Lexibook leg for junior

Nå. Men så kom vi til at være Æblerne utro. Lidt. Vi fik muligheden for at afprøve sådan en dims her

20131107-115644.jpg

Det er en Lexibook junior, også kaldet barnets første tablet. Du kan læse mere om de tekniske detaljer og muligheder her, for jeg synes ikke jeg behøver skrive alt det ned en gang til, når nu andre har gjort det så udmærket.

Man må sige, at den var meget nem at gå til. Agnes satte den selv til opladning og ganske kort tid efter var hun i gang.

20131107-115704.jpg

Hun havde ingen problemer med at navigere rundt. Hun oprettede sin egen profil (og min, og Klaras) mens jeg stadig sad og bladrede i manualen, og så fandt hun de præinstallerede Lego friends film og var glad.

20131107-115728.jpg20131107-115747.jpg

Det er hendes halloween kjole. Hun går ikke sådan klædt til hverdag…

I starten var det filmene de var optaget af, men efter lidt tid begyndte de at afprøve de forskellige præinstallerede apps. Lexibooken kommer med 25 spil og ting installeret fra starten, som passer til “junior” barnet. Man ville godt kunne bruge denne tablet til en 2-3 årig, pga dens sikkerhedsskal og robuste natur, men det er en fordel med et barn der kan genkende lidt bogstaver og skrive sit navn – så er hun stort set selvkørende. Der er forældreblokering på, så vi risikerer ikke – som vi gør med iPad´en, at de pludselig sidder og ser en obskur video på youtube. Jeg ved, det er en ting en del forældre er glade for. For mig, har det endnu ikke været et problem. Vi får os en del snakke om hvilket budskab man sender til verden, hvis man f.eks. er Nicky Minaj på youtube, og jeg vil hellere snakke end forbyde. Men for et yngre barn, kan det være en fordel med den beskyttede digitale legeplads.

Nå. Så kom Kristoffer hjem. Så sloges de lidt om den. Så vandt han, med argumentet om at han lige ville se om man ikke kunne installere spotify og netflix på den… Men det var ikke så nemt. Vi er ikke android brugere herhjemme og vi kunne altså ikke sådan lige finde ud af, hvor og hvordan man installerede nye apps og vi holder os simpelthen for gode til at læse manualer… Heldigvis kom svoger Johandymand på besøg. Han er android bruger. Og ansat i CSI. Så han fandt det og nu er der spotify og netflix på Lexibook´en og pigerne bruger den til at høre musik inde på værelset. De sætter den selv til højtalere.

Jeg er helt hægtet af og får ikke lov til at rode mere med den.

Lexibook junior er en oplagt julegave til android brugere og deres børn, eller til folk der ikke gider ret meget teknisk og som virkelig vil værdsætte at der er installeret gode lærings og underholdnings apps fra start af. Og så er den billigere og meget mere robust end en iPad, hvilket jo er en fordel når den er direkte henvendt til de yngre børn. Kristoffer mente vi skulle prøve at kaste den ud fra 1. sal og filme det, for han var sikker på den ville overleve. Dér satte Agnes så grænsen. Det er hendes dims og hun er meget glad for den.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

21 Responses to Lexibook leg for junior

 1. Konen skriver:

  Jamen man installerer jo apps på Android ligesom på iPhone… bare med knap så meget pis.

  Men måske det er gjort vanskeligere fordi det er en tablet til børn?

  • thejulesrules skriver:

   Det tror jeg, for det var svært for os at finde butikken? Men vores wifi er heller ikke sådan lige at komme på, så der var flere forhindringer, der ikke var Lexibook’ens skyld 🙂

   • Konen skriver:

    Normalt er der et play store ikon der råber på dig ligeså snart man opstarter android produkt. Så mon ikke det er for at forhindre poderne i at have uhæmmet adgang til smuds og betalings apps.

 2. Pingback: Endnu en om tablets. - Side 3

 3. Jan skriver:

  overvejer at købe en lexibook tablet master 2
  i julegave til min søn på 2 år, da han altid ser netfilx på vores iphones i huset.
  kan man se Netflix på sådan en tablet ???, vi kører nemlig kun appel herhjemme 🙁
  på forhånd tak

  • thejulesrules skriver:

   Hej Jan. Ja, min mand har fået installeret både netflix og spotify på den. Den har wifi og man finder apps via Google play ligesom på andre android dimser.

 4. Signe skriver:

  Hej.

  Kan man købe alm. Apps som LEGO duplo, ramasjang og syng og lær med silke??

