Nicole Boyle Rødtnes – tillykke indlæg!

50 bøger på 7-8 år, det er hvad Nicole Boyle Rødtnes har formået at udgive. Det kan man roligt kalde et fuldtidsjob, men oven i kommer skrive-workshops og foredrag for rigtig mange skoleklasser i hele landet. Når hun så samtidig formår at skrive underholdende, veldrejede og spændende bøger, i flere forskellige genrer og til flere forskellige målgrupper og med alle mulige forskellige sværhedsgrader, ja så begynder hun at blive en af børnebibliotekarens favoritter. Nicole gør mit job lettere.

Har du brug for letlæsning og går i ca. 2.-4. klasse? Jamen så kunne du prøve serien Zombiejæger, som er vildt populær blandt målgruppen – altså på det niveau at børn skriger når de ser Nicole og vil have hende til at skrive sit navn på deres arme og pander.

Er du lidt ældre og vil du hellere have noget action? Jamen så er der Superskurkeskolen, som er både spændende og underholdende og stadig let at læse – god for de der typer der går i 3.-6. kl. ca.

Eller skal det være endnu sjovere? Jamen så har Nicole skrevet det! Hvad med fx serien Freakshow, som er for alle der nogensinde følt sig anderledes? Har du nogensinde overvejet, om du var blevet forbyttet på hospitalet og havnet i den forkerte familie?
Så ved du, hvordan Norm har det. I en familie af stolte fjerdegenerationsfreaks er han den eneste normale.

Og så til teenagerne. Der er så mange gode at tage fat på, både fantasy og realistiske.

For alle der er i gang med at finde sig selv, og stiller store spørgsmål til livet har Nicole skrevet en række brilliante titler, som stadig er nemme at læse og fænger fra side et. Børnebibliotekaren elsker det! Det kombinerer kvalitet i indhold med tilgængelighed, og så er det pludselig nemmere at få nogle af de lidt modvillige læsere til at finde noget der fænger dem.

Hul i hovedet, XY, Ar fra mit glemte liv – alle er de værd at læse og vil være interessante for folk fra ca. 12 år og op der går og tænker over følelser og udfordringer. Titel nr. 50 er Udstillet, og handler om Ida og Oliver der har deltaget i realityprogrammet “Grænseløs”.
Nu er de hjemme igen og mens Oliver nyder kendis-livet, kæmper Ida med at være et kendt ansigt og hjemsøges af ting, der skete i programmet. Det er en aktuel problemstilling i dagens Danmark, hvor mange unge vil gå meget langt for en spændende oplevelse og muligheden for at blive kendt. Jeg glæder mig til at læse den.

Og titel nr. 51 er også lige på trapperne. Det bliver en venskabs/spøgelses historie der foregår i Grønland, hvor Nicole tog op med et skrivelegat for at gøre det så realistisk som det nu kan blive, med ånder. Genfærd handler om hvordan man kommer videre, når ens bedste ven har taget sit eget liv. Emilie ved det ikke. Hun er fanget i en spiral af sorg, skyld og savn. Og da hun skal på klasseudflugt til Grønland, begynder hun pludselig at se Thorbjørns genfærd … Nervepirrende!

Sidst, men ikke mindst, er der den netop afsluttede trilogi Ilttyv, som er en af mine favoritter i år. Fuld knald på action fra side et, der er både drama, venskab, følelser, intriger, folk der slås og skyder og sci fi agtige scener i en fremtid uden ilt, men stadig med skruppelløse magthavere, der vil gøre hvad som helst for at opretholde den verdensorden der tillader dem at gøre som de har lyst. Jeg var SÅ godt underholdt, og det antager jeg at alle fra ca. 12 år og op vil være. Det foregår i en dyster fremtid, hvor hvert åndedrag koster penge. Kun de rige har råd til kvalitetsilt, som den der fandtes før katastrofen. De fattige må nøjes med dårligere ilt, der langsomt gør dem syge. Troy og Shay kæmper for at overleve, men da Shay bliver fængslet under falske anklager og ikke har råd til at betale ilten i fængslet, bliver de begge tvunget ud i en livsfarlig alliance. Og så afdækker de komplotter og sande venner undervejs. Det ville gøre sig eminent som en Netflix serie!

Så ja, tillykke til Nicole. Keep up the good work, som de siger i Jylland. Vi er mange der regner med dig.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Fagligt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.