Mugdag

Nå, jeg er i rigtig dårligt humør i dag. Jeg vågnede bare med det. Og så bliver alting blæst helt ud af proportioner. F.eks. irriterer det mig, at det nu er så koldt at jeg var nødt til at tage strømper og sko på i morges, og ikke kunne hoppe i sandalerne. Og det irriterer mig at det var så koldt, at jeg måtte tage en jakke på, da jeg cyklede.

Og hvad er det i det hele taget for noget med det vejr? I onsdags da jeg kom hjem fra arbejde kl 20 var det allerede mørkt! Det er da nogle mdr. for tidligt, er det ikke? Der er noget lusket over det. Der sidder garanteret en eller anden rigtig mellemfornøjet og barndomstraumatiseret superskurk, et eller andet sted, med en maskine som han lige har opfundet for at gøre livet surt for Verden. Så sidder han der med sin strålekanon og gør aftenerne mørke og morgnerne kolde, mens han gnækker og gnider sig fornøjet i sine små onde, krogede hænder. Og jeg har ikke engang nogen cykellygter. Men hvor er det antiklimaktisk at begynde at tage metro og tog igen, når man nu har cyklet så mange mdr. Måske skulle jeg bare købe nogle lygter. Og en vindjakke. Men skal man ikke til dels være ejendomsmægler for at måtte gå med vindjakke? Sælger de dem overhovedet til folk under 30?

Jeg er også helt vildt sulten, men har ikke pause før kl. 13. Og så har der lige været Jordens Mest Irriterende Låner. For det første gik hun rundt og snakkede med sig selv, og sagde ting som "yesss, den er for fed, det er den nyeste" osv, og så bad hun mig om hjælp til at finde en rigtig god bog, helst en tyk en, for hun læste rigtig meget. Og det måtte gerne være fantasy. For hun elskede Harry Potter. Hvorefter hun afviste de næste 20 bøger jeg viste hende, med begrundelsen at de var lidt for fantasifulde for hende… Hallo moster – og det var Harry Potter ikke???? Nårh nej, det er jo 100 procent en virkelig historie. Især den del med heksene, troldmændene, den flyvende bil, varulven, folk med to hoveder, folk der forvandler sig til dyr og så de der sure sorte flyvende ånde-tingester. Den Uendelige Historie var ikke noget for hende, fordi den ikke var ligesom den serie hun har set i TV. BLASFEMI!!!! Og hun kalder sig selv læser?? Philip Pullmans trilogi om Lyra var heller ikke noget, den var lidt for almindelig og lidt for uhyggelig. ARRGGGG – på et tidspunkt havde jeg lyst til at spørge hende, om det undrede hende at hun ikke havde så mange venner. Men den slags siger man jo ikke til børn. Nå, men så ville hun gerne have en eller anden bog om en pige som falder af en prærievogn, som hun engang havde læst, og hun kunne næsten huske hvor den stod – på en af hylderne derhenne (nårh ok, sammen med de 4000 andre titler altså?) og så var den rød! Ok! Jamen det søger jeg da bare lige på… rød forside, på hylden derhenne – sjovt nok – det kan min database overhovedet ikke finde noget på! kan du huske en bid af titlen? eller forfatteren? Det kunne hun ikke. Men så kom hun på en om to piger som er hekse uden at de ved det (ja, det lyder jo heller ikke FOR fantasifuldt, vel?) og den kunne hun lidt titel på, så den kunne jeg finde. Så går jeg hen for at hente den – og kommer tilbage og så har hun sat sig på MIN STOL! Bag MIT bord! Føl dig da endelig hjemme, Låner-fra-helvede!

Og jeg skal lægge 700 kr. for det der småbørns rytmik som Klara starter til i morgen. Men jeg ville meget hellere bruge dem på sko. Eller tøj. Har ikke købt en eneste lille ting til mig selv i en md. nu, for at spare, og det føles virkelig dårligt. Er endda gået så vidt som til at købe supermarkeds shampoo til 20 kr. i stedet for frisør shampoo til 180, og mit hår ser totalt slidt ud. Tror muligvis der er pletfjerner og ståluld i den der shampoo.

Og jeg BURDE købe noget pænt til mig selv, for jeg skal til den der fest i morgen og bankes oven i hovedet af alle de tynde piger, som ikke aner hvad det vil sige at blive 30 om mindre end et år, og ikke have noget som helst på plads, andet end det der barn, som så holder en vågen om natten og skider på ens plankegulve så snart hun får muligheden for det. Jeg burde købe en kjole. Eller et par pæne sko. Og jeg mangler helt sikkert nogle lækre strømpebukser, for det er jo koldt nu, remember, og jeg har langt flere nederdele end bukser. Jeg skal have noget der passer til de lilla marc jacobs, for dem skal jeg i hvert fald have på i morgen. 8 cm mere selvtillid til mig, dér.

Så det er da på en måde lidt held at man er på Strandvejen og har fri kl 14, og ikke skal hente nogen i inst. fordi hun stadig er hjemme med halsbetændelse. I dag med sin far. Og hvor kliché-agtigt at jeg har dårlig samvittighed over det!!!! Jeg er jo MODEREN! Det er mit ANSVAR! Uagtet at jeg har været hjemme døgnet rundt de sidste 4 dage med det pjevs, og at jeg altså i dag skulle på arbejde. Og alligevel overvejde jeg seriøst i morges at ringe og tage barns 1. sygedag, så stoffer kunne komme afsted til skolen og sin specialegruppe! For hans liv er jo såååå meget vigtigere end mit, ikke? Jeg skal jo bare på arbejde, og forsørge os. Hvornår sprang du i den fælde julie? Hvad blev der af den julie som ikke "…brugte det der med dårlig samvittighed!"

Ha, så var der lige en låner igen. "Har I Palle alene i verden, i en voksen udgave?" … øhh… NEEEJ, for det er en BØRNEbog! Take it or leave it, assclown!

Åh, du fredsens, jeg burde købe en cola, ikke? En kold en. Gad vide om jeg har ægløsning?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Kommentarer til Mugdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.