Mine bedste opskrifter

Overspringshandling nummer to bringer os ud i køkkenet. Carina efterlyser opskrifter, og som mor i et hjem, aka husmor uden hus, så har jeg naturligvis masser af den slags. Masser. Vi får jo mad hver dag, og vi er ikke magre.

Jeg vil godt lægge ud med den forret jeg lavede til Nytårsaften, og som var så god at jeg efterfølgende har serveret den herhjemme 3 dage i træk. Hvorfor ændre på noget der virker, ikke sandt? Og vi skulle jo have spist de krebsehaler, inden temperaturen i lejligheden igen falder, og mit køle/fryseskab slår fra og endnu mere mad går tabt i fryseren…

Jeg er ikke så meget typen der går op i mål og vægt (undtagen mine egne), så jeg bruger mest min farmors princip omkring madlavning; hvor meget skal der i? Det kan man sådan se…

Krebsehaler med mango/avokado salsa og vilde poppede ris.

Tø nogen krebsehaler op og pres lidt limesaft ud over dem. Hæld ca. 1 dl. vilde ris i en gryde med 2 spsk olie, og pop dem ved jævn varme i ca. 5 min. De bliver sprøde og knasende, men ændrer ellers ikke form og udseende. Det kan man godt blive lidt snydt af. Hvis de lugter brændt, er du færdig for 2 minutter siden, så lad være med at stå og forvente at de skal vende det hvide udad, ligesom popcorn.

Tag en lille mango, og 2-3 avokadoer og hak dem i små tern. Pres limesaft ud over og bland med et hakket rødløg, salt og peper, samt frisk koriander. Server med flute.

Frikadeller. En ting vi laver meget efter det der barn flyttede ind. De er ret meget som alle andres, men jeg bruger min mormors opskrift, som lugter af krigstidsgeneration, i det vi putter ca. 1/5 havregryn i, i forhold til farsmængden for at strække mængden af denne. Giver det nogen mening? Fjern 1/4 fars, hæld havregryn i hullet og put derefter resten af farsen ned igen. Det giver en større mængde fars, og også en god smag.

Noget andet jeg altid laver, er couscous salat. Det kan spises til alting, eller alene som madpakke i en bøtte. Man hælder couscous i en lille skål og dækker det med kogende vand, ca. en cm over couscous'en, og lader det stå i 5-10 min. Så snitter man hvad man nu har, i små tern. En vigtig bestanddel er agurk, gerne en hel. Tomater, hvis man er til den slags. Et helt rødløg. Oliven. Feta. Avokado. Rød peper. Bredbladet persille. Eller mynte. Eller almindelig persille, hvis man kun har det. Couscous salaten er ligeglad. Den er rummelig. Bacon smager også godt i den, eller hvis man har en rest kylling fra dagen før. Eller rejer. Bland det med den nu opsvulmede couscous, og hæld gerne lidt olivenolie og/eller citronsaft over. Man kan også putte de der hele syltede hvidløg i. Hvad som helst. Din fantasi sætter grænsen. Man kan udelukke ting man ikke kan lide, og tilføje stort set alt man godt kan lide. Det er formidabelt til grillmad, til alt slags kød, i buffeter, som madpakke. Couscous salat er standard udstyr i mit køleskab.

Noget andet jeg er god til at lave, er tærte med kylling og brocolli. Ælt tærtedej, kog kylling, skyl brocolli. Lav æggemasse af 3 æg og 2 dl mælk. Bag ved 200 g. i 45 min. Hemmeligheden ligger i at ælte dejen ordentligt og med kærlighed. Det var den tærte, der gjorde det endelige udslag i forhold til Mr. Stoffer og mig, da jeg serverede den ved en søndags picnic på Assistens Kirkegården, sommeren 2002.

Nok om det nu. Næste overspringshandling bliver Hal-bal, fordomme og stavgang…

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Mine bedste opskrifter

  1. Lone skriver:

    Fem indlæg på samme dag…tsk tsk tsk….det MÅ være stort, men jeg skal nok afholde mig fra at gætte højt. Jeg tror nemlig godt jeg ved hvad det er du lurer med – og DET er i hvert fald godt!

  2. Kirsten skriver:

    Couscous-salaten er jo blevet helt legendarisk. Det er faktisk blevet Idas livret herhjemme, så vi fik det som tilbehør til fonduen nytårsaften.. – Også der – får det snart til enhver lejlighed. Selv plejer jeg også at bruge balsamico, selvom jeg jo først fik opskriften fra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.