  På forhånd tak 🙂

  • thejulesrules skriver:

   Hej Signe.
   Der er adgang til et marked, som måske er Google Play, på den, så du kan købe de ting du ellers kan, til android dimser. Jeg ved ikke, om de konkrete ting du nævner findes dér. Min android-svoger i pt i Thailand, og jeg må indrømme, at jeg stadig er bedre til mine apple produkter 🙂

 5. Daniel Kristiansen skriver:

  Vi har også købt en Lexibook 2 til vores 2 årige knægt.
  Dagen efter han fik den fik han dog smadret skærmen på den inde på sit værelse. Der var en fin stjerne i den og den kunne ikke bruges mere.
  Mailede Fætter BR kundeservice, og de skrev det var vare at leverer den ind i butikken vi havde købt den og vi ville få en ny.
  Det gjorde vi og fik straks en ny udleveret.
  Tusind tak Fætter BR…….

  Nå men med hensyn til Google Play så tror jeg desværre ikke at denne app kan installeres. Har googlet frem og tilbage i 2 dage nu og er vist kommet til den konklution at Junior 2 ikke er kompatibel med Google Play.

  Lidt trælst da vres søn elsker de spil han spiller på mors Ipad.

  Nogle der kan anbefale gode spil til Junior 2 tablet ? (til 2 årig)

 6. christina skriver:

  Møj træls man ikke kan få ramasjang app på den. Øv øv overvejer at levere den tilbage og købe en alm tablet til pigen. Syntes bsre at denne så så smart ud :/

 7. Grubleren skriver:

  Jeg har købt en Lexibook tablet master 2 til min søn, men det er da en lorte app-store de har, som de kalder Lexibook Market. Så jeg har også forsøgt at finde ud af hvordan jeg kan få Google play på den…. Men det er desværre ikke lykkedes mig endnu.

  Min søn vil gerne spille CandyCrush som vi selv spiller på vores smartphone, og det eksistere ikke i Lexibook Market, kun dødsyge spil, af dem jeg har set 🙁

 8. Mette skriver:

  Håber nogen finder ud af om man kan installere googlemarked på lexibook eller lign. App store og har lyst til at dele det med os, for det er virkelig et stort problem at gængse spil som ramasjang app ikke er en mulighed med lexibook.

 9. Kenneth skriver:

  Jeg har selv købt en til min knægt der blev 3 år og jeg blev da slemt skuffet, da jeg fandt ud af dette-> Lexibooks® tabletter understøtter ikke Google Play applikationen. Det er hvad de siger på deres hjemmeside, MEN!!!! Efter lidt søgen frem og tilbage på nettet, så fandt jeg ud af at der faktisk er noget der er lige så godt som Google Play (Hvis ikke bedre), 1Mobile Market app’en, som kan hentes ned på tabletten og den kræver ikke google kontoer osv osv.
  Den er understøttet på Lexibook og der er stort set samtlige spil osv man kan finde der, som på Google Play store..
  Så jeg åndede lettet op da jeg fandt ud af , at min søn kunne spille dragons world på min tablet..

 10. signe skriver:

  Den lyder rigtig god. Rigtig god skrevet og lyder til at være en god brugervenlig tablet. Men har nu valgt en ipad mini til min datter på 6 år. Hun er fortrolig med systemet fra min ipad og ja den er mere lige til og nem at bruge.

 11. Henrik Skovgaard skriver:

  Efter min mening er Lexibook overhovedet ikke brugervenlig, eller børnevenlig. Der popper al muligt bras op på den hele tiden der forstyrrer ungerne i det de gerne vil: Spille.

  Når man starter et spil, kommer den hele tiden og spørger om man vil spille et andet. Barnet ved ikke hvad det skal trykke på, og ender således tit med at sidde og glo på en eller anden reklame.

  Hvis man skal Firmware-opgradere den, så skal man virkelig også holde tungen lige i munden, da du med det mindste fejltrin risikerer at du ikke kan tænde for tableten igen.

  Batteritiden er en brøkdel af en “rigtig” tablets batteritid, du skal huske at lade denne her op hele tiden…

  “Full screen” i den såkaldte browser viser video på 1/4 af skærmen. Når man nu ikke kan installere Ramasjang på den, så må man jo surfe ind på DR’s hjemmeside og starte videoerne. Men det er noget rigtig juks.

 12. Betina Nielsen skriver:

  Jeg må indrømme at jeg gentagende gange har forsøgt at få noget lærerigt ud af denne her Lexibook til en dreng på 6 år. Helt ærligt har Lexibook skuffet mig meget. Der er meget på engelsk, men begrænser man sig til dansk, så er det alt for dyrt at købe en App på Lexibook marked.
  Jeg ærgrer mig over, jeg gerne vil give denne her til børnene. Jeg har købt både en til små børn og til junior. Jeg skulle bare have købt en alm. Tablet.
  De er også for langsomme… Det irriterer især min mindste på 3 år, hun vil hellere låne min IPad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.