Kongen, kronhjorten og adjudanten

Nogen gange, når jeg er på arbejde, kommer der nogen og spørger om noget lidt anderledes. For nogle mdr. siden, sidste efterår måske, kom der en venlig dame og spurgte til billedbøger og illustratorer. Det viste sig, at hun skulle til at have en billedbog udgivet, og skulle komme med forslag til hvem der kunne illustrere den. Vi endte med at nørde rundt i børneafdelingen i en times tid, det var heldigvis en stille dag. Og vi snakkede om stilarter, favoritter, vigtigheden af en rigtig god forside og meget andet.

Efter den dag kom hun ofte og snakkede om hvor langt hun var med bogen, og hvilke tanker hun gjorde sig, og jeg synes det har været virkelig morsomt at følge processen på sidelinien.
Og så kom den. Jeg var nok ikke fuldstændig lige så spændt som hende, men alligevel – jeg var ret spændt. Jeg ønsker hende sådan succes med den, for det fortjener den, og hun.
Kongen, kronhjorten og adjudanten, af Aina Christiansen. Og den endte med at blive illustreret af Lasse B. Weinreich.
Tadaaa:

20140222-202428.jpg
Jeg har læst den op for Agnes og Klara nogle gange nu, og vi er heldigvis vilde med den. Kongen, kronhjorten og adjudanten handler om en lille, temperamentsfuld konge (noget de fleste billedbogslæsende børn nok kan relatere til, i deres alder) og hans lidt besatte forhold til kronhjorten Tøffe. Han VIL bare have ram på det dyr! Adjudanten er mere rolig og sørger for madpakker, moralsk opbakning og gode råd.
Det er en historie fuld af humor og et godt, levende sprog der er lækkert at læse højt. Nogle gode gentagelser og cliffhangers, når kuglerne flyver om ørerne på Tøffe.
Illustrationerne er smukke og meget udtryksfulde. Der er masser af detaljer og liv i billederne, små dyr i skoven at få øje på, og solen, der synker dybere ned, efterhånden som dagen skrider frem.

20140222-203503.jpg
Kongen, kronhjorten og adjudanten er morsom for alle fra omkring 4 år og opefter. Den udkom d. 21.2. Spørg efter den i din boghandel eller på biblioteket.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.