fald ret ligeglad med det pjat. Jeg satte hende ned på græsset og hun satte i et hyl og ville op. Hun kunne slet ikke bevæge sig på det mærkelige underlag og sad bare og lignede et stort lyserødt påskeæg i en lånt flyverdragt (vi by-tøser ejer jo ikke selv flyverdragter… Klaras udetøj er en uldfrakke med krave og knapper – kennedy-frakken, remember?)
Tilgængæld var hun vild med deres babygynge… eller vild og vild -det er måske så meget sagt – efter 2 min's hæftig gyngen sad hun og hang og var så ved at falde i søvn i den 🙂 Sikkert pga en kombination af den der bedøvende hvidovre-luft, de gyngende bevægelser og den varme sol på hendes ryg. Sødt så det ud og paparazzi-mor (mig) fik taget noget nær en hel film af det dovne barn.
Nå, men hun livede da lidt op igen og det lykkedes hende både at stikke mit øje ud med en pind (næsten) og at spise en håndfuld jord og småsten – og blive rasende da jeg insisterede på at tage dem ud af hendes mund igen… dumme mor!! Ødelægger AL sjov! Så fik mathilde hevet klaras sko og sokker af og så gemte de sig under en lille busk og sad og ligende to store lyserøde påskeæg 🙂 Alt i alt en rigtig dejlig dag, med rigtig dejlige mennesker.
I dag var vi så ude igen. Der var cafe med juni2003 terminen. 8 mødre og børn som man har set siden de bare var maver – det er da sjovt! Cafeer ved klara jo hvad er, så dér var hun helt i hopla, da hun lige vågnede rigtig op. Men bagefter gik maya og iris med os på Assistensen – og føj – der var det der græs-pjat jo igen 🙂 Naturen det billige skidt – hvad gør den godt for, tænker klara?? Men hun skal nok lære det – jeg skal nok lære hende det. Vejret bliver jo til mere haveophold resten af ugen, så vi må ned i haven og træne på græs.
Da vi endelig havde gået gennem hele byen og nåede hjem sendte Klara sin bygning et stort smil. Det er så sjovt at hun kan genkende det nu – hun ved, hun er hjemme og hun bliver så glad hver gang.

Sidste nat gik godt. Kun vågen kl 4. I aften sover jeg på sofaen, så må vi se, hvordan det går. jeg påtænker at påføre mig ørepropper, men hun vågner jo forhåbentlig ikke.
I morgen starter næste omgang rytmik. Vi er tilmeldte igen og glæder os allerede.

Nårh ja, så fik jeg snakket med pladsanvisningen i dag. Ingen ko på isen – jeg har rykket min behovsdato til 1.8. og beholder min plads på ventelisten og kan godt regne med at få en plads til den dato. Ingen problemer overhovedet – nu kan jeg bare nyde min sommer og min datter 🙂
kh julie

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.